Skocz do zawartości
srekal34

Media Markt - tani sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

no ze z wystawy to ja nie musialem przeczytac, to bylo pewne, szkoda ze nie napisali, ze te telewizory/monitory chodzily 14 moze i 16 godzin na dobe prze caly rok, i kineskop maja juz "troszke" wypalony :D

tylko że jakoś mój monit tyle godzin dziennie chodzi przez 5 lat już i jakoś nie jest wypalony... wyluzujcie trochę..nikt wam nie karze kupować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ze z wystawy to ja nie musialem przeczytac, to bylo pewne, szkoda ze nie napisali, ze te telewizory/monitory chodzily 14 moze i 16 godzin na dobe prze caly rok, i kineskop maja juz "troszke" wypalony :D

tylko że jakoś mój monit tyle godzin dziennie chodzi przez 5 lat już i jakoś nie jest wypalony... wyluzujcie trochę..nikt wam nie karze kupować...

A jakiej "mocy" okularki nosisz obecnie ?? ;)

(joke :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby sie ludzie uparli to by wyniesli w 5000 ludu caly MM lacznie z kasami i ekspedientkami.......

:lol: dobre dobre :-)

chyba wszystko juz zostało powiedziane... sprzęt z ulotek przy takich cenach to pojedyncze sztuki, jak znam zycie rozejdzie się po pracownikach.. szkoda zdrowia ;-)

o ile wiem kazdy market organizuje wlasne promocje etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiej "mocy" okularki nosisz obecnie ?? ;)

(joke :P )

Wiem że żart, ale odpowiem ;) może cię rozczruję ale nie mam żadnej wady wzroku( - 0,25 w jednym oku wrodzone...) aha-do kompa mam okulary z powłoką antyrefleksyjną i w tym szukam przyczyny dlaczego mój wzrok jest taki sam jak kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie, co kto lubi, jeden lubi gruz z wystawy, ktory kazdy moze kopnac, a inny mniejszy telewizor,ktorego nikt nie "macal" z gwarancja, gdyby to sie jeszcze odbywalo w cywilizowany sposob, a MM shit robi sobie reklame za darmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nie ma to jak lcd :)

Cos czytalem ostatnio o lcd:O ze one nie promieniuja tak jak zwykle monitory wiec mozna je reklamowac ;] znacyz reklamowac ze nie promieniuja czy cos;D ale podobno ich lampy wysuszaja rogowke;] :P jakos tak :D jak znajde ten artykul o tym to napisze cos konkretniej ;] ale ogolnie chodzi o to ze tez sa niezdrowe;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze ten sprzet stal u nich na wystawach rok, i jest podrapany, lub z jakimis innymi wadami, a z tego co kojarze to sprzet z promocji nie podlega normalnym warunkom gwarancji, czyli przyplacisz zyciem kupienie radeona 9800 za 750 pln, ktory pochodzi tydzien i padnie, albo od nowosci bedzie zle chodzil, tak samo bedzie z TV i innymi gratami z MM

Każdy sprzęt kupiony w sklepie podlega albo gwarancji albo rękojmi (nie pamietam jak się to w nowym prawie zwie - bo samą rekojmię zlikwidowano). Nawet jeśli sprzęt jest przeceniony ze wzgędu na jakąś wadę np. but się lekko rozkleja a tobie coś innego się z nim zepsuje (pęknie skóra) - to i tak masz prawo do reklamacji. Więc obojętnie co by robili poniżej 1 roku nie mogą obniżyć okresu reklamacyjnego. Przynajmniej tak wedle mojej wiedzy jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom zostało jeszcze trochę towaru z promocji jak dzisiaj byłem w Markach - np. 10szt emtec (spindel) za 8zł, 50 szt titanium (spindel) za 25zł (chociaz to shitowe płytki). To wszystko tylko przykłady, na rtv też było trochę sprzętu, ale nie wiem czy to nie ostatnie sztuki z wystawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi