tpiaskowski Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam, Chciałbym zapytać sie jakie uzyskujecie wyniki w testach. Ja na razie testowałe programem SiSoftware Sandra i otrzymałem takie wyniki: CPU Arithmetic Benchmark Dhrystone ALU - 4412MIPS Whetstone FPU - 1676MFLOPS dla porównania podaję odpowiednio dla Athlona 2600 ALU - 8643 FPU - 3292 oraz Athlon 2400 ALU - 8311 FPU - 3165 Skąd mogą być takie rozbieżności, to przecież o połowę mniej. Czy może to oznaczać, że coś jest nie tak. Czy można z tym iść do sklepu. Dodam, że komputer ma zaledwie może dwa tygodnie i już miał (oczywiście w sklepie) robiony upgrade biosu i wymieniany procesor bo poprzedni był walnięty. Dla sprawdzenia programu instalowałem go na celeronie 400 i celeronie 1700 i wyniki uzyskane na tych kompach są takie jakie być powinny czyli takie same w porównaniu z ich odpowiednikami podanymi w programie. Poza tym testowałem go programem EVEREST Home Edition zapis do pamięci 544MB/sek odczyt z pamięci 1342MB/sek Co wy o tym wszystkim myślicie, nie bardzo wiem co mam dalej robić. Nie testowałem jeszcze 3DMark'iem, zrobię to dzisiaj i jak najszybciej postram się przedstawić wyniki Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 To mi wygląda na magistrale 100Mhz ponieważ kumpel ma durona (starego) i ma zbliżone wyniki do twoich no ewentualnie 133Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpiaskowski Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Procek chodzi na nominalnych ustawieniach czyli FSB 166x11 Po zmianie procesora nie przeinstalowywałem systemu może to by pomogło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Procek chodzi na nominalnych ustawieniach czyli FSB 166x11 Po zmianie procesora nie przeinstalowywałem systemu może to by pomogło? Nie napisałeś jaki sprzęt miałeś wcześniej, jednak jeśłi w gre weszła wymiana płyty to przeinstaluj system, zapodaj najnowesz sterowniki do NForce ( www.nvidia.com ) i wtedy potestuj, dodatkowo wiedze ze masz pamieci 400MHz a jedziesz na magistrali 166, mozesz zmienić timingi na bardziej ostre typu 6-2-2 CL2 i jeśli miały by opory do takiej pracy to daj im wyższe napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpiaskowski Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Płyta jest taka sama jak była czy Epox 8RDA+ zmieniony został tylko procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 po zmianie proca systemu nie trzeba przeinstalowywać! a napisz jaka masz zasilke moze cos sie w nie chrzani? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpiaskowski Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 zasilacz mam firmy modecom ale niestety nie znam na chwilę obecną jego symbolu moc 350W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 po zmianie proca systemu nie trzeba przeinstalowywać! Z tego co wiem to po zmianie mobo lub proca, reinstall jest konieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 proca na bank nie, plyty na bank TAK - spowodowane to jest tym ze "wspanialy" system XP zapisuje sobie dane plyty i nie wspolpracuje z innymi plytami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Procek, może faktycznie nie, biorąc pod uwage OC -> każda zmiana fsb=reinstall ;) więc może nie koniecznie, ale mobo tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Procek, może faktycznie nie, biorąc pod uwage OC -> każda zmiana fsb=reinstall ;) więc może nie koniecznie, ale mobo tak. Proca na bank nie,a bo to raz zmieniałem.kumpel przynosi,sprawdzamy wynosi i tyle.troche pomyślunku :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...