Skocz do zawartości
Złoty

Wysokie użycie procesora,skaczący dźwięk,co robić??

Rekomendowane odpowiedzi

Napięcia, o ile pokrywają się w miarę z rzeczywistością nie są za dobre. Niby mieszczą się w normie, ale zmiana zasiłki by się przydała. Nie wiadomo, czy twoje kłopoty są spowodowane przez zasilacz. Najlepiej by było, gdybyś zmierzył napięcia miernikiem, bo zdarza się, że czujniki na płycie przekłamują. Prostym rozwiązaniem będzie też porzyczenie jakiegoś dobrego zasilacz, żeby sprawdzić, czy to jego wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem: Od kilku miesięcy, ale ostatnio coraz częciej, czasem zupełnie bez powodu, a czasami po włączeniu jakiejś gry (np.Counter-Strike lub Warcraft III) strasznie mi zwalnia komputer i zaczyna skakać dźwięk. I pozostaje takie wysokie nawet gdy wyłączę wszystkich aplikacje i wszystkie niewindowsowe procesy. A żaden proces wg. Menedżera zadań windows nie używa więcej niż 1% (poza Procesem bezczynności systemu,który cały czas wskazuje 80-100%). Przeskanowałem system wszelkimi antywirusami i pozbyłem się wysztkich trojanów i nic. Temperatura procesora jest ok 42C, płyty głównej 36C,więc chyba nie chodzi o przegrzanie. W czym może być problem?

Moj komputer:Athlon 2500+ Barton,płyta asrock k7s8x,karta graf. ati radeon 9200 128mb, zasilacz Codegen 300w,system Win XP pro.

Zainstaluj nowego wina i zmien zasilacz na jakas 350-tke i powinno byc ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak inny był problem:) Process explorer wykrył, że jest jakiś problem sprzętowy. Po długich próbach okazało się, że przyczyną jest "Wbudowane urządzenie portu podczerwieni". Po wyłączeniu wszystko działa ok (oprócz IrDy, ale chwilowo mi nie potrzebna).

Dzięki za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi