Gość michals87 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Mam windowsa XP :))) A w uslugach walsnie nie wiem co wyłączyc bo przy wszystkim pisze MISROSOFT CORPORATION !! powylaczalem z uruchamiania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Mam windowsa XP :))) A w uslugach walsnie nie wiem co wyłączyc bo przy wszystkim pisze MISROSOFT CORPORATION !! powylaczalem z uruchamiania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Panel sterowania :arrow: Narzędzia administracyjne :arrow: usługi (rzuć okiem na te które sa uruchamiane automatycznie (jest tam ich opis), cześc z nich mozna wyłaczyc zwalniając ram :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj12 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Tak, jak radzi fenriz - wyłącz część usług, może to Ci dać nawet kilkanaście wolnych MB RAM'u. Dobrze by było poczytać co nieco o usługach systemowych ( tzn co można wyłączyć. Tutaj masz małe co nieco do poczytania :) Możesz też swojego Windowsa trochę odchudzić (tutaj więcej informacji) Zdefragmentuj dyski twarde ( może być nawet systemwy defragmentator dysków). Pamiętaj, zby zdefragmentować także pliki systemowe: Start -> uruchom -> cmd -> defrag c: /b Przeczyść rejestr z niepotrzebnych/wadliwych wpisów ( poszukaj programu RegCleaner) Dodatkowo zdefragmentuj rejestr ( program do tego to chociażby darmowy EruNT. Właściwie jest to pakiet dwóch aplikacji - EruNT.exe do robienia kopi zapasowej rejestru i NTREGOPT.EXE - do optymalizacji rejestru - czyli jego defragmentacji ) Możesz skorzystać także z programu bootvis ( gdzieś na stronach MS go znajdziesz - tylko musisz uważać - jest wersja dla XP z Service Packiem i bez ) - tym trochę przyśpieszysz start systemu. To by było na tyle, jak coś mi sę przypomni to napiszę. No właśnie - usług nie wyłączaj przez msconfig'a - rób to pzez narzedzia administracyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 dzieki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 dzieki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 sor za te podwojne posty !! cos mi sie popieprzylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...