Quam Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Ja mam Kingstony na ValueRAM czy coś :P i nie kręcą sie ale zbytnio mnie to nie przeszkadza... jednak chciałbym rozszeżyć pamięć do 1GB... i zastanawiam się nad http://sklep.pclab.pl/index2.php?id2=menu_.../512&kat=&pkat= Tylko nie wiem czy pójdą w DUALu... bo są osobno... http://sklep.pclab.pl/index2.php?id2=menu_...024K&kat=&pkat= tu znowu CL3.0 ... http://sklep.pclab.pl/index2.php?id2=menu_...2400&kat=&pkat= Tu już wogóle nie wiem... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8385 Te mi już bardziej odpowiadają... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10936 A TwinMOSy się podobno popsuły jak radzicie ?? PS. ramy nie do OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 z twinmosami nie jest strasznie.... dotalem nowa kosc z gwarancji i nawet chodzi na swoich standardowychy ustawieniach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ja mam Kingstony na ValueRAM czy coś :P pewnie firmy "Varanty Void If Removed" ? :wink: :roll: mialem kingstony Value cl3 400mhz i szly bz łaski na 233 (na kosci pisalo KINGSTON tylko ..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Moje kingstonki polecialy max na 241 w dualu na 3 3 3 11 na 2,9v asynchro, standardowo chodza 181 2 2 2 6 dual 2,6v synchro. na kosciach infineona szyna wiecej nie jade gduz mam zablokowany procek. Idzie wiecej ale np 207x11,5 ala na 2,2v:) Mierzone miernikiem na mosfecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Jak to rozpoznajecie,że pamięci KVR400X64C3A/256Mb są na takich lub innych kościach <"Infineon, Elpida, Samsung, Mosel, Micron,inna?"> skoro na wszystkich nowych,które widziałem jest tylko napis Kingston ! a każdy program typu CPU-z czy Aida też podaje Kingston??? a wogóle to jak to jest u was :?: czy te "firmowe"kości Kingstona są takie złe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 O ile sie nie myle na orginalnych kingstonach pisze Kingston Kto mi powie na jakich kosciach są moje kingstony KVR400X64C3A/512 ? oznaczenia 0427VL V58C2256804SAT5B V089294IJALC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ludi: Moje sprowadzalem ze stanow i maja napisy Infineon. Inne nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a co wy chcecie od Kingstonow? ze niby skupuja kosci i potem wlapiaja wlasne logo to jedno a jak chodza to drugie... ja mam hyperX (400mhz) o przepustowosci 5300m/sec... zadko ktore maja tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 5200 czy 5300 nie pamietam dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a co wy chcecie od Kingstonow? ze niby skupuja kosci i potem wlapiaja wlasne logo to jedno a jak chodza to drugie... ja mam hyperX (400mhz) o przepustowosci 5300m/sec... zadko ktore maja tyle lol. ALe ty masz P4, a tam przepustowść jest większa niż na amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 normalne DDR maja cos ponad 3000m/sec... ( nie ucze sie tego na pamiec).... wiem ze mniejsza jest przepustowosc ale mowimy chyba ogoolnie a nie na przykladzie konkretnej platformy.. jak przepustowosc jest mniejsza to dla wszystkich marek pamieci moim zdaniem. chcialem powiedziec ze Kingston robi moim zdaniem w miare dobre pamieci... mialem dimmy a teraz mam HyperX ktore rozni sie od zwyklego DDR ( nie mowiac o hyperX DDR2 bo to to wymiata nawet przed wlozeniem do kompa:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 O ile sie nie myle na orginalnych kingstonach pisze Kingston ale ludziska glupoty wypisuja... skad Wy takie bzdury wzieliscie? z forum 'Tiny'? Marcin5611: prawdopodobnie masz Mosele (ale moge sie mylic). Urielek: chyle czola przed Wielkim Lamerem... a pomyslec, ze Lancer tez jest z Lomzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Wiesz Rapra.. moze i jestem lamerem.. moze i nie znam sie tak jak wy ale mi powiedz co mowie zle a nie mnie jedziesz co? Kompa traktuje jako drozsze hobby wsrod wielu innych i nie mam zamiaru samemu robic ramu w piwnicy... popraw jezeli sie myle w mojej powyzszej wypowiedzi bo widze ze ci krzywde wielka wyrzadzilem i sie do niej przyznaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 np. :D "...mialem dimmy..." a teraz to co masz? Z tego co sie orientuję to pamięci DDR wkłada się właśnie w sloty dimm; "...ale mowimy chyba ogoolnie a nie na przykladzie konkretnej platformy..." mówimy głownie o amd. Poza tym te same pamięci na róznych platformach i przy różnych ustawieniach mają różne przepustowości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 po pierwsze: dimmy to mialem w starym kompie, teraz ich w ogoole nie mam.. ( inne mobo inne wszystko.. moze i tak to napisane ze w jednym kompie mialem) po drugie... chcialem stanac w obronie Kingstonow a nie doradzic Davidianowi dlatego napisalem o tej konkretnej platormie... po trzecie jak sam napisales "te same pamięci na róznych platformach i przy różnych ustawieniach mają różne przepustowości" ja napisalem "jak przepustowosc jest mniejsza to dla wszystkich marek pamieci moim zdaniem" w zaleznosci od platformy bo to chyba o to Wam chodzi,wiec w naszych wypowiedziach chcielismy powiedziec to samo no nie? czy znowu sie myle i robie lamera z siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urielek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 a z tym Dimmem to mi chodzi o SDRAM a nie o DDR.... w gniazdo DDR bez brzeszczota nie wlozysz SDRAM, roznia sie jednym nacienciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 po pierwsze: dimmy to mialem w starym kompie, teraz ich w ogoole nie mam.. ( inne mobo inne wszystko.. moze i tak to napisane ze w jednym kompie mialem) lol. A teraz to co masz jak nie dimm'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nic nie znaczący użytkown Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 polecam hynixy mam i są super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 CZe. Tesh polecam hynixy, ale ostatnio (w weekend) one zdrozaly w moim sklepie :evil: i zastanawiam sie nad kingmax'ami :? 2x256 do dualu rzeczjasna. Co powiecie o tych memkach, czy moga rywalizowac z hynami, albo czy chciaz dorastaja im do piet ??? Musze kupic jutro, wiec prosze o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 kingmax---> nie tykac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 :( :( a Piotr_the ma i smiga ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ja nie mowie ze te pamieci nie smigaja :] elixiry tez ,ale co z tego :] jesli chodzi o mnie ...."kingmax" zawsze jest rownoznaczne z "nie tykac" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 rapra miales racje minuta szukania na googlach i wszystko jasne moje kingstony KVR400X64C3A/512 są na kosciach mosel 0427VL V58C2256804SAT5B V089294IJALC http://www.moselvitelic.com/frames/frame_products.html stronka mosela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 jakie jest prawdopopodobieństwo że te hynixy http://sklep.pclab.pl/index2.php?id2=menu_...2400&kat=&pkat= mi pojda na 2-2-2-5 400MHz chodzi o pojedyńczą kość 512MB może lepiej zainwestować w Kingmaxy 466 ? albo cos takiego http://sklep.pclab.pl/index2.php?id2=menu_...400V&kat=&pkat= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...