Yacho Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Nie moge się zdecydować czy lepszy będzie "celeron 2.8" czy "P4 2.4". Jak myślicie co powinienem wybrać ? Jesli P4 Ma HT bierz P4 - jesli P4 nie ma HT to.... odpusc sobie i kup Celerona D 2,4 na steppingu D0 przy dobrym AC (Pentagram 80-Cu) pojdzie na 3,6-3,8 (a moze nawet wiecej 3,6-3,8 potrafi pojsc rdzen C0 - D0 wydziela mniej ciepla pobiera mniej mocy i lepiej sie kreci) i przestancie Cela D gnoic bo jest naprawde neizly ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ja nietwierdzę ze Celek D nie jest dobry, powiem wiecej z testów wynika ze to dobra alternatywa dla P4. Mimo wszystko moim typem pozostaje P4 - wydajność i stabilność potwierdzona empirycznie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Czy ktos na temat tego celka wypowiadal sie z doswiadczeniaczy poprostu z doswiadczenia po starych celkach(northwood) bo jezeli chociaz spojec na jaki kolwiek test to wynika ze taki cel D 2,8 Gb dorownuje p4 i czasami go wyprzedzajac a nie wpsomne juz o OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Pewnie te osoby co sie wczesniej wypowiadaly o Celeronie mialy na mysli Celka (nw), a nie nowego Celerona D. Ten procek jest super. Tak jak Taxor sie wypowiada spokojnie ten dorownuje danemu P4. Ja bym polecal Celerona D a wybor juz nalezy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Nie moge się zdecydować czy lepszy będzie "celeron 2.8" czy "P4 2.4". Jak myślicie co powinienem wybrać ? Pamiętam, gdy po instalacji Unreala II, wyskoczyło mi readme.txt ... Pisało tam o minimalnych wymaganiach i co zwróciło moją uwagę... O procesorach pisało... Minimum : PIII 700 MHz or Celeron 1.2GHz AMD 700MHz or Duron 1.2GHz więcej pytań nie miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Tak naprawde to w grach AMD rzadzi :) Jest najwydajniejszy, natomiast pentium jest najszybszy. (programy itd) AMD RUlezzz :D To nie reklama. Nie ponosze, żadnych konsekwencji jezeli ktos sie zalamal :D :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Tak naprawde to w grach AMD rzadzi :) Jest najwydajniejszy, natomiast pentium jest najszybszy. (programy itd) AMD RUlezzz :D To nie reklama. Nie ponosze, żadnych konsekwencji jezeli ktos sie zalamal :D :twisted: :twisted: hmmm, wydawalo mi sie ze topic jest o Pentak vs Celek w dziale Intela, wiec mysle ze komentarze o AMD sa zbedne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Tak naprawde to w grach AMD rzadzi :) Jest najwydajniejszy, natomiast pentium jest najszybszy. (programy itd) AMD RUlezzz :D To nie reklama. Nie ponosze, żadnych konsekwencji jezeli ktos sie zalamal :D :twisted: :twisted: Ludziu a ty widział wydajność procków w Doom3 ?? Gdzie tam stary XPek za Intelami... Wg. chierarii w Dooma : AMD FX AMD 64 Intel Extreme Edition Intel Prescott Intel Northwood AMD XP Także w jakich grach ?? Na Pentiumach z szyną 533 i bez HT to sie moge zgodzić że AMD wydajniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...