Skocz do zawartości
Blue

Nowe Limity w NEO od 1.09.2004 .....

Rekomendowane odpowiedzi

I tak moja neo+ 128kb/s jest przez windows identyfikowana jako lacze 163,8kb/s i wyciaga rzeczywiscie 16kB/s.

A 16 x 8 = 128 :lol:

To jak widzi, a ile ma faktycznie to 2 rozne rzecz;

cvir nie zrozumiales jego posta :/
Zromumialem, tylko jak jestem zmeczony, to nie pisze z sensem ;->

Tak czy inaczej telekompromitacja nie da sie oszkac, czy da tyle co potrzeba czy da "wiecej" to tylko odwucenie uwagi zadowolonego internauty - od cen :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż w przyszłym miesiącu kończy się moja umowa na NEO bez limitowe :(

Wykonałem telefon i sprawa ma się tak, można zostać przy obecnej wersji, ale tylko i wyłącznie na czas nieokreślony, jeśli ktoś chce mieć znowu umowę na 12 miechów to tylko na nowych warunkach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż w przyszłym miesiącu kończy się moja umowa na NEO bez limitowe :(

Wykonałem telefon i sprawa ma się tak, można zostać przy obecnej wersji, ale tylko i wyłącznie na czas nieokreślony, jeśli ktoś chce mieć znowu umowę na 12 miechów to tylko na nowych warunkach.

Pozdrawiam

To zle?? Ja bym sie na twoim miejscu CIESZYŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie słuchajcie żadnych tłumaczeń typu ,że w całej europie są limity miesięczne!Mieszkam w szwecji i mam łącze 10Mb/s(oczywiście niedzielone) i kosztuje ono w pzeliczeniu na zlotowki ok 125 zł bez limitów i nikt mnie nie pyta co i ile ściągam.Sam usługodawca nawet reklamował łącze,że filmy ściągają się nawet w 11 minut.Kiedyś coś im się spi*******o ,napisałem maila do nich o co chodzi i ,ze ostatnio spadły mi drastycznie downloady w p2p.Sam szie zdziwiłem jak po paru dniach okazało się że sam admin(bez próśb i błagań o łaskę) przekierował mi porty które obsługuje emule,a nawet go o to nie prosiłem!125 zł dla szweda to jak 12,50zł dla polaka no comments...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a wiesz ze sie wiecej placi na czas nie okreslony?

czyli zeby nie miec limitow bedzie trzeba zaplacic troche wiecej ale nie jest to az taka tragedia jak np. zalozenie dsl'a na jedna osobe.

Wole miec drozej i bez limitow niz tanio z limitami ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a wiesz ze sie wiecej placi na czas nie okreslony?

czyli zeby nie miec limitow bedzie trzeba zaplacic troche wiecej ale nie jest to az taka tragedia jak np. zalozenie dsl'a na jedna osobe.

Wole miec drozej i bez limitow niz tanio z limitami ;]

Dokładnie! :!: :D Wszystko zalezy od tego kto za co placi. Ja place (cenie sobie) za dane, nie za szybkosc. Niech sobie każdy skalkuluje ile miesięcznie ściąga i obliczy ile kosztuje go każdy ściągnięty 1 GB

1024 - 181 zlotych (przy sciagnietych 15 GB, 1 GB kosztuje ~12 zlotych)

640 - 223 zlote (przy sciagnietych 20 GB, 1 GB kosztuje ~11 zlotych, przy 40 - 5,575 itd.)

Wystarczy ściągnąć 40 GB miesięcznie, żeby wariant 640 okazał się ponad DWA razy! tańszy, a przeciez nie jest powiedziane, że nie mozna sciągnąć wiecej niz 40 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To była raczej informacje dla osób, które nie wiedziały jak sprawa wygląda :)

A dopłata to około 30 zł, więc nie jest to fortuna, a osobiście też wole płacić nieco więcej i nie stresować się limitem :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie słuchajcie żadnych tłumaczeń typu ,że w całej europie są limity miesięczne!Mieszkam w szwecji i mam łącze 10Mb/s(oczywiście niedzielone) i kosztuje ono w pzeliczeniu na zlotowki ok 125 zł bez limitów i nikt mnie nie pyta co i ile ściągam.Sam usługodawca nawet reklamował łącze,że filmy ściągają się nawet w 11 minut.Kiedyś coś im się spi*******o ,napisałem maila do nich o co chodzi i ,ze ostatnio spadły mi drastycznie downloady w p2p.Sam szie zdziwiłem jak po paru dniach okazało się że sam admin(bez próśb i błagań o łaskę) przekierował mi porty które obsługuje emule,a nawet go o to nie prosiłem!125 zł dla szweda to jak 12,50zł dla polaka no comments...

No przydaloby sie u nas cos takiego. Co wy tam w tej Szwecji nie macie co z pieniedzmi robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne gratulacje dla tpsa. Trochę z innej strony tym razem.

Po wejściu na przesławną ostatnio stronę:

http://neostrada.pl/sso/np/info_popup.jsp

Napisało mi co następuje:

Rodzaj i opcja usługi: Neostrada TP w opcji 640 kb/s

Ilość pobranych danych: 55,30 GB do dn. 09.06.2005

Brawo! ;)

PS. Widać mamy wakacje już i lato się zaczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzaj i opcja usługi:    Neostrada TP w opcji 640 kb/s  

Ilość pobranych danych:    55,30 GB do dn. 09.06.2005

Dokladnie ta samo date mi wyswietla niestety pobiore troche mniej :( :wink:

Chyba cos sie im pojebalo... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gadałem z takim jednym z tpsa i powiedział ze jak ktoś ma podpisaną umowe na tą 640 na czas nieokreślony to oni nic nie mogą mu zrobić. z dla tych co mają na rok wystarczy jakiś anekt do umowy i tez nie ograniczą...

to tak jak z routerami...pisali ze każdy musi zwrócić router bo nie bedzie net działał i takie tam....ale ja sie nie dałem....poporostu olalem sprawe...no co ? no i nic...dalej mam cellpipa i se jade :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobra, mam podpisaną umowe na opcje 640 na czas nieokreślony i co... bede sobie tak mogl przedluzac w nieskonczonosc ?

napewno nie!!

A niby dlaczego ??.

Wg zapisów w nowym regulaminie i informacji zdobytych z infolinii / telepunktu sytuacja tak właśnie wygląda.

Wyraźnie przecież pisze :

9. Czy dotychczasowi Użytkownicy opcji 320 i 640 będą musieli dokonać zmiany wariantu usługi na jedną z opcji znajdujących się od 1 września br. w aktualnej ofercie handlowej?

Opcje 320 i 640 będą nadal świadczone dotychczasowym Abonentom tych usług. Klienci Ci nie będą mieli obowiązku zmiany wariantu usługi na jedną z opcji obowiązujących od 1 września 2004. Zmiana taka będzie jednak możliwa na zasadach ogólnych, zawartych w Regulaminie świadczenia usługi neostrada tp oraz w Cenniku usługi.

10. Czy obecny Użytkownik opcji 320 lub 640, który ma podpisaną umowę na 12 m-cy, po zakończeniu trwania tego okresu (np. w październiku 2004 r.) będzie miał świadczoną usługę w tej opcji (320 lub 640) na czas nieokreślony?

Tak, jeżeli Klient nie wyrazi innego oświadczenia woli (przedłużenie umowy na czas określony - 12 miesięcy, zmiana opcji, rezygnacja) po upływie 12-miesięcznego okresu obowiązywania umowy usługa w wybranej opcji będzie świadczona na czas nieokreślony.

http://www.tp.pl/dom/co_nowego/szybsza_neo...ostrada/faq.php

Piszesz tylko tak bo Ci się wydaje ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobra, mam podpisaną umowe na opcje 640 na czas nieokreślony i co... bede sobie tak mogl przedluzac w nieskonczonosc ?

hm, jak masz na czas nieograniczony to co ty chcesz przedłużać bo nie rozumiem! ja mam na czas nieograniczony i mnie to rybka czy oni cos tam wrowadzaja czy nie...mnie to nie obejmuje...bo to olewam (juz pisałem na podstawie modemu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, to mam pytanko, czy jesli mam teraz neo 320/60 to czy od 1 pazdziernika wskoczy mi automatycznie 512/128, czy bede musiał cos zrobić zeby przejsc , czy moze jeszcze opcja 512 bedzie swiadczona równolegle do mojej , z tym ze 320 nie bedzie juz w sprzedazy, ale działac dalej bedzie tak jak działa, równolegle do 512???- nowego ?? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ja mam dziwna sytuacje .. jeszcze przed zmianaami pisalem ze ledwie zdazylem przedluzyc umowe no i zadowolony siedze na neo bez limitu no ale ze otrzymalem tel z tpsa ze cos tam z neo nie wiem nie ja odebralem to poszedlem sie zpytac do telepunktu i co sie dowiedzialem ? ze moje dane i przedluzenie umowy gdzies zaginelo i ze poprostu tego nie ma i oni nie moga juz nic zrobic .. czaicie jakie po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ce ? no i co ja mam niby teraz zrobic bo im zginelo to ja mam placic drozej ? a i mila pani powiedziala zebym jechal do Bilgoraja ( 50km ) to tam beda wiedziec no spoko a kto mi zaplaci za benzyne bo im sie zgubilo .. co to za kraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, to mam pytanko, czy jesli mam teraz neo 320/60 to czy od 1 pazdziernika wskoczy mi automatycznie 512/128, czy bede musiał cos zrobić zeby przejsc , czy moze jeszcze opcja 512 bedzie swiadczona równolegle do mojej , z tym ze 320 nie bedzie juz w sprzedazy, ale działac dalej bedzie tak jak działa, równolegle do 512???- nowego ?? :?:

Wrrr - no ile razy można to samo wałkować ? :evil:

Czytaj regulamin to się dowiesz (pkt 1)

http://www.tp.pl/dom/co_nowego/szybsza_neo...ostrada/faq.php

Dotychczasowe opcje 320 i 640 będą nadal świadczone obecnym Abonentom, jednak nie będą się znajdowały w aktualnej ofercie handlowej. W Cenniku usługi neostrada tp zostaną wydzielone w sekcji usług wycofanych ze sprzedaży z dniem 1 września 2004.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi