Skocz do zawartości
dawca_nerek

9600pro - od gigabyte czy sapphire

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie , czy wy umiecie czytac?

dextor chcial karte za max 600zl. r9600pro fireblade kosztuje kolo 700 .

Wczoraj na Allegro dałem 531 zł - oczywiscie używka, ale na gwarancji więc +- w cenia pro

max taktowania to 532/650 nie zle jak ochłone to ją przećwicze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem w łapkach Xpertvision Yuan R9600Pro z pamięciami 2.8ns hyniksa. Podjechałem ją na 460/730 więc też nie najgorzej, no może rdzen mógłby lepiej. Ale naprawde solidny produkt ale kosztuje ok.625PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie odgrzebuje temat, bo zainteresowała mnie jedna karta w wyśmienitej cenie, jest to sapphire 9600 pro, pamięci BGA czy ktoś mógłby napisać jak to może się kręcić, lepiej niż Gigabyte, jakie są pamięci?

w komputroniku przy tej karcie są opinie typu przeszło 500Mhz dla rdzenia i w okolicach 700Mhz dla pamięci, czy jest ktoś kto mogłby to potwierdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 9600Pro Saphirana kosciachh samsunga 2.8, zrobilem vmoda i teraz spokojnie kreci sie z 400/600 na 520/720 do tego zalozylem mu bezglosnie chlodzenie: zmodyfikowany radiator zalmana i radiatorki na pamieci, wydajnosc po podkreceniu samego rdzenia w MT i MP/s ma taka jak 9700

Dołączona grafika

Dołączona grafika

jesli interesuje cie vmod do tej grafy to zapraszam na moja strone www.vmod.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigVip piękna robota gratulacje :)

Ale gigabyte z 3.3ns pamięciami bez vmodów i z standardowym chłodzeniem GPU i radiatorkach na pamiątkach jest troszkę lepszy :)

Z tym że dużo głośniejszy :(

Madness dzieki za slowa uznania od stalego i dobrego bywalca furum tweaka

odnosnie grafy to wiem ze sa lepsze to co moge jeszcze napisac na temat swojej grafy to moge powiedziec ze na tych ustawieniach jest stabilna jak skala i bez artefaktow a bez vmoda wczesniej moglem osiagnac na rdzeniu maksymalnie 480 i juz sie zaczynaly artefakty (taka sztuka :cry: ) kumplowi natomiast robilem tez takiego vmoda na takiej samej grafie z tym ze kosci mial PGA poszedl 560/740 :)

jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi