mrtnt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ale tu wcale nie chodziło o to na co kogo stac, :P niby skad wiesz, ze gosc w BMW 750i nie ma lacza za 39 zlotych bo to za 59 wydaje mu sie zbyt drogie??? :?: Chodzi o to, co otrzymuje czlowiek za to co placi i o to, że za te same pieniadze otrzymuje coraz mniej zamiast coraz wiecej, jesli ktos otrzymuje lacze z limitem (takim limitem!) to otrzymuje wg mnie produkt niepelnosprawny. Skąd taki przesąd, że im bogatszy tym bardziej szasta pieniędzmi? Znam ludzi bardzo bogatych potrafiących się wykłócać o drobiazg wart 50 złotych. Często bogaci są bardziej skąpi od biednych i liczą każdy grosz. A rozrzutni są po prostu głupcy, niezależnie od tego czy są bogaci czy biedni... :wink: Taka prawda 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mrtnt... szczera prawda !! szczera prawda !! To biedni sa zazwyczaj rozrzutni w swojej glupocie. Moze to wynika z faktu, ze sami chca sobie udowodnic to, ze nie zyja na marginesie. Wracajac do neostrady, to nowa usluga wydaje mi sie totalnym nieporozumieniem. TPsa szybko odczuje fakt, ze nie bedzie nowych instalacji, bo ludzie nie sa glupi. Jedynie co teraz jest w miare sensowne to neo 128kbit i 5gB limitu... starcza na poczte, www i cs online. BTW jesli moj brat podpisal umowe 31 sierpnia z TPsa na neo, to nie bede mial tego zasranego limitu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 BTW jesli moj brat podpisal umowe 31 sierpnia z TPsa na neo, to nie bede mial tego zasranego limitu? Raczej nie, wszystko musi być opisane w umowie, więc jeśli nie ma mowy o limicie to... nie ma mowy o limicie :lol: Ja się zastanawiam tylko, czy tpsa nie zacznie szukać haka na starszych użytkowników. Nowy regulamin wygląda tak: http://www.tp.pl/pdf/dom/internet/neostrad...a/regulamin.pdf Dział II - "Zakres i warunki świadczenia Usługi" paragraf 5, są tam wyraźne zapisy dotyczące limitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ... BTW jesli moj brat podpisal umowe 31 sierpnia z TPsa na neo, to nie bede mial tego zasranego limitu? No przecież kilka postów wyżej sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tepsa kłamie po całości nawet na swoją niekorzyść mam neo 320 bo w mojej okolicy nie ma nic innego i miesięcznie ściągam od 7 d0 10 gb(limit jest 5 jak wiecie) a prędkość nie zwalnia mi nawet o bita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tepsa kłamie po całości nawet na swoją niekorzyść mam neo 320 bo w mojej okolicy nie ma nic innego i miesięcznie ściągam od 7 d0 10 gb(limit jest 5 jak wiecie) a prędkość nie zwalnia mi nawet o bita osobiscie mam neo 640 bez limitow ale moi znajomi majacy opcje 128 lub 320 z limitami mowia ze tpsa ma jakies problemy ze zliczaniem bo co miesiac przekraczaja limity a przepustowosc sie nie zmniejsza :) chociaz to tez nie jest zasada bo zdarzaly sie miesiace ze mieli obciete pasmo...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no wlasnie boje sie jakiegos haka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ciekawe czy kiedys wprowadza opcje bez limitow ? ktos pisal, ze w france telecom tak jest/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 we wrześniu ubiegłego roku założyłem sobie neta z kablówki.skromne 64kb/s, starczyło mi to w zupełności, ale pod koniec grudnia mój operator zrobił prezent, tj przyspieszanie lekkie. od tamrego dnia miałem 80kb/s w tej samej cenie. około tygodnia temu kolejny prezent. teraz mam 100kb/s w tej samej cenie[ktora nie zmieni sie] bez limitów. i może tak nie działają operatorzy, ale tak działają ludzie myślący, a widocznie takich w Tepsie brakuje, bo co nam z szybszego neta, skoro mamy piękne limity? i pomyśleć że chciałem sie przenieśc na neo :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tepsa kłamie po całości nawet na swoją niekorzyść mam neo 320 bo w mojej okolicy nie ma nic innego i miesięcznie ściągam od 7 d0 10 gb(limit jest 5 jak wiecie) a prędkość nie zwalnia mi nawet o bita No dobrze, ale co zrobisz, jeśli naciągniesz 30 GB a oni Ci po jakimś czasie zwolnią łącze na 6 miesięcy z powiadomieniem, że no cóż, tyle już wykorzystałeś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tepsa kłamie po całości nawet na swoją niekorzyść mam neo 320 bo w mojej okolicy nie ma nic innego i miesięcznie ściągam od 7 d0 10 gb(limit jest 5 jak wiecie) a prędkość nie zwalnia mi nawet o bita No dobrze, ale co zrobisz, jeśli naciągniesz 30 GB a oni Ci po jakimś czasie zwolnią łącze na 6 miesięcy z powiadomieniem, że no cóż, tyle już wykorzystałeś :lol: Tez tak raz mialem, przekroczylem limit a predkosc nie spadla :twisted: Ilosc sciagnietych danych liczona jest przez Telekompromitacje i to na nich spada obiowiazek ograniczenia 'predkosci' lacza, jezeli tego nie robia to cos im sie w programikach pojebało :lol: Rozliczenie z a Neo jest miesieczne wiec nie moga tak zrobic - przynajmniej wedlug prawa. Ale jezeli wziac pod uwage ze: "Telekompromitacja polska - To ludzka rzecz okradac" wszystko jest mozliwe :evil: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 cvir nie masz racji... za rozmowy telefoniczne tez jest rozliczenie miesieczne jednak jesli cos im sie powali i nie uwzglednia wszystkich rachunkow, to moga je przywalic za jakis czas. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 cvir nie masz racji... za rozmowy telefoniczne tez jest rozliczenie miesieczne jednak jesli cos im sie powali i nie uwzglednia wszystkich rachunkow, to moga je przywalic za jakis czas. :) Tyle że rozmowy telefoniczne nie są automatycznie ograniczane przez TP, to użytkownik kontroluje ile dzwoni. Natomiast w przypadku Neo po przekroczeniu limitu to TP jest zobowiązana do zmniejszenia transferu, i to oni są odpowiedzialni za prawidłowe działanie. Użytkownik nie może ponosić żadnych konsekwencji, ponieważ nie ma żadnej możliwości ingerencji w system kontrolujący limity. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 MF no fakt, masz rację... przecież samemu sobie użytkownik nie będzie przycinał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobrus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ktorys z pracownikow tpsy powiedzial ze na skutek zamieszania w tpsie niektorzy uzytkownicy nie maja wlaczonego limitu. moze wiec jestes takim szczesciarzem - lepiej siedz cicho i korzystaj poki mozesz (i lepiej nie dzwon z tym do tpsy... :) ). slyszalem tez ze niektorym predkosc spada po np 7-8GB.... [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 do kogo trzeba isc, aby nie miec limitu ?? :twisted: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobrus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 tez bym chcial wiedziec .... niestety brak limitu to - jak napisalem - podobno skutek zamieszania w tpsa. moze po prostu mieli za duzo chetnych i z nawalu pracy zapomnieli niektorym wlaczyc limit... a i jeszcze jedno - wyszystkie te informacje wyciagnalem pare miesiecy temu z sieci. nie gwarantuje ze sa one wiarygodne... btw ciekawe czy ja mam limit? co prawda predkosc nigdy mi nie spadla ale moze nie przekroczylem 5GB. teraz mozna sobie sprawdzic ilosc sciagnietych danych na stronie wiec w tym miesiacu zobacze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A może jest to normalna zamierzona propaganda tpsa, :D ludzie beda myslec no 5 GB to malo, ale skoro u wszystkich sciaga wiecej to chyba sie skusze, zamawia, a pozniej trach, po jakims tam czasie zaczyna juz isc idealnie i wtedy bedzie zdziwienie, tpsa krzywdy zrobic sobie nie da. :D Takie wiadomosci jak te przytoczone przez Sobrusa, mogą być celowo rozprowadzane przez samą tpsa (tzn tpsa celowo daje wieksze limity czy tez nawet nie daje ich wcale, a pozniej rozpowszechnia takie informacje, a "nakręceni" wniebowzieci uzytkownicy, ze dostali wiecej niz trzeba dzialaja lepiej niz radio wlaczone na full :D), to jest zwykly marketing. Wiadomość o tym, że niektorzy uzytkownicy nie maja wlaczonego limitu brzmi identycznie jak dla przykladu, ze w niektorych chipsach są kluczyki do auta. Cała tajemnica w słowie "niektórzy", tylko no właśnie... Którzy? :D Jestem pewien, że na całkiem spory procent ludzi, to właśnie ten element "szczęścia" przeważy o decyzji kupna... Dziwicie sie, ze tpsa daje 7-8 GB zamiast 5 GB, czy niektorym nie daje wcale limitow... Stac ja na to bo płacicie za duzo, duzo wiecej, placicie za (strzelam w ciemno) 60 GB, a dostajecie 7 i jeszcze skaczecie z radości ze "do duzej telepizzy za "tylko" 30 zlotych dostaliscie litrowa Cole" :D Tak to właśnie wszystko działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teokryt Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dobra może już ktoś to wymyśłił, ale co tam, nie będe czytał 10 stron tematu bo mi oczka wysiądą. Trudno obudziłem się z ręką w nocniku, bo nie przedłużyłem umowy przed 1.09. Ale czytającjeden z postów. W stronę użytkownika 256Kb/s. I to się nie zmieni. Chyba jednak wykorzystam Antene Satelitarną na dschu. Teraz się opłaca internet Satelitarny kiedy wysyłana jest bardzo duża. Mam nadzieję że to co piszę ma jkiś sens i nie trzeba nadrabiać jakiś doatkowych kosztów poza samym Sprzetem? Aha a jak na stronie www.neostrada.pl sprawdzić ile to danych zostąło pobranych? Bo ten link zakończony na jsp, nic nie pokazuje... Opcja jeszcze 640, W grudniu przejde na 15 GB limitu i 1Mbit //Klawiatura sie zużywa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dobra może już ktoś to wymyśłił, ale co tam, nie będe czytał 10 stron tematu bo mi oczka wysiądą. Trudno obudziłem się z ręką w nocniku, bo nie przedłużyłem umowy przed 1.09. Ale czytającjeden z postów. W stronę użytkownika 256Kb/s. I to się nie zmieni. Chyba jednak wykorzystam Antene Satelitarną na dschu. Teraz się opłaca internet Satelitarny kiedy wysyłana jest bardzo duża. Mam nadzieję że to co piszę ma jkiś sens i nie trzeba nadrabiać jakiś doatkowych kosztów poza samym Sprzetem? Aha a jak na stronie www.neostrada.pl sprawdzić ile to danych zostąło pobranych? Bo ten link zakończony na jsp, nic nie pokazuje... Opcja jeszcze 640, W grudniu przejde na 15 GB limitu i 1Mbit //Klawiatura sie zużywa.... Osoby ktorzy maja 640 nie maja limitow !! Wiec co tam piszesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teokryt Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 W grudniu przejde na 15 GB limitu i 1Mbit //Klawiatura sie zużywa.... Osoby ktorzy maja 640 nie maja limitow !! Wiec co tam piszesz?? A jak sie skończy umowa to co? Limit będzie. A ja chce ominąć limitowanie tepsy podłaczając się do internetu satelitarnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A co wiesz o internecie satelitarnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Tak sobie to czytam i powiem wam że mi ograniczyli szybkość (w lipcu) dopiero po ściągnięciu ok 7 GB :). A i jeszcze jedno te 32 kbps to jakieś oszukane bo ja miałem max ok 3,5 Kb/s czyli ok 28 kbps :evil: . Przy pełnej szybkości (320 kbps) osiągam rzeczywistego maxa czyli 40 Kb/s :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobrus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 fakt ze tpsa moze te wiadomosci rozprowadzac celowo... ale chyba zaden normalny czlowiek nie podpisze umowy na 12 miesiecy liczac ze "moze sie uda". podejrzewam ze takich "niektorych bez limitu" jest raczej niewielu a i ta liczba z czasem zapewne sie zmniejszy w miare jak tpsa poprawi swoja organizacje, a moze nawet zacznie wyszukiwac takich uzytkownikow (swoja droga to watpie aby kazali ponosic jakies dodatkowe oplaty, jesli nie zadbali o ograniczenie lacza to jest to tylko ich wina i ukarani powinni zostac raczej pracownicy ktorzy to przeoczyli). poza tym ilu posiadaczy lacz stalych (lub "prawie stalych") instaluje sobie liczniki kilobajtow? toz to raczej glupota (przynajmniej do wprowadzenia limitow). licznik danych znajduje sie na stronie: http://www.neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp (gdzies to juz chyba na forum bylo) licznik nie zawsze dziala (czasem wyswietla blad "nie mozna wyswietlic informacji" czy cos takiego) i zlicza z pewnym opoznieniem. ale zlicza. dziala takze w opcji 128kb. co do internetu przez satelite to chyba zly pomysl. jak dodamy do drogiej neostrady drogi abonament za inet przez satelite i trudnosci z konfiguracja (w koncy potrzebne jest polaczenie z dwoma providerami na raz) to moze sie okazac ze lepszym i szybszym rozwiazaniem bedzie DSL z tpsy. tak wlasnie sobie pomyslalem co ta tpsa robi z neostrada... kiedys to byl chyba najszybszy internet dostepny dla domu a teraz oni robia z niego konkurencje dla modemow zanizajac coraz bardziej parametry.... a promuja (duzo drozsze oczywiscie) DSL.... i jeszcze te glupie reklamy (ludzie!!!teraz juz 1Mbit/s!!!!!).... tylko co z tego?[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 W grudniu przejde na 15 GB limitu i 1Mbit //Klawiatura sie zużywa.... Osoby ktorzy maja 640 nie maja limitow !! Wiec co tam piszesz?? A jak sie skończy umowa to co? Limit będzie. A ja chce ominąć limitowanie tepsy podłaczając się do internetu satelitarnego. Przedluzasz umowe :D:D lub wogle nic nie robisz....sama usluga przejdzie na czas nieokreslony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 gdyby tak byl internet satelitarny 1 mbit do 120 zl, to by bylo fajno :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 BTW jesli moj brat podpisal umowe 31 sierpnia z TPsa na neo, to nie bede mial tego zasranego limitu? Ja podpisalem umowe dokladnie 31 sierpnia na Neo 640 i nie mam zadnych limitow jak na razie. Chociaz trzeba liczyc sie z tym, ze w pewnym momencie telepsy przysla pisemko, w ktorym napisza, ze z jakis tam powodow bla bla bla musza wprowadzic limit. I ze jak nie pasi, to mozemy rozstac sie bez zadnych konsekwencji. I wtedy sie po prostu z nimi rozstane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dla ludzi, którzy nie czytali. http://nt.interia.pl/news?inf=539318 Jak już wszyscy czytali, to traktujcie ten post jakby go nie było ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobrus Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 wydaje mi sie ze to 32kbit wcale nie jest oszukane. po prostu zadne lacze nigdy nie "wyciaga" swojej pelnej predkosci. czesc danych "tracona jest" na kontrole przeplywu danych - naglowki pakietow IP itd. jesli do tego dodac ze enkapsulacja danych jest wielokrotna..... np moje ISDN 64kbit/s (teoretyczne 8kB/s) wyciagalo cos ok 7,6kb/s. tpsa chyba aby uniknac takich pytan od klientow dala nam lacza troche szybsze. I tak moja neo+ 128kb/s jest przez windows identyfikowana jako lacze 163,8kb/s i wyciaga rzeczywiscie 16kB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 I tak moja neo+ 128kb/s jest przez windows identyfikowana jako lacze 163,8kb/s i wyciaga rzeczywiscie 16kB/s.A 16 x 8 = 128 :lol: To jak widzi, a ile ma faktycznie to 2 rozne rzecz; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...