pAq85 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 a zmodowanego biosu w wersji 1.4 jak nie było tak nie ma :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiks Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Czy ktos wie jak podniesc fsb ponad 200 na asrocku k7v88 . Tylko sa zworki na ktorych gora to 200 z deka malo ale moze ktos cos wie czego ja nie wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 przecież w biosie można ustawiać fsb ponad 200mhz :> mam pytanie, bo mój dysk na tej płycie chodzi dużo wolniej niż na starym 7vax z kt400. tryb burst spadł z 110 do 50mb/s :/ ktos miał taki problem, może ktoś wie jak to rozwiązać? mój dysk to maxtor 80gb 7200 8mb cache. w windzie jest niby że jest tryb ata133, ale coś mi się nie wydaje żeby to była prawda. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiks Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Fakt da sie moja gafa :) Co daje w biosie Spread Spectrum (spektrum rozpietoci) domyslnie ustawione na disabled ? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 nie chce być niemiły, ale jakbyś chociaż chwile poszukał to byś wiedział do czego to jest :> ;p a to że jesteś leń, to ja ci nie pomogę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 ciesze się bo najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej dodają możliwość odtwarzania jednocześnie 32 dźwięków 3D. dlatego zrezygnowałem z używania sblive, na której podczas używania dysku z głośników słychać było jakieś trzaski. niestety zintegrowana karta dużo bardziej obciąża procesor, ale za to ma lepszą jakośc dźwięku, ja mało gram więc korzystam z c-media. niestety dalej nie udało mi się naprawić problemu z dyskiem. pomimo że wszędzie pisze że działa on w ata133 wydajność jest dokładnie taka sama jak po ustawieniu go na ata66. :/ no nic, musze męczyć się dalej, jak już rozwiąże ten problem to dam znać. PS poza tym płytka całkiem spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b00gie Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ello... Mam te plyte od jakiegos czasu i procka Athlon XP-M (Mobile:)) 2500+ Problem taki, ze proc jest na napiecie 1,45V a mi w biosie pokazuje 1,65 (i to nawet kiedy Vcore jest na auto)... Co poradzic? greetz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiks Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Witam ! Cos pustki tu sa heh. Mam pytanko co do pewnego spostrzezenia. A wiec nie zerkam czesto do biosu ale jednak i po dluzszym nie zagladaniu tam zauwazylem ze zniklo ustawianie fsb , znaczy sie przelaczanie auto-manual widac i dziala z tym ze nie ma czestotliwosci fsb (np.221). Czy to jest moze jakas kolejna opcja czy poprostu plyta a moze bios swiruje nie wiem , moze ktos mi podpowie co to moze byc . Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam, miał ktoś może problem z bootowaniem z dysku na tej płycie? Mam coś takiego, że jak pierwszy raz uruchomie komputer to zawsze bootuje tylko z FDD, niezależnie od ustawien. Wystarczy wtedy zresetować kompa i juz normalnie startuje z HDD, jednak musze włączając komputer naciskać dwa przyciski (power i reset) wiec jest to uciążliwe. O co w tym chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...