zuli007 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Dziwne bo proce o takich zegarach raczej mają mało do powiedzenia w przeciwieństwie do kart garficznych. (Chodziło mi o dooma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Duron fajna sprawa kiedyś dałem 174 zł chodzi na 2.6 2.1V lub:) 2.4 1.9v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blepszy Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Byc moze i tak ze karty maja cos do powiedzenia (w doom) ale co powiesz na to za na tej samej plycie z tym samym ramem i karta (9000 pro) tylko ze z bartkiem 2500 w 640x480 na low sie tnie??? a na sempron na 800 na med nie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_AMD Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Byc moze i tak ze karty maja cos do powiedzenia (w doom) ale co powiesz na to za na tej samej plycie z tym samym ramem i karta (9000 pro) tylko ze z bartkiem 2500 w 640x480 na low sie tnie??? a na sempron na 800 na med nie.... czyzby był zawaliscie wydajny?? w sumie nowa technologia jezeli lepsiejszy od bartka hmm cos mi sie nie chce wierzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 tak mozna patrz podpis i stwierdzam ten fakt komp jakos mi lepiej chodzi na sempronie(2205Mhz) niz na bartku-m(2480Mhz).miejsze zaciecia.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam2006 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ja bym kupił Durnia 1600. Zaoszczędisz kase, podkręcisz g na powyżej 2 ghz i pzerobisz go na athlona. Proste i tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 a mozna i tak :] pozatym czym go chlodzisz przy napieciu 2.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No to tak: JA bym kupił Semptrona, choćby z ciekawości. Są stosunkowo wydajne, mają 166 szynę, niski mnoznik (to dobrze jeśli chodzi o oc) i BARDZO SŁABO SIĘ GRZEJĄ. Natomiast jeśli chodzi o wydajność: wszystko zależy od tego, do czego procka używamy. Cache potrzebny jest do operacji prowadzonych na procku właśnie, W grach ponad 70% obróbki grafiki przejmuje karta graficzna i ona decyduje o jakośći i szybkości wyswietlanego obrazu. Lepeij mieć durka 1400 i 9800PRO niż bartka 2500 i radka 9500....oczywiście jeśli gramy np. z dooma 3, a nie champonship managera... :) Podsumowując: ogólnie lepiej jest kupić słabszy procek i dołożyć do pamięci czy grafy... procek jest ważny, ale dawno sracił swoją wiodocą pozycjęjeśli chodzi o wydajnośc kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakman Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Może komuś się przyda i podpowie w kupnie. Na 240 na standartowym napięciu jest 'stablinie' (Nie było jeszcze jakiś testów długo -dystansowych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Roznica w cenie jest mala, gdyby sepron mial odblokowany mnoznik to bym go napewno wzia Ale za to sempron ma 256 KB cache, czego nie ma duron. Niższy mnożnik sprawia, że powinien wyżej na FSB polecieć Zawsze można odblokować cache, a nóż będzie działał. W nowych prockach nie ma szans, w większości starych też nie - w 39 tyg. 2003 roku skończyła się ta możliwość ja sie tak późno dołącze ale zawsze coś :). No i w 100% nie zgadzam sie z tym co jest wyżej napisane. Ja mam duona 1600 z serii MIXIB 0447 i nie dość że odblokował sie Cache L2 to jeszcze ma mnożnik odblokowany. Kto nie wierzy - zapraszam do siebie pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...