Skocz do zawartości
klamot

Połączenie zasilaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko nie popełnij mojego błedu - dodatkowy zasilacz też musi być obciążony czymś ( i to czymś co poważnie ciągnie prąd ) jak włączyłem do niego 4 wiatraczki to niestety po chwili sam sie odłączał.

A swoją drogą dwa zasilacze to świetna sprawa - bardzo dobrze wpływa to na hstabilność napięć płynących na płyte ( szczególnie chodzi mi o sytuacje kiedy wiatraczki i inne urządzenia wywołujące szumy rzuci sie na jeden a płyte na drugi zasialcz ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę uzyskać większą moc ze względu na podłączenie dużej ilości kart rozszerzeń do płyty głównej. Odłączając wszystkie napędy i zasilając je z drugiego zasilacza mam nadzieję, że ten pierwszy zasilacz wydoi zasilając tylko płytę z procesorami i tymi kartami rozszerzeń. Pojedyńczy jak podłączyłem 300 W to spadło trochę w nim napięcie co jak wiadomo odbija się niekorzystnie na osiągach całego systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak (czy trzeba) łączyć ze sobą zasilacz ATX i zasilacz AT (sorry jesli pokręciłem coś w nazwie tego dogiego. Chodzi o zasilacz od obudowy nie-ATX), i czy w starych zasilaczach też jest coś takiego że przy małym opciążeniu zasiłka gaśnie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki WIEZA, jak tylko dostanę nowe procesory (2xP3 850 MHz) to zanim je odpalę to najpierw uruchomię dwa zailacze.  :lol:  :lol:  :lol:

Tylko znów nie zapodaj im tak dla jaj 2 razy takiego voltarzu niż przewidziane :D :D :D

Sorki ale nie mogłem się pochamować, bo to co niektórzy tu robią już mnie zaczyna rozwalać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to ze plyta glowna bedzie zasilana z jednego zasilacza a dysk i napedy z drugiego nie bedzie z soba kolidowac?

jezeli MASY obu zasilaczy beda polaczone to nic sie nie stanie

caly komp to jest plyta glowna i wszelki napedy powinne miec wspulna mase

http://bsd.ae.wroc.pl/moded/html/porada3.htm dlatego tutaj przy sposobie z pzekaznikiem tez przydalo by sie polaczyc chociaz jedna mase zasilacza nr1 z masa zasilacza nr2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...