Skocz do zawartości
tpiaskowski

Wyniki testów Athlona XP 2500 Barton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zapytać sie jakie uzyskujecie wyniki w testach. Ja na razie testowałe programem SiSoftware Sandra i otrzymałem takie wyniki:

CPU Arithmetic Benchmark

Dhrystone ALU - 4412MIPS

Whetstone FPU - 1676MFLOPS

dla porównania podaję odpowiednio dla Athlona 2600

ALU - 8643

FPU - 3292

oraz Athlon 2400

ALU - 8311

FPU - 3165

Skąd mogą być takie rozbieżności, to przecież o połowę mniej. Czy może to oznaczać, że coś jest nie tak. Czy można z tym iść do sklepu. Dodam, że komputer ma zaledwie może dwa tygodnie i już miał (oczywiście w sklepie) robiony upgrade biosu i wymieniany procesor bo poprzedni był walnięty.

Dla sprawdzenia programu instalowałem go na celeronie 400 i celeronie 1700 i wyniki uzyskane na tych kompach są takie jakie być powinny czyli takie same w porównaniu z ich odpowiednikami podanymi w programie.

Poza tym testowałem go programem EVEREST Home Edition

zapis do pamięci 544MB/sek

odczyt z pamięci 1342MB/sek

Co wy o tym wszystkim myślicie, nie bardzo wiem co mam dalej robić. Nie testowałem jeszcze 3DMark'iem, zrobię to dzisiaj i jak najszybciej postram się przedstawić wyniki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek chodzi na nominalnych ustawieniach czyli FSB 166x11

Po zmianie procesora nie przeinstalowywałem systemu może to by pomogło?

Nie napisałeś jaki sprzęt miałeś wcześniej, jednak jeśłi w gre weszła wymiana płyty to przeinstaluj system, zapodaj najnowesz sterowniki do NForce ( www.nvidia.com ) i wtedy potestuj, dodatkowo wiedze ze masz pamieci 400MHz a jedziesz na magistrali 166, mozesz zmienić timingi na bardziej ostre typu 6-2-2 CL2 i jeśli miały by opory do takiej pracy to daj im wyższe napiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek, może faktycznie nie, biorąc pod uwage OC -> każda zmiana fsb=reinstall ;) więc może nie koniecznie, ale mobo tak.

Proca na bank nie,a bo to raz zmieniałem.kumpel przynosi,sprawdzamy wynosi i tyle.troche pomyślunku :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...