Skocz do zawartości
g3rwazy

hyperx + twister = dual channel ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcialbym wiedziec czy ktorys z szanownych forumowiczow probowal kiedys takiego polaczenia ? Niekoniecznie hyperx + twister, ale np. hyperx + geil, ocz lub jakkolwiek inna pamiec ? Czy taka konfiguracja ruszy w dualu ? A w singlu ? Czy moze wystapic problem z odpaleniem duala jesi jedna kostka to hyperx (KHX) a 2ga to hyperx (KHXA) ?. Problem polega na tym ze mam juz jedna kostke (wlasnie KHX) i chce do niej dostawic 2ga, rozwazalem kilka mozliwosci, takze sprzedaz KHX i zakup 2 nowych kostek. Poradzcie. Plyta glowna to abit nf7s v2.0. Z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci powiem ze zalezy.NIewiem dokłądnie od czego ale widaje mie się od ilości kiści pamieći na ramie.Tak mi się wydaje bo miałem taki przypadek ze jedna kostak kingston na winbondzie i jedna noname jakis ale miały po tyle samo kości i dual ruszył bez problemu.Teraz mam na chacie vdate i tego kingstona i nie działaja w dualu.vdata ma więcej kosći.A najlepsze jest to ze jak do slotu1 włożyłem tego kingstona, do drugiego vdate a do trzeciego 512 hynix to wyswietla mi dual :) i działa bez problemu.IHMO musisz sam sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi