Skocz do zawartości
avw

wentylator na geforce 2

Rekomendowane odpowiedzi

Też o to pytałem kiedyś. Ale mnie uskokojono, że GF2 nie wydzieli nigdy więcej niż 20W i ze może pracować na byle czym ;) Nawet na takim Zalmanie do chipsetów płyty głównej. A zwykle montują na nich jakieś radiatory od starych coolerów (na śróbki od spodu - podobnie jak ten AC silencer).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens inwestowac w chlodzenie? To doloz i kup jakas karte lepsza. Tutaj masz opisane krok po kroku jak zmienic chlodzenie. A wentyl to chyba jaki kolwiek, zawsze bedzie to lepsze od zwyklego radiatora :). Chyba ze po prostu rzucisz jakiegos wentyla na ten radiator ktory masz. Moj przyjaciel kupil tego wentyla na radeona 9200 i wynik w 3dmarku zmienil mu sie z 2700 na ponad 6000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano niesamowite. W szczegolnosci ze nie napisalem ze ja podkrecal :):). Po prostu mial niski wynik bo mial wysoka temperature. a jak zaczal chlodzic to mu wynik skoczyl.

To tu mnie zagiołeś....

Myślałem że ten Twój qmple chociaż podkręcał tą karte - i dlatego mu tak wynik skoczył...

Ale przez zmiane samego cgłodzenia i taki duży skok.... 8O

Dobre.... :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hihihi sam sie zdziwilem. Ale rzeczywiscie radiator byl pierunsko goracy. Zastanawialem sie nawet czy go przypadkiem nie zdjac i nie przykleic jeszcze raz, ale mowie i tak przyda sie wiatraczek. No i teraz radiator jest chlodniutki i nie trzeba bylo sie bawic w odrywanie radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj przyjaciel kupil tego wentyla na radeona 9200 i wynik w 3dmarku zmienil mu sie z 2700 na ponad 6000.

Mam gForca 2 MX40 mi skoczył z 1280 na 9200. Tylko dokonałem małego moda a mianowicie pożyczyłem od kumpla gForce Ti 4200 (po podkręceniu 9800) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :ploom: 8) 8) 8) 8)

Co do tematu:

załóż niebieski pasywny radiator na NB od zalmana u mnie już 2 tygodnie tak chodzi poziom decybeli gwałtownie spadł 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi