Rumcyse Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Też tak kiedyś myślałem i się myliłem (inni forumowicze twierdzili że ma PS1.3 więc pewnie mieli rację...tak mniemam, ale jak się okaże że nie to mój światopogląd padnie już drugi raz....za pierwszym razem gdy się dowiedziałem że NIE ma PS1.4 tylko właśnie 1.3). Niech ktoś kto ma GF4Ti odpali Everesta (dawna Aida32) i powie ;). Będzie pewne. Narka. 1481162[/snapback] INFO Z EVERESTA Field Value Graphics Processor Properties Video Adapter Hercules 3D Prophet 9000Pro GPU Code Name RV250 PCI Device 1002 / 4966 Transistors 36 million Process Technology 0.15u Bus Type AGP 4x Memory Size 128 MB GPU Clock 274 MHz (original: 275 MHz) RAMDAC Clock 400 MHz Pixel Pipelines 4 TMU Per Pipeline 1 Vertex Shaders 1 (v1.1) Pixel Shaders 1 (v1.4) DirectX Hardware Support DirectX v8.1 Pixel Fillrate 1096 MPixel/s Texel Fillrate 1096 MTexel/s Memory Bus Properties Bus Type DDR Bus Width 128-bit Real Clock 250 MHz (DDR) (original: 250 MHz) Effective Clock 500 MHz Bandwidth 8000 MB/s Graphics Processor Manufacturer Company Name ATI Technologies Inc. Product Information http://www.ati.com/products/gamer.html Driver Download http://www.ati.com/support/driver.html DLACZEGO NA TEJ KARCIE NIE CHCE MI DZIAŁAĆ BATTLEFIELD 2 :cry: Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Rumcyse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 @Rumcyse BF2 powinien tobie działać. Rozumiem, że: - masz WIN 2000 lub XP lub 2003- na innych nie działa - nie masz włączonego wymuszenia odświeżania w 3D - próbowałeś na różnych sterownikach (4.12, 5,6, 5,5, omegi) Oprócz tego musisz wiedzieć, że gierka przez dobrych kilka sekund po uruchomieniu nie daje oznak życia, dopiero potem coś się pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Rumcyse jak ci nie pomogą rady WDK to może reinstalka windowsa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcyse Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 - nie masz włączonego wymuszenia odświeżania w 3D 1510349[/snapback] O które wymuszanie ci chodzi???? w paru miejscach mozna wymusic. w opcjach ekranow mam wyłączone "Użyj informacji DDC" po to zeby miec w windowsie odświezanie 100Hz przy 1152x864. przy wlączonej tej opcji obniża mi do 85Hz. przez dobrych kilka sekund po uruchomieniu nie daje oznak życia Co to znaczy kiedy sie to dzieje. ja mam tak ze leca mi reklamowki nvidia, dice, pojawia sie napisa battlefield 2 copyright, noi trailer, idzie. zaraz po trailerze powinno sie pojawic menu. u mnie sie dzieje tak ze zaraz po trailerze, pojawia sie taki szum na ekranie slysze glos kobiety i kiedy juz ma sie pojawic wybor profilu i ten filmik w tle zawiesza mi sie. przy VPU recover cos probuje robic wtedy ale [gluteus maximus] od tego momentu. Reinstall systemu niedawno robiłem, chyba ze jest cos co powoduje ze to sie tak wali (soft, ustawienie). Przed chwila nagralem nowy bios na plyte, zrobilem defaultowe ustawienia w biosie, i dalej wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xymek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 do kogo pijesz ?? a ty skąd spadłeś wielki znawco BF2 i co niby ten post ma do tematu !!! a co do engina to on jest [ciach!]iany i nie ma co się nawet o to sprzeczać bo tak jest i koniec. widzisz mój config na nim nie da się grać w full detalach i rozdziałce 1024x768 4AA 16AF więc coś nie jest tak z tą grą. A grafa jest [ciach!]iana i nie ma co ją porównywać do FC, HL2. Więc pomyśl co napiszesz znawco. Giera jest imo wypasiona tyle tylko że wymaganie nie odzwierciedlają się w grafie :( xymek dla mnie super przykładem płynności w grach jest engine Painkiller i UT2003. 1510113[/snapback] o tak tu masz racje Painkiller to mistrzostwo swiata pod wzgledem enginu a co do UT to od lat silniki epic sa naprawde niesamowite:) nie kapuje po co EA uparlo sie na swoj wlasny silnik jak tyle naprawde rewelacyjnych mozna wykupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Rumcyse wyłącz VPU recover :) jeśli tego nie zrobiłeś do tej pory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcyse Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dobra działa nie wiem czy to była sprawa driverow do plyty głównej VIA 4 in 1, czy czego innego, jeszcze cos zmienilem w jednym restarcie, ale dziala dzięki all. Działa mi na OMEGA DRIVERS najnowszych (2.6.25a). YEEEEEEEE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Z tym Wąchockiem i Miechowem to Sorry chciałem rozkręcić temat i chyba sie udało ;) ? Nierealny Jak tobie na twoim configu źle chodzi BF2 to przepraszam ale masz coś nie tak z tym twoim Windowsem czy cuś Oglądałem fulla BF2 na 2 kompach u kolego na ostro podkręconym Radku 9800proOC XT i A64 S939 puszczonym na coiś około 2.7GHz z 1GB Ramu gra chodzi ponad 45 fps w High Detalach ! ! w sterownikach wszystki miałwprawdzie ustawione na wydajność i bez AA ale gra pływa aż miło ,zero szarpnięć za wyjątkiem chyba 2 dużych map na których na początku mu troche doczytywało Nierealny Na twoim sprzęcie w ustawieniach jak wyzej powinieneś mieć grubo ponad 60fps pokaż screena jak wygląda twój system :) ?? zapodaj screena z Managera Zadań>Procesy bo na 100% albo ściemniasz albo masz cos z systemem Dla przypomnienia : Na moim sprzęcie DEMO w ustawieniach High/Medium z czego na medium Textury ,swiatło i Cienie reszta na high 1024x768 AAx2 średni fps cos około 45 Bez AA to juz miodzio wszędzie powyżej 50 fps 800XL jest co najmniej 50% szybsza od mojej grafy jakie wnioski ?? Edytowane 23 Czerwca 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Wnioski takie że Nierealny pisał o wszystkim na high, AAx6 i AFx16. Zrób testy z takimi ustawieniami i podaj wyniki to pogadamy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam. Pytanie mam, bo dzisiaj dostane BF2 pocztą z ultimy. Czy wymagania są te same co w demie czy wieksze??? To jest dla mnie bardzo wazne, bo na sprzecie z podpisu grałem na takich ustawieniach: AA4x 1024x768 Wszystko na high Tekstury na medium Cieło przez 3-4 sekundy na początku mapy a potem wypas chodziło (nie wiem ile klatek bo nie mierzyłem, ale powyżej 30 napewno). Może sprubujecie moje ustawienia i powiecie czy chodzi dobrze czy nie? Przypominam, ze mam tylko 512 DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 szybciutko biegnij do sklepu i zakup 1gb ramu, wtedy bedziesz mial 1.5 i dopiero wtedy bedziesz mogl grac z pelnym i kompletnym komfortem na high, na medium styka 1gb, [odpal sobie managera zadan w tle i odczytaj 'peak memory load i zobacz ile ci na swapie lezy, pewnie z 400mb] podobno wymagania sa identyczne - naturalnie na tej jednej mapie, mapy bardziej napakowane moga chodzic gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 szybciutko biegnij do sklepu i zakup 1gb ramu, wtedy bedziesz mial 1.5 i dopiero wtedy bedziesz mogl grac z pelnym i kompletnym komfortem na high, 1510538[/snapback] Pędzę... tylko chyba bede biegł z wzrokiem wbitym w chodnik szukając pieniedzy xD Ja tam nie jestem takim masohistą, że jak tylko jedną opcje mam na MED to już robie upgrade kompa. Bez przesady :P To tak, jakby podchodzić do gry "z doopy gra ale chociaż sobie tekstury poogladam" :D Bez przesady. Tekstury na MED też sie ładnie prezentuja, dopiero z bliska można sie przyjrzeć że są gorsze, ale ja chce w grze grać ;) Biegać , rozgladać sie, strzelać, kucać, przeladowywać, zobaczyć czołg... spie.dalać czym predzej :lol: a nie tekstury ogladac :] Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 no bez przesady z tym ramem, ja mam 1GB i gram w 1600x1200 wszystko w detalach gry na max 16x Anizo i 0xAA (bo u mnie cos nie dziala) i mam przycinke tylko na poczatku mapy, pare razy rusze myszka cos tam doczyta i potem juz stale 50-60fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA Bardzo prosiłbym o wrzucanie mi na PW w miare szybkich i sensownych adresów serwerów do BF2 - umieszcze je w pierwszym poście, dzięki B) UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) nie wytrzymam i napisze.. wczoraj w nocy poświęciłem godzine na testy BF2. ustawiłem wszystko na high i AAx6. nie wiem co jest przyczyną ale giera co jakiś czas haczy tj. normalnie jest ok 40-50 fps ale w przypadku jakiś ostrych jadek zatrzymuje się na pół sekundy co strasznie wq.. ponieważ mam ją zainstalowaną na partycji 160GB dlatego defragmentacja troche trwała i sprawdze to dziś. jak nie stawiam od nowa winde ale to razcej na wyrost bo teraz BF zainstalowałem na prawie czystej. zmiana lighting i shadows na med niewiele dała - dalej haczy.. być może proc jest za słabyna takie ustawienia albo karta za mocno o/c. dziś będę testował dalej i napisze.. stery Cat 5.6 ps. 1024x768 Edytowane 23 Czerwca 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Częstotliwość taktowania procesora 2807.72 MHz screen z menadżera http://img91.echo.cx/img91/2000/untitled17nh.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) ja na moim kompie (bez OC) gram na high (tylko tam automatycznie są 2 rzeczy na medium a nie zmieniam bo chce wiecej fps) i dźwięk high i nic nie zacina a fps ok. 45-50 czasami spadki Edytowane 23 Czerwca 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja troche sie wkurzam, ustawilem 1280x960 - ustawienia grafiki na high (procz tekstur i oswietlenia medium) + aax4 i chodzi ~50fps na moim sprzecie, ale jak tylko ustawie tekstury na high to zaczyna strasznie ciac.. czyzby 128mb pamieci na grafie dawalo sie we znaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja troche sie wkurzam, ustawilem 1280x960 - ustawienia grafiki na high (procz tekstur i oswietlenia medium) + aax4 i chodzi ~50fps na moim sprzecie, ale jak tylko ustawie tekstury na high to zaczyna strasznie ciac.. czyzby 128mb pamieci na grafie dawalo sie we znaki? 1510841[/snapback] Cooooo ??? Przecierz testowalem demko i tam chwilke podoczytuje na 768 a potem jest spox a ja tez mam 128 mb na karcie i dodatkowo karte o cala generacje do tylu,dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 nie wytrzymam i napisze.. wczoraj w nocy poświęciłem godzine na testy BF2. ustawiłem wszystko na high i AAx6. nie wiem co jest przyczyną ale giera co jakiś czas haczy tj. normalnie jest ok 40-50 fps ale w przypadku jakiś ostrych jadek zatrzymuje się na pół sekundy co strasznie wq myślałem że masz za mało RAMu... ale wychodzi że nie. tak OT to na jakiej płycie pod socket A tyle wepchłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) @pmp Epox 8RDA3I . miałem wcześniej wydajniejsze i podkręcone HyperX (2x256) ale sprzedałem póki były coś warte . Teraz pożyczyłem z roboty jakieś mułowate moduły noname 1Gb/400Mhz (8-3-3-3) i śmigam. Ale zasadniczo, przez te pamięci, wyniki w 3dmarku 2001 sa gorzsze o 2000pkt :( btw: muszę chyba sprawdzić czy pójdą na CL2.5 ? Czy wystarczy dać 2.9V i zmienić tą wartość ? p.s. przepraszam za OT Edytowane 23 Czerwca 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Cooooo ??? Przecierz testowalem demko i tam chwilke podoczytuje na 768 a potem jest spox a ja tez mam 128 mb na karcie i dodatkowo karte o cala generacje do tylu,dziwne 1510845[/snapback] Wlasnie dlatego sie troche dziwie.. Wynik w marku mam ok, ale gra wariuje.. system stawiany jakis miesiac temu takze tez raczej odpada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 gra nigdy niebedzie super hiper plynna nawet na x800 no chba ze ktos ma kompa z super wydajna pamiecia to ona wlasnie jest odpowiedzialna za te przycinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @Umbrella co proponujesz żebym zmienił ?? poza pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) @Umbrella co proponujesz żebym zmienił ?? poza pamięciami. 1510979[/snapback] nic poprostu mozna miec 2g ramu ale kiedy jest ostra zadyma duzo przeciwnikow to ta pamiec wczytujac przekazujac karcie graficznej powoduje te przycinki Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Czy ten konfig co mam obecnie jest wystarczajacy do jako takiej gry? Pytam sie ludzi co maja mniejwiecej taki sprzet i jak im Battlefield 2 smiga. Dokupie jeszcze 512MB ram. Czy to wogle bedzie wystarczalo chocby w minimalnych detalach.Wole nie kupowac gry i w nia nie pograc nawet :-| Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Czy ten konfig co mam obecnie jest wystarczajacy do jako takiej gry? Pytam sie ludzi co maja mniejwiecej taki sprzet i jak im Battlefield 2 smiga. Dokupie jeszcze 512MB ram. Czy to wogle bedzie wystarczalo chocby w minimalnych detalach.Wole nie kupowac gry i w nia nie pograc nawet :-| 1511091[/snapback] dokup ramu i smigaj do bolu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 A najlepiej zapuść sobie demko i sam się przekonaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Tak czytam i nierozumiem co jest z tą grą Słowo daje że w ustawieniach jakich gram w demku ani nie doczytuje na początku rozgrywki anie nie przycina podczas gry Singleplayer wiadomo w necie jak są duze pingi to zrywa masakrycznie Nierealny _npgui.exe ??? * jusched.exe java od suna niekoniecznie potrzebna przy starcie systemu firedaemon.exe ???* czyżby jakś odmiana Daemon.exe ?albo trojan ? msagent.exe ?? wdfmgr.exe ?? * dumeter.exe ?? Zaznaczyłem tylko programy których sam nie mam w autostarcie część z nich to wogóle nigdy nie widziałem zaznaczyłem * Dobrze by było zebys sobie posprawdzał co do czego potrzebne a co można wyłączyć pryz starcie moze jakis nowy trojan ???? Generalna zasada ,czym mniej w autostarcie tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) wiesz mnie to nie obchodzi co ty masz w autostarcie i o twojej zasadzie im mniej programów w as. A teorie o Trojanach trochę mnie śmieszy. ta gra jest po prostu zrypana. Jedynie ta gra zwalnia!! W coda po sieci mam na rozdziałce 1600x1200 4AA 16AF i wsio na full 91FPS i to jest limit w tej grze standardowo ustawiony. dzisiaj puszcze timedemo jak bede mial czas i podziele się z wami wynikami :) ps. różnica między 128MB a 256MB AGP Aperture 128 AGP Time (ms), Min, Max, Avg 60000, 25, 97, 73.783 256 AGP Time (ms), Min, Max, Avg 60000, 39, 97, 76.417 (Max quality @ 1280x1024) wyniki nie moje Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...