Leo Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Właśnie kupiłem sobie kartę tunera tv firmy K-world Mpeg tv station po zainstalowaniu wszystkich sterów włączyłem program tv i co zobaczyłem ?. Obraz jest pokazywany ok 10 klatek na sekundę a na ekranie są widoczne mrugające poziome paski. Nic to, mówię przeinstalowałem sterowniki od karty graficznej, direct x, via service pack Sorki nic z tego. Następnie dobrałem się do sprzętu. Wyjąłem Sound blastera live i modem Pentagram hex II. Obraz jakby się polepszył. Zacząłem przekładać kartę tunera do różnych gniazd PCI. Okazało sie, że na najniższym karta w ogóle nie działa a na najwyższym ( pod kartą graficzną) wszystko jest ok. do momentu wciśnięcia przycisku nagrywaj wtedy pojawiają się niewielkie zakłócenia. Po dołożeniu Sound blastera i Modemu sytuacja wróciła do (nie) normy i tv nie dało się oglądać. Ciekawostka: kartę tunera sprawdzałem na komputerze kumpla różniącym się właściwie tylko płytą główną (jakiś ECS na ddr i sdram) i działało wszystko ok. Mój sprzęt to: Duron 800, Winfast GF 2 mx, SB live Win ME Czy to jest wina płyty głównej, czy ktoś miał podobne problemy z tym, innymi tunerami tv. Proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Powodow moze byc wiele. Jesli nie ma odpowiedzi w FAQ na str prod. to sproobuj ustawic (wymusic;) ) inne przerwania niz domyslne. Nawiasem mowiac, mam tv karte k-world z nicamem , i wszytsko dziala OK. Jedynie na K7S6A (ost bios) byly problemy z instalacja (samo-restart) pod wxp/w2k, ale i na to znalazl sie sposob (altern. drv). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...