Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

mam Ati i tez ladnie chodzi

co prawda na 1,5G ladniej

ale na 1G po doczytach na poczatku tez nie marudzi

wszystko high x16x6

1581070[/snapback]

Chodziło mi o to, ze majac wszystko co mozliwe nv - uzyskuje sie najlepsza wydajnosc. Taka zagrywka marketingowa jak HL2 i ati. Na nV tez pograsz, ale na ati masz lepsze wyniki zawsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehm

mam pytanie

wlasnie zakupilem bf2

wczesniej sciagnelem patcha 1.02

no i mam zonka, bo patch mi mowi ze aktualizacja nieudana, potem daje ok, i pisze, ze instalator zaktualizowal do wersji 1.01

nie wiem co jest grane?

ktos sie z tym spotkał?

jak sprawdzam readme, to pokazuje sie nadal w wersji 1.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehm

mam pytanie

wlasnie zakupilem bf2

wczesniej sciagnelem patcha 1.02

no i mam zonka, bo patch mi mowi ze aktualizacja nieudana, potem daje ok, i pisze, ze instalator zaktualizowal do wersji 1.01

nie wiem co jest grane?

ktos sie z tym spotkał?

jak sprawdzam readme, to pokazuje sie nadal w wersji 1.0

Ściągnij patcha z innego źródła , jeśli nie pomoże to chyba było gdzieś napisane jak zainstalować patcha ręcznie jeśli nie znajdziesz tutaj to na forum BF jest na pewno powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja podziele sie swoimi spostrzeżeniami na temat tej gry. Kupiłem ja w czerwcu i sporo testowałem...

:arrow: Grafika - Nie powala, ale jest świetna. Na mojej karcie nie dałem rady wykroic wzsystkiego na maksa, ale i tak naprawdę bardzo mi sie podobała. Realistyczna, dobra - przypadła mi do gustu.

:arrow: Muzyka - Dla mnie - niesłyszalna zupełnie - nie istanieje, za co troche minus - powinna wpadać w ucho i zagrzewać do walki - szzcegółnie w wojennym shooterze ;]

:arrow: Grywalność - I tu jest NAJWIĘKSZA porażka. Gra jest dla mnie - za wolna, ma za duże mapy - jest po prsotu ślamazarna. Grałęm dość długo i bywały takie momenty, że pół godziny w zasadzie nic sie nie działo. Porażka. Może to kwestia tego, że jesetm przyzwyczajony do "ET" i "RTCW", gdzie tempo jest zawrtone. Ale nie zmienia to faktu, że gra dla mnie jest mało dynamiczna. Więcej życia maja niektóre RPG ;]

:arrow: Podsumowując - szkoda, że nie spróbowałem demka - nie skusiłbym sie na oryginał. A teraz - naprawdę żałuje. Bo spodziewałem się czegoś lepszego i naprawdę wymiatającego...

PS. To tylko moje zdanie. Moje odczucia i przemyslenia. Nie musicie sie z nimi zgadzać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Podsumowując - szkoda, że nie spróbowałem demka - nie skusiłbym sie na oryginał. A teraz - naprawdę żałuje. Bo spodziewałem się czegoś lepszego i naprawdę wymiatającego...

PS. To tylko moje zdanie. Moje odczucia i przemyslenia. Nie musicie sie z nimi zgadzać ;)

1582777[/snapback]

Jeśli przeszło ci przez myśl zeby ją sprzedać to bardzo chętnie odkupie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba sprzedam, bo sie nie da grac

wlaczylem se najpierw boty(problem z patchem to byl brak miejsca, jak zwolnilem troche to zpatchowało)

na medium tak zarywa ze sie nie da grac. masakra. a jeszcze jak heli przeleci to juz kompletnie freezy i w ogole

koles co mowi co mam robic powoduje 2-4 klatkowe freezoobsuwy...

przez to bawilem sie sterami od dzwieku, ale to nie to jest przyczyna, w kazdym razie zainstalowalem znow bety z kwietnia(m.in do bf2 pisalo ze są)

Wiec nadal łupie

nie wiem, na niskich detalach nie bede gral, macie jakies rady jak zoptymalizowac to dziadostwo?

uzywam sterow DNA z lipca 4.1.5.7, czyli najnowsze

UPDate:

Własnie zmienilem na 5.4 catalysty(tez DNA) jest lepiej, ale tylko na poczatku, im dluzej gram tym coraz bardziej muli:(

kasa wydana w bloto

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grywalność - I tu jest NAJWIĘKSZA porażka. Gra jest dla mnie - za wolna, ma za duże mapy - jest po prsotu ślamazarna. Grałęm dość długo i bywały takie momenty, że pół godziny w zasadzie nic sie nie działo. Porażka. Może to kwestia tego, że jesetm przyzwyczajony do "ET" i "RTCW", gdzie tempo jest zawrtone. Ale nie zmienia to faktu, że gra dla mnie jest mało dynamiczna. Więcej życia maja niektóre RPG ;]

Ojojoj ślamazarna :> chyba w inne gry gramy , ja tam czasem w natłoku rozkazów od dowódcy i ostrzału nieoprzyjaciela nie wiem co mam zrobić , a już sytuacjji gdzie nic się nie dzieje , przecież na mapy dla 16 są malutkie i tam odbywa się regularna młócka piechoty , 32 to optymalny rozmiar dużo sprzętu , helikoptery , samoloty i czuję się jak na prawdziwej wojnie , 64 to już za duży chaos według mnie. No ale cóż są gusta i guściki nie każdemu musi się BF2 podobać , ale te miliony ludzi na całym świecie nie mogą się mylić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AndyN

single

16 botow

im dluzej tym gorzej.

poczatek swietny, zero zaciec, warpow, potem zaczynają sie przestoje, mycha reaguje z opoznieniem, warpy, freezy niewielkie itp...

Możesz zmniejszyć jeszcze liczbę botów? Może komp nie wyrabia?

Patch zainstalowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ustawic rozdizelczosc 1280x1024 bo jak zmieniam w video.con to mnie wywala po logowaniu do windowsa. zapewne bylo juz gdzies na ten temat ale prosze o odpowiedz tutaj bo nie mam sily przegladac tylu stron ... :)

1583306[/snapback]

wybierasz z menu 1280x1024 i dajesz apply :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybierasz z menu 1280x1024 i dajesz apply :)

Żartujesz czy mówisz serio? Bo jeśli serio, to nie wiesz co mówisz ...

należy użyć szukajki...

Fakt, sam o tym pisałem.

We właściwościach skrótu należy dodać: "D:\Gry\Battlefield 2\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx1280 +szy1024

Testuję 4x512 i jak do tej pory widzę różnicę ;) Ta gra to odkurzacz jeśli chodzi o RAM. Na niepodkręconym konfigu w 1280x1024 z wszystkimi detalami na full gra w końcu nie chaczy, skacze i dostaje czkawki. Jak ruszy mi net porządnie sprawdzę jak to działa na serwerach multi z dużą liczbą graczy

Wyłączcie wszystko co możliwe z tła, antywirusy i inne [ciach!]ły ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i [gluteus maximus], nadal haczy

nie wiem, niewazne czy single, czy siec ilość botów/przeciwników, im dluzej gram tym gorzej, przy czym na sieci spowolnienie zaczyna sie pozniej...

gra ładnie płynnie pomyka, na medium detalach, 1024/768 i powinna czymac poziom, a po paru minutach zaczyna zacinac i to tak ze sie nie da grac, bo mnie warpy zabijają....znaczy ludki, bo nie moge sie obrócic i skosic kolesia 4 m ode mnie

a pamieci nie dokupie, bo juz probowalem, na 1.5gb sypie mi błedami i system niestabilny

moze system cza przeinstalować, ale najpierw pozongluję sterami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he he

Zacznijmy od tego. Czy mamy oryginały ....

Ja mam. Mogę całą instrukcję na wyrywki zacytować. Na tylnej okładce jest reklama "Medal of Honor Wojna w Europie" "Zabawne jest tło w niej .... Osoby mające oryginał albo wiedzą o co mi chodzi albo po jej obejrzeniu się zorientują ;) I pewnie uśmiechną na to co zobaczą .... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he he

Zacznijmy od tego. Czy mamy oryginały ....

Ja mam. Mogę całą instrukcję na wyrywki zacytować. Na tylnej okładce jest reklama "Medal of Honor Wojna w Europie" "Zabawne jest tło w niej .... Osoby mające oryginał albo wiedzą o co mi chodzi albo po jej obejrzeniu się zorientują ;) I pewnie uśmiechną na to co zobaczą ....  :lol:

1583631[/snapback]

jakies foty mozna ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, to nie wina sterow ani braku pamieci

tylko tego ze z[ciach!]y creative nie updatuje sterow do audigy, a bety od 2 nie dzialają jak powinny.

winien dzwiek

i wkurza mnie to, bo programisci uwazają ze tera wszyscy to mają audigy 2 i 4 czy scfi, a nikt nie pamieta o starszych produktach, ktore notabene mają te same uklady, tylko ciut gorsze przetworniki

nie cierpie creative

od czasu jak kupili aureal i puscili w zapomnienie(bo byl lepszy od ich produktow)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies foty mozna ? :D

To zdjęcie jest dość drogie ..... :> Ale stosunkowo łatwo dostępne. Można kupić razem z grą (taki bonus) np. w Empiku. Idziesz i prosisz o grę Battlefield2. Jak rozpakujesz to zobaczysz ....

Gregu Na tym forum w odpowiednim dziale jest wątek o sterownikach KX. Może one pomogą ...

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o stery co Soundblastera i innych kart, oczywiscie polecam KX drivers... mi sie dziwek krzaczyl w San nadreas, ktos mi polecil KX'y i chodzi ok. Jak wyzej napisal AndyN, zainstaluj te stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po prostu updatowałem w windowsie karte muzyczną SB Live 5.1 i w sumie chula wszystko tak jak powinno , GTA SA też mi zawieszało po zaktualizowaniu sterów do muzyki wszystko chodzi jak w zegarku , jeśli chodzi o BF2 to wcześniej na R9600 Pro miałem restarty po wymianie karty na 9800 Pro problem ustąpił i od tego czasu mogę się już cieszyć w 100% BF2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kx oprocz tego ze nie slyszalem polowy dzwiekow, nie zauwazyłem roznicy...

czytaj - dzwięku prawie wcale nie bylo, a szarpanie pojawilo sie po nie calej minucie, po 2 nie dało sie juz grac

pozycze jeszcze od kogos dzwiekowke, i przetestuje onboard ac97.

stery omegi jak zainstalowalem to bf2 wcale sie nie odpala...

juz dawno soft mnie tak nie wq.....

zwłaszcza ze tyle za niego dałem

to chyba moja ostatnia zakupiona giera ze stajni ea

bede piracił

mniej kasy i nerwow to kosztuje ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, czesto wam wywala gre? Tzn gracie, a tu nagle wychodzi do winy? Mi raz sie tak zdazylo (na 256 ram lol), i narazie nie odpalam gry bo szarpie strasznie ;) Czesto was wywala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi