ikar13 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Kurcze fajnie macie że gracie w pełna wersje :D A ja biedny musz zbierać na karte graf. i ram. :( :( Co za los :( Jak czytałem wasze wpowiedzić to bardzo mnie cieszy że oprawili stabilność gry ( płyność ) i strzelanie bo w demo było do bani. A ja sobie dopiero pogram za 2 miechy :( A mam pytanie. Czy w singlu może zwiekszać mapy np. dla 64 graczy ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 eee tam dobra - 9700 PRO już nie daje rady a lubie mieć wszystko na max :P I teraz tak myśle czy kupić x800xl czy czekać do premiery nowego układu ATI :P Co do ramu 1 GB - mało :P - kupie jeszcze 1 GB za 400 zł na allegro i będę miał luksus :P Można zwiekszć mapy w singlu ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 eee tam dobra - 9700 PRO już nie daje rady a lubie mieć wszystko na max icon_razz.gif I teraz tak myśle czy kupić x800xl czy czekać do premiery nowego układu ATI icon_razz.gif Co do ramu 1 GB - mało icon_razz.gif - kupie jeszcze 1 GB za 400 zł na allegro i będę miał luksus icon_razz.gif Można zwiekszć mapy w singlu ?? :> Lol wydać z 1300 zł żeby tylko mieć pare fps więcej i max dla mnie głupota w Battlefield chodzi o samą rozgrywke a nie o jakieś wielkie fajerwerki graficzne i szczerze powiedziawszy mam to w d.... czy mam detale w Battlefield 2 na medium czy na high bo mi chodzi o samą rozgrywke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 OK. Ale nie chodzi mi tylko o Battlefield 2 - tak ogólnie grafa już nie daje rady :P A nie moja winna że lubie grać na HIGH i 2xAA 8xAnizo a ta grafa ......... :P No to niech mi ktoś powie czy w singlu może zwiekszać mapy !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Eee - nie daje rady ? Ja od ponad roku siedze na r9600 pro i mi wszystko daje rade ;] Moze nie mam tych wszystkich AA AAX I AAZ czy jakies inne alkoholiki, ale mi wszystko dziala... Kurde - nie masz co z kasa robic :) ? Zazdroszcze ;] I troche wspolczuje podejscie "Chce miec wszystko max" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) @ikar13 Jeżli granie na tym R9700 Ci już tak bardzo zbrzydło to wiedz, że mogę się poświęcić i go od Ciebie wezmę :D ;). <-joke of course.Pozdro. Edytowane 25 Czerwca 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Kolejne systemowe dziwolągi albo krasnoludki rodem z Microsoftu :) 1,5 GB Ramu i na początku każdej mapy doczytuje .... pare minut !!!!!! toż to plagiat bez uzasadnienia , kolega chyba skąś to skopiował. Dziś byłem w kafeji ,grałem w necie w BF2 chyba z 4 godziny , na jednym kompie był Radek 9800SE podkręcony ciut wolniejszy od Pro 1GB Ramu procek A64 3000+ nie kręcony ! ! ustawienia na medium 1024x768 miodzio ,jakieś 50 fps ludzie skad wy macie te problemy z framerate ????? Ja tą grę już sprawdziłem w wersji full na 3 kompach ! ! ! ! Uwaga Wszelkie ustawienia ansio i AA z poziomu tweakerów typu AtiTool strasznie spowalniają grę ! ! AAx2 włączone w Atitool chodzi znacznie wolniej niż włączone z poziomu gry ,to sam o z Ansio ikar13 Jeśli masz zamiar czekać na nową kartę ATI z segmentu medium range to poczekasz z 4 miechy ,sam ma mzamiar zmienic grafe około sierpnia i też myśle czy wybrać dobrze podkręcalną wersje 800XL czy poczekać extra z 2-3 miechy i jakąś tańszą wersję nowej ATI z PS 3.0 Edytowane 25 Czerwca 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Pamietacie jak mówiłem, że nie widze różnicy z AA i bez AA? No nie widziałem. Co sie okazało? W sterownikach miałem suwak od AA najbardziej w prawo czyli 8x i Anizo na 16x 0_o. Demo chodziło full cacy. A teraz? Nawet to wyłączam ze sterowników w tej full wersji, ze gra wyglada koszmarnie i co? Dooopa! To samo. Czy komuś kto ma 512 ramu gra full chodzi lepiej niż demo, czy to doświadczaja tylko Ci, co mają >1gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 ja mam 1GB ramu i dla mnie nie ma różnicy pomiędzy DEMO a FULL... poprostu leci jak lawina ;) ale faktycznie niedługo trzeba będzie pomyśleć o dodatkowych kostkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ludzie kupujcie ten RAM bo od początku września CENA idzie do góry o jakieś 20-30% ! ! ! ! info od jednego z największych dystrybutorów pamięci w kraju !!! ( robi u niego mój kumpel ) obecnie noname 512 MB DDR można kupić nawet za 145zł firmówke Twinmosa za 180zł lepsze kostki PC 433/466 200-260zł łatwo policzyć o ile zdrożeją jesienią jak wyjdą nowe dobre gry 1GB bęzie absolutnym minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ludzie kupujcie ten RAM bo od początku września CENA idzie do góry o jakieś 20-30% ! ! ! ! info od jednego z największych dystrybutorów pamięci w kraju !!! ( robi u niego mój kumpel ) obecnie noname 512 MB DDR można kupić nawet za 145zł firmówke Twinmosa za 180zł lepsze kostki PC 433/466 200-260zł łatwo policzyć o ile zdrożeją jesienią jak wyjdą nowe dobre gry 1GB bęzie absolutnym minimum 1515091[/snapback] To ja sram na granie na PC. Wole se do NextGena odłożyć :E To na X-Boxie 1 gra wpyte bedzie chodzić, a tu full mi gorzej od dema idzie :E :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 panowie jak to jest z odblokowywaniem nowych karabinow mam na koncie 540 punktow, awansowalem ale nie moge nic odblokowac od ilu bede mogl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 jam pytanie: czy mogę skasować moje dotychczasowe konto i założyć nowe o tej samej nazwie? (w BF2 ofkoZ) co do ramu to uważam że dzisiejsze minimum to 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) ODP do magx2k ( sorry że tak ale powaliło mi sie coś :P ) Wiesz jak mam kupić grafe za 1200 zł ( X800Xl ) - a chce to zrobić podkoniec sierpnia tak jak Ty to jednak wole poczekać jeszcze troche i kupić sobie za 1500 zł ( dozbierać kase ) coś nowego od ATI - nie wiem jak ma się nazywać nowy grafy ( R520 ) ale przypuszczam że X900 - ale jaką wersje to już nie wiem :P Poczekam to zobacze :P Co do gry BF 2 - to może mi ktoś powiedzieć czy w singlu moża zwiekszać mapy np. na 64 graczy ?? Edytowane 25 Czerwca 2005 przez ikar13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 " ..... Karty graficzne Battlefield 2 współpracuje jedynie z podanymi poniżej kartami graficznymi: Radeon X700 (PCIe) Radeon X600 (PCIe) GeForce 6600 (PCIe) GeForce PCX 5900 (PCIe) GeForce PCX 5300 (PCIe) GeForce 5800 Series (AGP) ATI Radeon X800 XT Edycja Platynowa ATI Radeon X800 PRO ATI Radeon serii 9800 ATI Radeon serii 9600 ATI Radeon 9550 (RV350LX) ATI Radeon serii 9500 / 9700 ATI Radeon serii 8500 ATI Radeon serii X300 NVidia GeForce 6800 Ultra NVidia GeForce 6800 GT NVidia GeForce 6800 NVidia GeForce serii FX 5950 NVidia GeForce serii FX 5900 NVidia GeForce serii FX 5700 .... " Jest to fragment README dołączony do pełnej gry. Ja nie mogę uruchomić jej na X800XL - czy ktoś odpalał ją na X800XL? W powyższej specyfikacji nie ma mojej grafy - czyżby dyskryminacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Tomo_78 :arrow: Ta gra rusza na wszystkich radkach od 8500 w górę. Poprostu gdy powstawało to readme nie było jeszcze innych x800-ek. Powinno być "ATI Radeon X800 Series", możesz sobie dopisać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoXX Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Teraz mam dylemat,kupić Battlefielda 2 czy nie kupić... :sad: Jeśli mam oglądać pokaz slajdów to THX. Czyli jak to jest Demo chodzi lepiej od pełnej czy na odwrót?Demo chodziło mi nawet OK na medium i 1024x768 bez AA itp na początku odrazu po loadingu troche szarpało,potem jak się już rozpędziło to 30 FPS było i grało się płynnie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Mam Battlefielda 2 od czwartku, czyli gram w niego już parę dni i muszę przyznac, że na sprzęcie jak w podpisie gra chodzi w 1024x768 wszystko na medium (z powodu tylko 512 MB RAM) i jedynym problemem jest tylko te 5 sekund po wczytaniu mapy gdzie gra się przycina, a później już leci aż miło patrzec żadnych przycięc może poza lagami na rankingowych serwach. Nie zauważylem różnicy pomiędzy demem a wersją full jeśli chodzi o prędkośc działania. Mój kumpel ma Durona 1200 MHz, 512 MB RAM (w dimmach) i Radeon 8500 gra na low i nie narzeka nawet mu się nie przycina (no może miejscami ale taka konfiguracja). Edytowane 26 Czerwca 2005 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 " ..... Karty graficzne Battlefield 2 współpracuje jedynie z podanymi poniżej kartami graficznymi: Radeon X700 (PCIe) Radeon X600 (PCIe) GeForce 6600 (PCIe) GeForce PCX 5900 (PCIe) GeForce PCX 5300 (PCIe) GeForce 5800 Series (AGP) ATI Radeon X800 XT Edycja Platynowa ATI Radeon X800 PRO ATI Radeon serii 9800 ATI Radeon serii 9600 ATI Radeon 9550 (RV350LX) ATI Radeon serii 9500 / 9700 ATI Radeon serii 8500 ATI Radeon serii X300 NVidia GeForce 6800 Ultra NVidia GeForce 6800 GT NVidia GeForce 6800 NVidia GeForce serii FX 5950 NVidia GeForce serii FX 5900 NVidia GeForce serii FX 5700 .... " Jest to fragment README dołączony do pełnej gry. Ja nie mogę uruchomić jej na X800XL - czy ktoś odpalał ją na X800XL? W powyższej specyfikacji nie ma mojej grafy - czyżby dyskryminacja? 1515261[/snapback] no beka, popracuj nad swoim systemem i sterami, bo na grafie z podpisu chodzi cud miód i orzeszki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) .:Solid_Snake:. Jak tak kochasz konsole to co robisz na Tweak.pl ???? Weź zainwestuj w edukacje. Napewno sie przyda ;) Ewentualnie zagraj sobie w Quake3 po sieci powinno ci styknąć :) Tomo_78 BF2 na 800XL będzie śmigać jak ta lala tylko żebyś sobie systemu nie skopał jak co inni posiadacze tej grafy Edytowane 26 Czerwca 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 tylko żebyś sobie systemu nie skopał jak co inni posiadacze tej grafy 1515581[/snapback] a w jaki sposób Ci inni to zrobil - tak z ciekawości pytam? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Teraz mam dylemat,kupić Battlefielda 2 czy nie kupić... :sad: Jeśli mam oglądać pokaz slajdów to THX. Czyli jak to jest Demo chodzi lepiej od pełnej czy na odwrót?Demo chodziło mi nawet OK na medium i 1024x768 bez AA itp na początku odrazu po loadingu troche szarpało,potem jak się już rozpędziło to 30 FPS było i grało się płynnie. Pozdrawiam. 1515451[/snapback] kumplowi demo śmigało na r9550 i chyba średnich detalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) O co codzi z tym powaleniem systemu na X800XL? Kucyk na jakich sterach latasz? README było pisane: "Battlefield 2™ w1.0 Plik Przeczytaj 9 kwietnia 2005" więc X800XL był już jakiś czas na rynku ... Dodam tylko, że gra zaczyna się ładować, pojawia się czarny ekran i wraca do Windy :( Edytowane 26 Czerwca 2005 przez Tomo_78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 bo grasz na piracie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 .:Solid_Snake:. Jak tak kochasz konsole to co robisz na Tweak.pl ???? Weź zainwestuj w edukacje. Napewno sie przyda ;) Ewentualnie zagraj sobie w Quake3 po sieci powinno ci styknąć :) 1515581[/snapback] O co chodzi z inwestycją w edukacje, nie wiem. 0_o Q3 nie trawie, za to w CS gram wpip czasu A kocham konsole, lecz kocham też PC, chociaż po tych świrowniach co mój komp odwala to już mam momentami dosyć (jakbym nie kochał, to już dawno bym sprzedał :P) I tego nie czaje. Ustawienia w demie miałem: All na HIGH Tekstury na Med w sterownikach Anizo x16 AA x8 i gra chodziła płynnie. Teraz wyłaczam w sterownikach, robie all na MED i gra chodzi gorzej niż to demo 0_o Jaką macie wersje jezykową zainstalowaną, bo ja wybrałem ENG? Jak sie okaze ze to od jezyka zależy (co by było głupotą) to chyba bym sie pochlastał. Ale to cholernie mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 O co codzi z tym powaleniem systemu na X800XL? Kucyk na jakich sterach latasz? README było pisane: "Battlefield 2™ w1.0 Plik Przeczytaj 9 kwietnia 2005" więc X800XL był już jakiś czas na rynku ... Dodam tylko, że gra zaczyna się ładować, pojawia się czarny ekran i wraca do Windy :( 1515653[/snapback] stery tak jak zawsze - najnowsze od ati - 5.6 nie wiem co Ty masz za jazdy z tą grafą, a nie masz przypadkiem czegoś takiego jak windows blinds włączonego w tle, coś co zmienia wygląd powłoki windowsa? powyłączaj wszystko z tła, bo nie wierze, że to na tej grafie nie wystartuje, nawet na starszych sterach B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) bo grasz na piracie!! Masz jakieś podstawy by tak twierdzić? :mur: Edytowane 26 Czerwca 2005 przez Tomo_78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Co do tego pirata to na nim też można pograć :wink: i serwerki na nie są :rolleyes: nic nie wywala Co do tych wymagać to nie jest zle gierka wmiare chodzi na fx5200 i 512 ram bartek3200+ detale LOW 800X600 :lol: ale grafa to nie wszystko ,ja przynajminiej nie musze miec wszystkiego na max Edytowane 26 Czerwca 2005 przez hospes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 zgadzam sie ale trzeba miec GF bo na ATI cos wywala... przynajmniej większosc ludzi na to narzeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 zgadzam sie ale trzeba miec GF bo na ATI cos wywala... przynajmniej większosc ludzi na to narzeka 1515788[/snapback] haha, no pękne ze śmiechu zaraz normalnie :D :D :D lol z ciebie i dla ciebie gościu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...