n3cRo Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam mam problem typu posiadam GF 4 ti z Prolinka z 64 Mb ddr agp x8 i załozonego mam na niego zalmana. Karta dalej niechce sie podkrecic ani o 5 mhz zaras sie zaczyna wieszac mimo ze jest zimna czy ktos wie co to moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 1.a jak nie podkrecasz to radiator jaki jest?? moze zle załozyłes ?? 2.mam nadzieje ze w detkach nie krecisz!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 "2.mam nadzieje ze w detkach nie krecisz!!!" ....WTF? jedyna INNA metoda to oc przez BIOS. Programowe działają na takich samych zasadach, ja zawsze kręciłem przez detki z dodanym wpisem do rejestru i nigdy nie traciłem nawet 1MHz na OC w porównaniu do Power Strip'a, Expert Tool'a, Riva Tunera itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam mam problem typu posiadam GF 4 ti z Prolinka z 64 Mb ddr agp x8 i załozonego mam na niego zalmana. Karta dalej niechce sie podkrecic ani o 5 mhz zaras sie zaczyna wieszac mimo ze jest zimna czy ktos wie co to moze byc ?? 1.Jak masz wyżyłowane FSB na płycie na VIA to masz także wyżyłowane AGP - pamiętaj o tym. 2. Jak radiator jest chłodny a karta się wiesza to weź zdejmij to chłodzenie i załóż je porządnie. 3. Jeśli jednk jesteś pewien że chłodzenie jest zamonotowane prawidlowo to posprawdzaj kondzioli na karcie, czasami grzybki są prawie nie widoczne, sprawdź też zaraz po odłączeniu zasilania czy ktooryś z nich nie parzy. .... to wszystko co mi do głowy przyszło, POWODZENIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Z Prolinkiem tak to bywa ze moze sie nie krecie :) Mielam kiedys 2Ti Prolinka i tez nie chciala nawet o 5 MHz sie podkrecic - oddalem ja na 2gi dzien i przyzeklem sobie NIGDY wiecej nie brac szajsu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Prolink Ti4200 w wydaniu AGP8x to jakas lipa. Miałem dosć długo normalną wersje pod AGP4x i karta latała bez żadnego dodatkowego chłodzenia 300/600. Drugi egzemplarz (ponoć z lepszych chłodzeniem) okazął się niewypałem - ledwo 280/580. Założyłem lepszy wiatrak, radiatory na pamieci i poszło... o 3 MHz więcej. Coś mi się zdaje, że pamiatki są niedowoltowane, albo jakaś inna cholera. Zarzuć taki bios, aby wymuszał na pamięciach nieco wyzsze napięcie. Tylko prawdę mówiąc nie wiem po kiego grzyba zakładałeś zalmana na tego Prolinka. Rozumiem, gdyby to był jakiś MSI na pamieciach 3,3. Chociaż czy ja wiem. Ti4200 to już starsza karta, w którą nie opłaca się inwestować. Po prostu wszystko co najlepsze już minęło (aczkowleik dalej można żwawo pocinać w nowe gierki^^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 A smarowaleś GPU pastą termoprzewodzącą :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 A smarowaleś GPU pastą termoprzewodzącą :?:Nie pewnie tam napluł i założył na to radiator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3cRo Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 tak smarowałem pasta i to niebyle jaka a pozatym jestem w 100% pewny ze radiator dobrze odbiera ciepło z karty bo az o 5 MHz sie podkreciła wiecej niz na fabrycznym radiatorze. Wiec chyba sie jej pozbede :] Bo wydaje mi sie ze nic juz sie nieda zrobić nawet Buzzy był u mnie i lipa :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...