Skocz do zawartości
Yacho

celek 2.8 czy P4 2.4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moge się zdecydować czy lepszy będzie "celeron 2.8" czy "P4 2.4". Jak myślicie co powinienem wybrać ?

Jesli P4 Ma HT bierz P4 - jesli P4 nie ma HT to.... odpusc sobie i kup Celerona D 2,4 na steppingu D0 przy dobrym AC (Pentagram 80-Cu) pojdzie na 3,6-3,8 (a moze nawet wiecej 3,6-3,8 potrafi pojsc rdzen C0 - D0 wydziela mniej ciepla pobiera mniej mocy i lepiej sie kreci)

i przestancie Cela D gnoic bo jest naprawde neizly ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos na temat tego celka wypowiadal sie z doswiadczeniaczy poprostu z doswiadczenia po starych celkach(northwood) bo jezeli chociaz spojec na jaki kolwiek test to wynika ze taki cel D 2,8 Gb dorownuje p4 i czasami go wyprzedzajac a nie wpsomne juz o OC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie te osoby co sie wczesniej wypowiadaly o Celeronie mialy na mysli Celka (nw), a nie nowego Celerona D.

Ten procek jest super. Tak jak Taxor sie wypowiada spokojnie ten dorownuje danemu P4. Ja bym polecal Celerona D a wybor juz nalezy do Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge się zdecydować czy lepszy będzie "celeron 2.8" czy "P4 2.4". Jak myślicie co powinienem wybrać ?

Pamiętam, gdy po instalacji Unreala II, wyskoczyło mi readme.txt ...

Pisało tam o minimalnych wymaganiach i co zwróciło moją uwagę...

O procesorach pisało...

Minimum :

PIII 700 MHz or Celeron 1.2GHz

AMD 700MHz or Duron 1.2GHz

więcej pytań nie miałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to w grach AMD rzadzi :) Jest najwydajniejszy, natomiast pentium jest najszybszy. (programy itd) 

AMD RUlezzz :D 

To nie reklama. Nie ponosze, żadnych konsekwencji jezeli ktos sie zalamal :D

:twisted:  :twisted:

hmmm, wydawalo mi sie ze topic jest o Pentak vs Celek w dziale Intela, wiec mysle ze komentarze o AMD sa zbedne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to w grach AMD rzadzi :) Jest najwydajniejszy, natomiast pentium jest najszybszy. (programy itd) 

AMD RUlezzz :D 

To nie reklama. Nie ponosze, żadnych konsekwencji jezeli ktos sie zalamal :D

:twisted:  :twisted:

Ludziu a ty widział wydajność procków w Doom3 ?? Gdzie tam stary XPek za Intelami...

Wg. chierarii w Dooma :

AMD FX

AMD 64

Intel Extreme Edition

Intel Prescott

Intel Northwood

AMD XP

Także w jakich grach ??

Na Pentiumach z szyną 533 i bez HT to sie moge zgodzić że AMD wydajniejszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi