Skocz do zawartości
j.h.hudy

Opinie o ASROCK K7V88 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

przecież w biosie można ustawiać fsb ponad 200mhz :>

mam pytanie, bo mój dysk na tej płycie chodzi dużo wolniej niż na starym 7vax z kt400. tryb burst spadł z 110 do 50mb/s :/

ktos miał taki problem, może ktoś wie jak to rozwiązać? mój dysk to maxtor 80gb 7200 8mb cache. w windzie jest niby że jest tryb ata133, ale coś mi się nie wydaje żeby to była prawda. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciesze się bo najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej dodają możliwość odtwarzania jednocześnie 32 dźwięków 3D. dlatego zrezygnowałem z używania sblive, na której podczas używania dysku z głośników słychać było jakieś trzaski. niestety zintegrowana karta dużo bardziej obciąża procesor, ale za to ma lepszą jakośc dźwięku, ja mało gram więc korzystam z c-media.

niestety dalej nie udało mi się naprawić problemu z dyskiem. pomimo że wszędzie pisze że działa on w ata133 wydajność jest dokładnie taka sama jak po ustawieniu go na ata66. :/

no nic, musze męczyć się dalej, jak już rozwiąże ten problem to dam znać.

PS poza tym płytka całkiem spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Cos pustki tu sa heh. Mam pytanko co do pewnego spostrzezenia. A wiec nie zerkam czesto do biosu ale jednak i po dluzszym nie zagladaniu tam zauwazylem ze zniklo ustawianie fsb , znaczy sie przelaczanie auto-manual widac i dziala z tym ze nie ma czestotliwosci fsb (np.221). Czy to jest moze jakas kolejna opcja czy poprostu plyta a moze bios swiruje nie wiem , moze ktos mi podpowie co to moze byc .

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, miał ktoś może problem z bootowaniem z dysku na tej płycie?

Mam coś takiego, że jak pierwszy raz uruchomie komputer to zawsze bootuje tylko z FDD, niezależnie od ustawien. Wystarczy wtedy zresetować kompa i juz normalnie startuje z HDD, jednak musze włączając komputer naciskać dwa przyciski (power i reset) wiec jest to uciążliwe. O co w tym chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...