Skocz do zawartości
Sikor

Komp nie rusza mi z dyskietki!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No tak tyle że mam płytę win2000 która nie bootuje :(

No to sobie zrób płytkę boot'owalną.

Tu masz link do opisu integracji WINXP z SP1. Na trzeciej stronie artykułu masz link do bootsector'a płyty CD. Wypal sobie instalkę WIN2K przy jego użyciu. Dokładny opis wypalania masz w dalszej części tego artykułu. Wystarczy tylko wgrać w miejsce opisanej instalki WINXP instalkę WIN2K.

Aha, przy okazji możesz sobie pointegrować instalację swojej windy z SP4, wystarczy zastosować analogie do integracji XP z SP1.

Linki do SP4 w wersji administracyjnej:

Microsoft - wybierasz język polski i pobierasz Network Installation

lub

Optimus - pobierasz plik W2KSP4.exe

Uwaga, duże pliki - około 130 MB

Powodzenia. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sikor nie strasz ludzi duzymi plikami. Ostatnio sciągalem sp4 ze strony MS i zajęlo mi to niecałe 3 minuty.

Ja nie wiem czemu wszędzie jak dają opis integracji sp z instalką to piszą, aby wpisać wszystkie dane w te pola tak jak podali to TU. Ja zawsze wpisuję tylko nazwę płyty zgodną z nazwą płytyz której pochodzi bootsektor i działa. Tak samo z wyciąganiem sektora z płyty XP za pomocą CDRWin, wszędzie piszą że sektor 20(na cd 2000 rzeczywiscie jest 20), za to w xp czesto potem nie działa (działa po zapisaniu 21).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi