Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś wcześniej napisał ze na łączu 1Mb są lagi....i widziałem ten wykres , co ktoś zapodał że na GeForce 6800 jest tak mało klatek na sekunde. 120zł piechotą nie chodzi.

1508432[/snapback]

No tak na 1mb/s mogą być lagi JEŻELI STAWIASZ SERWER

gezz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby naprawde dobrze pograć że na kartach klasy Radek9800pro z dobrym wynikiem ,celnością itp to trza odpowiednio zjechać z ustawieniami ,

musi być co najmniej 45 fps ,zalecane powyżej 50fps

Przecież to chore to coniektórzy piszą że na tej karcie mają płynność cacy 25fps  trza mieć nierówno pod sufitem żeby takie bzudry pisać na tak poważnym Formu

moje ustawienia:

Textury Medium - wcześniej były na High strata okolo 9-10fps

Światła cienie Medium

reszta na High

AAx2

średnio 45fps

jak rozumiem do mnie pijesz. twoj problem, nie wierzysz, nie musisz, mnie to wali. ps. teksty o chorych bzdurach zachowaj dla siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że BF2 ma tak bardzo ubogi tryb singleplayer :/ mogli dodać zarządzanie botami ,możliwość wydawania im kilku kommend i było by zarąbiście ,wystarczyły by komendy jak w Brothers in Arms

albo StarWars Battlefront ,ciekaw jestem czy nie mieli czasu czy w ogóle im nie zabłysła taka myśl ?

No właśnie ,jak tam w full wersj i można odpalić mapy

dla 32 gracyz w trybie SP ????

-Sid-The-Rat=>

peace with you poor man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordi23

jak tobie niedziala AA to sprobuj 1024/768 wtedy powinno tobie dzialac AA moj znajomy tez ma podobna grafe i przy takich zabujczych rozdzialkach tez mu niedziala w nieORT: ORT: ORT: kturych grach

1508704[/snapback]

tak wiem, bodajze tez mialem taki myk w jakiejs grze ze w 1600x1200 nie dzialal AA jak zrobilem 1024 to sie wlaczyl, ale w przypadku BF2 w 1024 nie dziala mi AA w zadnej rozdzielczosci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordi23

Nierealny napisal cosik takiego

jak czytam was jak wam chodzi to aż płakać mi się chce

na moim configu nie da się po prostu grać w 1024x768 4AA & 16AF wszystko na full. liczba klatek od 18 do 40.

nie wiem czego to wina wgrywałem juz omegi 4.12 i catalisty 5.6 i nadal zwalnia. Na 5.6 nawet AA nie działa. będę musiał chyba reinstalke systemu zrobić bo cos nie tak jest z B2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 5.6 nawet AA nie działa.

1508759[/snapback]

domyslam sie ze chodzi ci dokladnie o to, tyle ze u mnie na cat 5.4 tez nie dzialal AA, ale luzik w 1800x1440 nie potrzeba az tak bardzo AA, chociaz juz AAx2 poprawil by obraz idealnie ;), generalnie w tak wysokich rozdzielczosciach AAx2 daje super wynik, i obraz zdecydowanie lepiej wyglada w 1600x1200 z AAx2 niz w 1280x1024 i AAx4 - takie moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że BF2 ma tak bardzo ubogi tryb singleplayer :/ mogli dodać zarządzanie botami ,możliwość wydawania im kilku kommend i było by zarąbiście ,wystarczyły by komendy jak w Brothers in Arms

jest na klawiaturze taki guzik, ktory otwiera menu wydawania rozkazow - boty tych rozkazow sluchaja, warto sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby naprawde dobrze pograć że na kartach klasy Radek9800pro z dobrym wynikiem ,celnością itp to trza odpowiednio zjechać z ustawieniami ,

musi być co najmniej 45 fps ,zalecane powyżej 50fps

Cóż prawda jest taka , że jak ktoś jest cienkim graczem to szuka wszędzie usprawiedliwień , a to za mało Fps , a to za słaby ping , a to cheatują wszyscy , ja mam średnio 30 fps i spokojnie mi to wystarczy żeby w BF2 zawsze byćw pierwszej trójce najwartościowszych graczy , a jeśli nie jestem to na pewno nie zwalam tego na małą liczbę Fps bo to największa bzdura jaką słyszałem , że jak nie masz 50 fps to nie możesz dobrze grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyslam sie ze chodzi ci dokladnie o to, tyle ze u mnie na cat 5.4 tez nie dzialal AA, ale luzik w 1800x1440 nie potrzeba az tak bardzo AA, chociaz juz AAx2 poprawil by obraz idealnie ;), generalnie w tak wysokich rozdzielczosciach AAx2 daje super wynik, i obraz zdecydowanie lepiej wyglada w 1600x1200 z AAx2 niz w 1280x1024 i AAx4 - takie moje zdanie

1508782[/snapback]

sprawdzales omegi 4.12 bo u mnie jedynie na tych dziala AA :gitarzysta2:

ta gra ma chore wymagania grafa [ciach!]iana jak na dzisiejsze standardy tylko jedynie można bluzgać na panów z EA.

nie mogli sobie kupić engine FC lub HL2.

A cienie to w ogóle masakra i po co jest ta optymalizacja shaderów. nudziło im się w robocie czy co.

giera super tylko wymagania przytłaczają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra ma chore wymagania grafa [ciach!]iana jak na dzisiejsze standardy tylko jedynie można bluzgać na panów z EA.

A cienie to w ogóle masakra i po co jest ta optymalizacja shaderów. nudziło im się w robocie czy co.

1508978[/snapback]

Nie wiem po co tyle płaczu z powodu tych wymagań,przecież na mojim sprzęcie gierka hula w 1024x768 i detale medium bez przywieszki(na początku pare szarpnięć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1508978[/snapback]

heh optymalizacja shaderów, tez nie wiem po co to jest. Cienie na low jak i na high wygladaja identycznie - Pixeloza (na low ciutke wieksza). EA nigdy nie zakupowało engine, zawsze maja swój autorski. Zle sie dzieje, Far Cry jest o niebo ładniejszy i mi sie wogole nia haczył na max detalach, a tu?? im dalej tym wiecej i brzydziej! Widac ze to polityka.

ps. a tak wogole to nie rozumie dlaczego ta gra nie działa na GF3 i 4

Tutaj sa ustawienia dla odpowiednich procesorów, kart graficznych i pamięci:

LINK

Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety EA kolejny raz dało ciala. Do wygodnej gry w BFV potrzebne było 1GB.

1GB w przypadku BF2 i detali innych niż LOW daje jako-taki komfort grania, 2GB wyraźnie wyraźnie przyspiesza i nic nie denerwuje poza samą grą :D

takie jest bynajmniej moje odczucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam czytam ten temat i jestem troche zdziwiony bo z tego co widzialem BF2 w akcji to wcale nie prezentuje sie rewelacyjnie graficznie - raczej sredniawo jak na dzisiejsze standardy...powiem wam ze nawet sie wtedy ucieszylem bo powiedzialalem sobie ze pewnie w takim razie stawiaja na plynna rozgrywke i duza grywalnosc i na to zeby uzytkownicy troche starszych kompow mogli sobie bezstresowo pograc i zeby ogolnie sie bezstresowo gralo...ale jak czytam wasze opinie to widze ze sie srogo pomylilem...nie potrafie sobie nawet wyobrazic jak bardzo musili skopac engine:/...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lato Lato wszędzie .........

przybyło nam zielonych ludzików z przedszkola albo podstawówki

znawcy tematu BF2 , w ostatnich postach :)

skąd żeście spadli ???

że tak nażekacie na grę która na zachodnich sajtach dostała

bardzo dobre oceny ????

Czyżbyście byli lepsi od speców z zachodu :) ???

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lato  Lato wszędzie  .........

przybyło nam zielonych  ludzików  z  przedszkola albo  podstawówki

znawcy  tematu BF2  ,    w ostatnich postach  :)

skąd żeście spadli ???

może z  Wąchocka ???? albo  Miechowa ???

1509862[/snapback]

ty mnie probujesz obrazic czy mi sie tylko wydaje....??

prawda jest taka ze gra nie wyglada wcale powalajaco a z tego co tu czytam to wszyscy nazekaja na to ze sie tnie nieziemsko i ze ogolnie rozwiazania graficzne enginu BF2 sa kiepskie i niedopracowane...jak gram dlugo w sieciowe strzelanki to wiem ze odpowiednio zoptymalizowany kod gry to podstawa do przyjemnej i bezstresowej rozgrywki(bo nie chodzi przeciez o to zeby sie wkurzac jak sie zginie bo akurat gra przyciela:/)

jak tego typu argumenty do ciebie nie docieraja to sory ale jestes zaslepionym fanboyem BF:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadacie tak o optymalizacji , po prostu mapy są tak duże że gra jest ramochłonna , ja tam nie narzekam na moim podpisie chodzi cłkiem dobrze 30 fps mam przy srednich detalach i 1024 rozdzielczosci wiec nie narzekam , gra wyglada bardzo ladnie , ale w tej grze nie o to chodzi tylko o sama rozgrywke ktora dla mnie jest megamiodna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadacie tak o optymalizacji , po prostu mapy są tak duże że gra jest ramochłonna , ja tam nie narzekam na moim podpisie chodzi cłkiem dobrze 30 fps mam przy srednich detalach i 1024 rozdzielczosci wiec nie narzekam , gra wyglada bardzo ladnie , ale w tej grze nie o to chodzi tylko o sama rozgrywke ktora dla mnie jest megamiodna.

1509910[/snapback]

zobacz jak sie engine CRYTEK zastosowany w FarCry spisuje:] a wyglada wizualnie o niebo lepiej niz BF2...a polacie terenu ogromne i bardzo szczegulowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym co w podpisie 1024x768@85 wyszystko na high. Średnia z 2godzin grania to 54fps, max ponad 100.

Gra czasem na początku przytnie ale to dlatego że system jest zaśmiecony i jest masa progsów w tle (wg systemu ok 600MB wolnego ramu).

PS: A wie ktoś czy da się zmienić sterowanie heli na takie jakie jest w DC (brak autozawisu itp...)? Bo jakoś nie mogę strawić tego co wymyślili :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jak sie engine CRYTEK zastosowany w FarCry spisuje:] a wyglada wizualnie o niebo lepiej niz BF2...a polacie terenu ogromne i bardzo szczegulowe

o tym jak GIGANTYCZNA jest mapa w operation flashpoint nie mowiac..

wiem, wyglada gorzej, ale OFP na maks jest ladniejszy niz bf2 na lowest i i tak ssie mniej z kompa.. bf2 nie jest przykladem jak nalezy kodowac. dla mnie tym przykladem do dzis jest OFP i q3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tym jak GIGANTYCZNA jest mapa w operation flashpoint nie mowiac..

wiem, wyglada gorzej, ale OFP na maks jest ladniejszy niz bf2 na lowest i i tak ssie mniej z kompa.. bf2 nie jest przykladem jak nalezy kodowac. dla mnie tym przykladem do dzis jest OFP i q3

1510068[/snapback]

w pelni sie z toba zgadzam:)pozostaje tylko miec nadzieje ze w najblizszym czasie EA wypusci jakis opasly patch do BF2 ktory zoptymalizuje kod i grac bedzie sie naprawde przyjemnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lato  Lato wszędzie  .........

przybyło nam zielonych  ludzików  z  przedszkola albo  podstawówki

znawcy  tematu BF2  ,    w ostatnich postach  :)

skąd żeście spadli ???

może z  Wąchocka ???? albo  Miechowa ???

1509862[/snapback]

do kogo pijesz ??

a ty skąd spadłeś wielki znawco BF2

i co niby ten post ma do tematu !!!

a co do engina to on jest [ciach!]iany i nie ma co się nawet o to sprzeczać bo tak jest i koniec.

widzisz mój config

na nim nie da się grać w full detalach i rozdziałce 1024x768 4AA 16AF więc coś nie jest tak z tą grą.

A grafa jest [ciach!]iana i nie ma co ją porównywać do FC, HL2.

Więc pomyśl co napiszesz znawco.

Giera jest imo wypasiona tyle tylko że wymaganie nie odzwierciedlają się w grafie :(

xymek

dla mnie super przykładem płynności w grach jest engine Painkiller i UT2003.

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi