ad_noctum Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Barton nie wchodzi w gre! Albo Athlon 64 albo P4. Nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Mam zamiar kupić nowego kompa. Mam dwie konfiguracje i kilka pytań. Sprzęt który biore z obecnego kompa: - dysk tawrdy maxtor 200 gb - napędy: DVD Sony, cdr/rw Lite-ON - karta TV, karta dźwiękowa - pamięć KINGSTON 512 333 Mhz Zestaw 1: procesor: AMD Athlon 64 3200+ płyta główna: Epox 8KDA3+ karta graficzna: Asus Radeon 9600xt pamięć: 2x256 mb (doradźcie jakie, nie muszą być w dualu), a jeżeli nie pamięć to nagrywarke dvd kupie wentylator na procesor: Gigabyte 3D Cooler Pro GH-PCU21VG lub Gigabyte 3D Cooler Ultra GT GH-PCU31-VH (nie wiem który) obudowa: Chieftec MA-01SL-D (zasilacz 360 W) Zestaw 2: procesor: Intel Pentium 4(S478) 3.20E GHz HT (FSB 800) Prescott płyta glówna: Gigabyte GA-8IPE1000 Pro3 Intel 865PE karta graficzna: Asus Radeon 9600xt pamięć: 2x256 mb (doradźcie jakie, nie muszą być w dualu), a jeżeli nie pamięć to nagrywarke dvd kupie wentylator na procesor: Gigabyte 3D Cooler Pro GH-PCU21VG lub Gigabyte 3D Cooler Ultra GT GH-PCU31-VH (nie wiem który) obudowa: Chieftec MA-01SL-D (zasilacz 360 W) Pytania i problemy: 1. Nie wiem na co się zdecydować, pomóżcie. To są konfiguracje do oceny, ale moze coś w nich trzeba zmienić. 2. Podstawowe pytanie: Którą platforme wybrać - opartą na Inetlu czy AMD? 3. Czy zasilacz poradzi sobie z takim sprzętem (na 100% będe podkręcał troche procesor) Komputer będzie mi służył do wszystkiego - tj. do gier, programów i innych. Sprzęt będzie musiał czasem chodzić po kilka dni bez przerwy (zasilacz - czy wytrzma?). Dużo pracuje, mam czasem kilkanaście aplikacji włączonych (np. TV, nagrywanie, word, www, poczta, firewall, antywirus) i chce żeby wszystko działało dobrze i wydajnie. Gry też mnie interesują, lubie sobie pograć dlatego zależy mi żeby komputer poradził sobie z tymi najbardziej wymagającymi (np. Doom 3, FarCry). I najważniejsze - finanse ,do wydania na sprzęt mam około 3200 zł. Co do tych Gigabaytow to bym sie zastanowił mój procek leci na 1.6V i sprawdzajac cieplo eadiatora reka to jest tylko cieply na dole tak przy temp 47*C a dopiero jest u góry ciepły przy 54 ja chce sprzedac i kupic WC doplace 70zł jezeli sprzedam za180 a komp to 1konfig AMD THE BEST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 No dobra, a z tymi pamięciami to myśle sobie tak - zostawiam 512 mb to co mam teraz i dokupuje Geila 512 jakieś. Chyba to dobry pomysł?? W niedalekiej przyszłości tj kilka miesięcy przewiduje dokupienie pamięci więc do duala jak znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 No dobra, a z tymi pamięciami to myśle sobie tak - zostawiam 512 mb to co mam teraz i dokupuje Geila 512 jakieś. Chyba to dobry pomysł?? W niedalekiej przyszłości tj kilka miesięcy przewiduje dokupienie pamięci więc do duala jak znalazł. tak jak przedmówcy mówili nie ma sensu ładować dwóch kości do a64 bo lepiej jedną kostkę 1024 mb i spox a co do chłodzenia mam pentagrama qc92 alcu temperaturki to load 35 stopni max 46 stopni po podkręceniu wzrost o 1-2 stopni zależy od temp. w domu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 A może tak zestaw Intela oparty na nowej technologii? Chodzi mi o nowy chipset itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Tak właśnie myslałem jakbym wziął zestaw oparty na tych najnowszych rozwiązaniach - nowy chipset, PCI-Express itd. Tylko nie wiem czy to się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 moim zdaniem, na dzien dzisiejszy jeszcze nie warto sie w to ladowac, ale to jest moje osobiste zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Jak teraz kupie kompa to zmienie go w całości dopiero za około 1,5 - 2 lat. Może w między czasie jakieś pamiątki albo większy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad_noctum Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 A z tymi pamięciami? Zostawić je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...