SoboL_13 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 ELGREEN Rewelacyjny AV :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Jak on się może grzać jak ma 2 wentylatory ?? 8O Mój ma jeden, jest przeciążony, a się nie grzeje :) Widze z twojego podpisu że niemasz zasilacz Chieftec, te zasilacze sie naprawde nagrzewają, ich obudowa jest dosć mocno ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mój Chieftec 360W (Dual Fan) strasznie grzeje się w obudowie. Pomiędzy zasilaczem i blachą na górze jest tylko kilkanaście mm wolnej przestrzni przez co górna część obudowy jest strasznie gorąca...Zasilacz się grzeje tzn. że wypycha gorące powietrze z siebie, tak? A ten dodatkowy wentylator to jest skierowany w dół czy w górę? tzn. zasysa powietrze z nad procesora, czy z góry obudowy? ps. ELGREEN Rewelacyjny AV :D no baaa! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zasilacz się grzeje tzn. że wypycha gorące powietrze z siebie, tak? A ten dodatkowy wentylator to jest skierowany w dół czy w górę? tzn. zasysa powietrze z nad procesora, czy z góry obudowy? Wentylator jest na dole zasilacza. Wyciąga ciepłe powietrze z nad procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 widać wydajność tych 2ch wentylatorów Chiefteca jest większa od tego wentylatora, co masz w obudowie, no i wtedy wyciąga on to ciepłe powietrze znad procesora, podgrzewa go jeszcze bardziej o elementy zasilacza -- i dalej kieruje na górną ściankę zasilacza, stąd ona się tak grzeje :) . Dobre w tym wszystkim jest to, że powinieneś dzięki temu mieć mniejszą temp. procesora :) ps. możesz spróbować obrócić zasilacz do góry nogami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Jak będe miał chwilke wolnego czasu to się tym pobawię. Myslałem nawet nad tym, żeby wyciąć na górze obudowy otwór i wsadzić tam jakiegoś fajnego wiatraczka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 To jaką bude i ew. zasilacz mi poleacie? A może od razu bude Chiefteca lub Antca (tylko troche kosztują). Które są lepsze? Antec czy Chieftec? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...