Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając powyższe opinie jakże się ciesze , że dokupiłem 2 tygodnie temu kosteczke i mam 1 GB ramu , a bałem się , że to była pochpna decyzja.

1. brak trybu lean right,left (wychylania)

2. prone - kucanie - trzeba trzymać cały czas klawisz aby kucać

3. skakanie (jump) zbyt duże - jakby mieli w tylkach dopalacze, jak skakalem to przez 30 sekund nie mogli mnie zabic

4. nie ma symulacji oddechu u snipera

Ad.1 Brak trybu wychylania to nawet plus , mniej kamperów którzy tylko nosek wychylają żeby się późnieej zaszyć

A2. To mi nigdy nie przeszkadzało zawsze przy kucaniu jesli jest taka możliwość trzymam klawisz , to lepsze niż przełączanie kucnij wstań , puszczasz przycisk i biegniesz to najlepsza taktyka

A3.Skakanie przesadzone niestety

A4.Hmm zaraz obczaje bo dopiero zacząłem grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działa toto szybciej jak bfv, wymiata.

nie podoba mi się jednak zbyt słaby wybuch od misslów np. cobry, i dziwnie mała siła rażenia karabinków?? ogolnie coś ze strzelaniem nie tak.

pozatym znacznie gorzej niż w bfv surfuje sie cobra ;) ciężko już zabijać kilka osób naraz choćby ze względu na powyższe...

wracam do grania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając powyższe opinie jakże się ciesze , że dokupiłem 2 tygodnie temu kosteczke i mam 1 GB ramu , a bałem się , że to była pochpna decyzja.

Ad.1 Brak trybu wychylania to nawet plus , mniej kamperów którzy tylko nosek wychylają żeby się późnieej zaszyć

A2. To mi nigdy nie przeszkadzało zawsze przy kucaniu jesli jest taka możliwość trzymam klawisz , to lepsze niż przełączanie kucnij wstań , puszczasz przycisk i biegniesz to najlepsza taktyka

A3.Skakanie przesadzone niestety

A4.Hmm zaraz obczaje bo dopiero zacząłem grac

1491787[/snapback]

Ad. 1 Stary nie mów mi, że brak wychylania to plus bo zaraz się ze śmiechu zleje. Jaki to plus ? Przecież lean - wychylanie to standardowy klawisz w każdej dobrej grze. A co będzie na mapce z miastem, gdzie będziesz musiał kryć "cornery" ? Będziesz stał obok rogu, bo nie będziesz mógł się wychylić ? Eh... najpierw pomyśl a później pisz :) Zawsze mieć dodatkowy klawisz i go nieużywać niż nie mieć w ogóle. Ciekawe dlaczego go nie dali .. hmm.

Ad. (1+2) Widzisz jakby było kucanie i wychylanie razem, to z takim configiem byś nie ujechał - bo kucanie nie jest "trwałe", np. chciałbyś pokryć corner a tu musisz trzymać non stop kucanie i non stop "lean" i jeszcze klawisze kierunkowe do tego, żeby się poruszać. No i jeszcze spróbuj np. kucnąć za jakimś krzaczkiem albo płotem i się poruszać w trybie kucania - ciężko jak diabli.

Zawalili sprawę z tym sterowaniem. America`s Army pod tym względem rządzi.

Gdyby w AA były jednostki jeżdżące, latające i pływające to BF 2 mógłby w ogóle nie istnieć. A tak się super zapowiadał.

Edytowane przez Yeti666_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze ta gra bez modow bedzie niewiele dla mnie warta wiedzialem od kiedy zobaczylem filmik, gdzie koles z SAW pakuje drugiemu w klate z 4 metrow prawie cale pudelko a on nic..

ale olac, taki wybrali styl - arcade - to niech sie dzieci bawia - beda mody, bedzie lepiej

ale co do meritum - bez 1gb ramu - nie podchodzic, dla bezpieczenstwa lepsze 1.5gb - zwlaszcza w multi - mowa naturalnie o 1280*960 i wszytko na high - ja do tego dolozylem jeszcze 2aa i 8 anizo [radek 9800se/pro i procek 234*8 plus 1gb ramu na 468mhz] dzwiek na medium, muza off [tetris mial lepsza]

wczytywanie map trwa lekko dlugo, ale potem juz jest znosnie

latanie maszynkami do miesa - latwe, bardzo latwe, kiedys nooby nie kradly samolotow, bo nie umieli nimi latatac, teraz nie bedzie oporow

wciaz niedopracowany RagDoll [chyba wlasnego havoka chcieli napisac, ale im nie wyszlo] - trupy lataja strasznie nienaturalnie

screeny zapisywane sa domyslnie w jpg i png - niby fajnie, ale w czasie gry strasznie przez to przycina, timeouty sie na necie robia i mozna z serwera wyleciec

mapy - biedne, tak strategicznie jak i wygladowo - tekstury ludzikow sa sliczne [zeby filmiki reklamowe dobrze wygladaly, tak samo niektorych pojazdow] - ale teren? tekturowe palmy, pudelka, brzydkie

mialem to kupic 26 czerwca - teraz wiem, ze poczekam az wyjda pierwsze mody, zwlaszcza forgotten hope 2, bo ten gameplay nadaje sie [przepraszam] dla dzieci zamiast wieczorynki - amerykaniec przyjmuje na klate okolo 5-6 pociskow z ak101 czy innego ruskiego badziewia, snajperka to 2-3 strzaly, tyle samo z pistoletu w kapelusz... ciekawe jak szybko wszyscy beda biegac spec opem - 5 razy C4, niezla givera - masakra w bialy dzien, taki engineer z expackami z bf1942

ktos cos mowil o wychylaniu sie zza rogu - fajny feature ale tutaj przydatny nie bedzie - olowiu trzeba tyle w kogos wpakowac, ze krycie sie zupelnie nie jest potrzebne - pozatym - latwiej kogos rozjechac niz zastrzelic :/

ps. calosc ma jeden plus - dzieki temu demo przekonalem sie, ze moge odlozone pieniadze wydac na co innego i kupic to za 4-5 miesiecy kiedy bedzie tansze i bedzie sie w to dalo grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 1 Stary nie mów mi, że brak wychylania to plus bo zaraz się ze śmiechu zleje. Jaki to plus ? Przecież lean - wychylanie to standardowy klawisz w każdej dobrej grze. A co będzie na mapce z miastem, gdzie będziesz musiał kryć "cornery" ? Będziesz stał obok rogu, bo nie będziesz mógł się wychylić ? Eh... najpierw pomyśl a później pisz icon_smile3.gif Zawsze mieć dodatkowy klawisz i go nieużywać niż nie mieć w ogóle. Ciekawe dlaczego go nie dali .. hmm.

Ad. (1+2) Widzisz jakby było kucanie i wychylanie razem, to z takim configiem byś nie ujechał - bo kucanie nie jest "trwałe", np. chciałbyś pokryć corner a tu musisz trzymać non stop kucanie i non stop "lean" i jeszcze klawisze kierunkowe do tego, żeby się poruszać. No i jeszcze spróbuj np. kucnąć za jakimś krzaczkiem albo płotem i się poruszać w trybie kucania - ciężko jak diabli.

Zawalili sprawę z tym sterowaniem. America`s Army pod tym względem rządzi.

Gdyby w AA były jednostki jeżdżące, latające i pływające to BF 2 mógłby w ogóle nie istnieć. A tak się super zapowiadał.

Może ty najpirw pomyśl ..... po pierwsze jak Ci się gra nie podoba to w nią nie graj i tyle , jeśli dla Ciebie najważniejszą rzecząw grze jest klawisz wychylania no to sorry , ale nie mamy o czym rozmawiać.

Co do samej gry to jestem pod wielkim wrażeniem i już wiem na co wydam w najbliższym czasie 120 zł :D ale po kolei:

1.Mapa może nie jest rewelacyjna , ale każda jej część daje przewage pewnej formacji , tam gdzie budynki pole do popisu ma piechota , pagórki to piekne miejsce do prowadzenia ognia z czołgów , otwarte tereny cóż za przyjemność namierzyć czołg i wpakować mu rakiete prze predkości dzwieku samolotem.

2.Helikoptery ... hehe w sumie polatałem chwile i jest nieźle czasem troche miota i dosyć cieżko jak na początek , ale jak się potrenuje to będzie bardzo skuteczna broń

3.Grafika nie powala , ale jest całkiem przyjemna zresztą jeśli chodzi o mnie to grafika schodzi na drugi plan bo bardziej liczy się dla mnie sama rozgrywka która jest megamiodna.

4.Sterowanie ogólnie w porządku , troszke za szybko myszka chodzi , fajny motyw z podbieganiem na razie tyle

5.Jeśli chodzi o servery to jest spoko grałem na 3 i pingi w ganicach 20-40 także wracam do gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ty najpirw pomyśl ..... po pierwsze jak Ci się gra nie podoba to w nią nie graj i tyle , jeśli dla Ciebie najważniejszą rzecząw grze jest klawisz wychylania no to sorry , ale nie mamy o czym rozmawiać.

1491885[/snapback]

Wychylanie jest elementem strategii. Chodzi o to, że każdy może kryć swoją stronę. Ale w tej grze raczej o to nie chodziło. To jest nawalanka dla dzieci, gdzie strategii nie ma w ogóle. Byle do przodu i byle żeby strzelać. Miała być super gra a wyszła kiszka. Dobrze, że wyszło demko bo przynajmniej wiadomo, że szkoda na to kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychylanie jest elementem strategii. Chodzi o to, że każdy może kryć swoją stronę. Ale w tej grze raczej o to nie chodziło. To jest nawalanka dla dzieci, gdzie strategii nie ma w ogóle. Byle do przodu i byle żeby strzelać. Miała być super gra a wyszła kiszka. Dobrze, że wyszło demko bo przynajmniej wiadomo, że szkoda na to kasy.

Widzisz po prostu nie rozumiesz idei tej gry , bo w niej nie chodzi o to żeby stać w jednym miejscu wychylać się zza rogu , i całe szczęścię bo w tej grze nie chodzi o to żeby zrobić jak najwięcej fragów , tylko żeby współpracować ze swoimi kolegami tak żeby zdobyć jak najwięcej przyczółków i zepchnąc przeciwnika jak najdalej wgłąb mapy , to nie jest gra typu MOH AA (którą bardzo lubiłem) gdzie na niektórych mapach zaszył się snajper w ruinach co chwile kuknął co się dzieje najlepiej zaraz koło spawna i robił po 40 fragów a później się szczycił że jest the best - czy to jest dla Ciebie prawdziwa taktyka ??

Oczywiście każdy ma swój gust także rozumiem że ty Wolisz American Army i bardzo dobrze , mi osobiście ta gra do gustu nie przypadła wole Battlefielda także nie ma się co kłucić Tobie przeszkadza brak wychylania i kucania a Mi nie nigdy wszystkich nie uszczęśliwisz

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeech szkoda slow, trzeba jeszcze rozrozniac arcady od 'symulacji'. Gra jest dynamiczna, nie ma w niej jakiegos pseudo realizmu, z czego wychodza po prostu gra dla kamperow i farciarzy... Chociaz wychylanie sie moglo by byc [; Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko spoko :) Na mojm sprzecię chodzi prawie :P high ale tak około 25 - 50 fps z aa2 . Co do wychylanie to troche tego brak . Ale ogólnie gra sie sie spoko ale troche za duże wymagania jak na to co gra " posiada " . Jak jeszcze troche pogram to coś napisze :P Ide grać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie denerwuje wyszukiwarka serwow i to na maxa. Juz mi sie ze 3 razy powiesila. Na dodatek polowe serwerow wyszukuje mi z pingiem 0 a jak na nie wchodze to mam ping 400. A zeby przejrzec liste dostepnych serkow to chyba by trzeba bylo 20min poswiecic ,bo co chwila wszystko staje. Masakraaaaa. BTW AA u mnie zaczelo normalnie chodzic dopiero jak je w grze wlaczylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt ta wyszukiwarka to straszna kaszana, tez na niej kilka razy zaliczylem zwis, jak sie da sortowanie po pingu to najpierw pokazuje serwery z pingiem zero.... a na przewijaniu lubi zaliczyc zwisa.

Nie wiem czemu ale mnie gra strasznie szarpie jak dam textury na high.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to myslalem, ze ta gierka bedzie wygladac tak: jakies wielkie mapy, zorganizowane operacje typu 2 helikoptery przejmują punkt, walka na FRONTACH a nie strzelanina 1vs1, mniej biegania, wieksze mapy ( to niby nie koreluje ale mniej biegania = wiecej uzycia pojazdow, tak jak in real ), wiecej taktyki (commander to jakas pomylka chyba) ... zawiodlem sie troche. gra jest dynamiczna, ja myslalem, ze to bedzie bardziej DC, gdzie nie bylo takiego mlynu na duzych mapach. no coz ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra się spoko - czekam na pełną wersje - ale musze jeszcze troche poprawić programiści co nie co :P:P Co do wyszukiwarki to jest do bani - boże jak się tnie - ja też miałem pare zwiechów - lol - a i jeszcze jedno , czy ktoś z Was ma tak że po paru minutach gry obojętnie na jakim serwerze - wywala do menu [ciach!]ego i pokazuje że jest bład ??? Bo ja mam coś takiego i ku.... mnie bierze :P

AAAA i troche dziwnie lata sie helikopterami - może bardziej realistycznie ale jako super pilot z BF Vietnam to będę zmuszony uczyć się znowu pilotażu :P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PUNKBUSTER ERROR

You have been disconnected by punkbuster. The reason follows in English below

PUNKBUSTER ERROR MESAGE

You have been kicked via punkbuster ( for 0 minutes ) ... no packet flow

Kto mi powie co to znaczy ?? :D Bo coś takiego wyskakuje mi jak gram prze sieć tak około po 4-5 min . I nie wiem co zrobic :D POMOCY !!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Karas

Tak jak u Ciebie problemem było wymuszone odświeżanie na poziomie 85Hz przez program ReForce. Ustawiłem domyślne czyli na (60Hz), gra odpaliła, w opcjach BF2 ustawiłem 1024x768 85Hz i wyszedłem, po czym znowu ustawiłem ReForce to jak miałem ALL 85Hz i wszystko śmiga aż miło. Mam nadzieję że w fuliku to poprawią i nie będzie trzeba kombinować.

Generalnie gram w 1024x768, all HIGH + AAx4, w tej konfiguracji zaraz na początku rozgrywki przymuli na jakieś 5-10s ale potem jest już ok i śmiga miód malina :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka super, ale żeby grać na high mam za mało ramu. Zdziwiło mnie, że gra w rozdzialce 800x600 w ogóle tak nie wygląda. Myślałem ze to przynajmniej 1024x768.:D A to świadczy ze gra jest bardzo łądna :] Teraz tylko ram do 1 GB i jazda, bo chodzi dobrze, na wszystko high, ale co chwile coś przycina w sensie, że coś doczytuje, a nie ze klatek jest za mało. Narazie grałem single i mi sie podoba.

Co do map, wypas. Jak zrobią odpowiednie mapy to i odpowieni co-op bedzie można stosować. Wszystko zależy jak scenarzysta mapy to obmysli wiec może być fajnie :) Napewno kupuje full wersje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie single player z chyba 16 botami (nie da sie tego zmienic) wczytuje sie jakies 40 sekund. Gra chodzi świetnie mimo wlaczonego gg i firefoxa w tle :blink:

screeny:

1491762[/snapback]

jakich sterownikow uzywasz? u mnie wszystko miodzio chodzi na max ustawieniach przy 1024 ale mam krzaki w teksturach tak jak kiedys w farcry 1.0 poki patchy nie poinstalowalem. ja uzywam 71.89 bo na wiekszosci innych sterow mam zaciecia myszki (gryza sie nie wiedziec czemu ze sterownikami logitech)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problemy z terenem? Tzn mi sie pojawiaja czarne kwadraty, takie jakby cienie, czy to na budynkach, czy na trawie, tak jak kiedyś było w FC na GF6xxx bez patha. Wie ktoś jak temu zaradzić?

UPDATE: Lol Lcs, równo prawie napisaliśmy o tym samym :)

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde mam problema ze ściagnięciem tego demka :mur:. Ściagałem z "pierwszego" linka (Ci co siedzieli na forum wiedzą o co chosi ;) ) i było wsio cool git okey. Dzisiaj zadowolony siadam do kompa odpalam FlashGeta i.....nic się nie dzieje :(. Przenosi mnie na FTP co powinno ale nie może się połączyć i w końcu wyskakuje jakże majestatyczny komunikat "Error occured" :mur:. Nie wiem czy coś mają z serwerem czy jak? Próbowałem z innego linku (drugiego) dociągnąć (juz tak robiłem nie raz i działało) ale po przeniesieniu na FTP praktycznie zaraz wywalał "Error occured". Z tego ostatniego linku HTTP taż próbowałem i też lipa. Zna koś może inny link do tego samego o dokładnie takiej samej nazwie i rozmiarze (przynajmniej rozmiarze i żeby było w ZIPie) 546 MB of course....Jeszcze poszukam. Może nawet samo pójdzie w końcu za jakiś czas. Kurde 52% mam no....Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie problemy z terenem? Tzn mi sie pojawiaja czarne kwadraty, takie jakby cienie, czy to na budynkach, czy na trawie, tak jak kiedyś było w FC na GF6xxx bez patha. Wie ktoś jak temu zaradzić?

1492378[/snapback]

Tak mam tak samo,dzis spróbuje jeszcze zmienić sterowniki na Catalysty 5.6(obecnie:5.5)

A co do gry to dziś ją zassałem grafe ustawiłem na medium no i ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m singla...

Na początku było zdziwienie-gra mi chodzi płynniutko(30 FPS)a grafika jest cudna.

Ludzie ja nie wiem,mam 512 ramu a gra mi się wczytuje około 10-20 sek.

(słyszałem ze na giga ramu gra wczytuje się 40 sek. :blink: )

Nie ma żandego przerwania wszystko chodz czyściutko.

Więc ludzie nie mówcie mi żeby pograć sobie na medium trzeba mieć giga ramu.Bo wydaje się to śmieszne

Dzis wrzuce jeszcze screeny.

PS.Dlaczego na tej mapie w demie nie ma helikopterów? :sad: :sad: :sad: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde mam problema ze ściagnięciem tego demka mur.gif. Ściagałem z "pierwszego" linka (Ci co siedzieli na forum wiedzą o co chosi icon_wink2.gif ) i było wsio cool git okey. Dzisiaj zadowolony siadam do kompa odpalam FlashGeta i.....nic się nie dzieje icon_sad2.gif. Przenosi mnie na FTP co powinno ale nie może się połączyć i w końcu wyskakuje jakże majestatyczny komunikat "Error occured" mur.gif. Nie wiem czy coś mają z serwerem czy jak? Próbowałem z innego linku (drugiego) dociągnąć (juz tak robiłem nie raz i działało) ale po przeniesieniu na FTP praktycznie zaraz wywalał "Error occured". Z tego ostatniego linku HTTP taż próbowałem i też lipa. Zna koś może inny link do tego samego o dokładnie takiej samej nazwie i rozmiarze (przynajmniej rozmiarze i żeby było w ZIPie) 546 MB of course....Jeszcze poszukam. Może nawet samo pójdzie w końcu za jakiś czas. Kurde 52% mam no....Nara.

Może faktycznie im serwery siadły , ale ja wczoraj wieczorkiem ciągnąłem z tych serwerów bardzo szybko 130-160 KB/s także nie były specjalnie obciążane bo rano to marne 13-20 KB/s i wyłączyłem bo nie miałem zamiaru 8 godzin ściągać wieczorkiem wszedłem i w 40 minut zassałem.

Co do gry po dłuższym pograniu stwierdzam że fajnie mi się lata samolotami tylko na Boga ta mapa jest przynajmniej 2-3 razy za mała na prędkość jakie one osiagaja :D ledwo wylatuje z lotniskowca i już jestem poza mapą z drugiej strony. Mimo wszystko wydaje mi się że w tej grze lotnictwo nie będzie główną siła tak jak w BF 1942 racej pojazdy , a przynajmniej takie mam wrażenie na podstawie dema.

Grafika u mnie chodzi spoko 1024 detale pare medium pare high i AA x2 chodzi płynnie więc nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1492378[/snapback]

miałem to samo, zamiast cieni takie wielkie czarne kwadraty, zainstaluj drivery które są razem z demem. U mnie to wyelmonowało proble, ale za to gra zaczęła sie na tych sterach ciąc jak dam textury na high.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ściągam demo neostradaą 128 więc mam jeszcze dużo czasu zanim się ściągnie MO sp[rzęt to :Bartek 2500+ 256Mb ram 9600Pro - kręcony czy ta gra będzie jako tako działać na moim "wypaśnym" sprzęcie?

Pytanie głównie kieruję do osób posiadających podobny konfig :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ściągam demo neostradaą 128 więc mam jeszcze dużo czasu zanim się ściągnie MO sp[rzęt to :Bartek 2500+ 256Mb ram 9600Pro - kręcony czy ta gra będzie jako tako działać na moim "wypaśnym" sprzęcie?

Pytanie głównie kieruję do osób posiadających podobny konfig :wink:

1492542[/snapback]

Ja na swojim robiłem dziś testy i gram na 1024x786 teren na hight, 3 opcje off i reszta medium-wygląda to bardzo dobrze i chodzi super!

Masz malutko ramu więc bedzie ci gra przycinać-niestety :sad:

Edytowane przez NeoXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi