Adasi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Masz mało ramu. Jak masz cienie ustawione? Co do teamów, to jest już nie jeden. Jak jesteś dobry to startuj do Wildy :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Od kiedy ram wplywa na fpsy? ;oooooo A jezeli wplywa to w minimalnym stopniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Taaaa? no ciekawe, u mnie jest gigantyczna różnica między 1 i 1,5GB. Nie dość ze nie mam przycinek to gra chodzi znacznie plynniej i ma wiecej FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Pioorek nie chce byc niemily ale nie zabieraj juz glosu w tym temacie. Na twoje "internetowe fpsy" napewno nie ma, ale na sama gre ilosc ramu ma wielki wplyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Internetowe FPS'y hahahah, no to było niezłe :lol: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar13 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) ja nie wiem ale miałem ATI 9700 PRO i te same ustawienia ( prawie :P ) i miałem 25 fps a przewarznie 35 fps wiec się dziwie ale spoko :P chyba format mi zostanie. A na ram nie mam kasy :P ( narazie ) wiec musze dać rade na 1 GB. A gdzie te team - jakaś stronka jest ?? ej sorki ze pytam ale zaczynam z BF2 i tak nie wiem jeszcze dużo :P A moge startować bo nawet jestem nie taki zły :P taki mi się wydaje bo jak patrze jak inni grają to boże ;/ Cienie mam ustawione na medium Edytowane 28 Grudnia 2005 przez ikar13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Moje 2GB Kingstona już w drodze będą jutro lub w piątek. Jak przyjdą to zapodam testy jak ram wpływa na wydajność BF. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) z 1gb ramu tez mozna pograc bezproblemowo tylko ze tekstury na medium... zeby przypykac na high to jush niestety 1,5 minimum - wiem bo u mnie wszyscy w clanie sie skarzą na to P.s widzialem i syszalem ze przygoda z CB dobrze sie rozpoczela? :D Wspomoge was juz niedlugo :> Edytowane 28 Grudnia 2005 przez dbedzard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) "Na twoje "internetowe fpsy" napewno nie ma, ale na sama gre ilosc ramu ma wielki wplyw" Wiem ze ma wplyw ale przeciez na plynnosc animacji nie ma duzego tylko na scinki. Chyba :P Co do internetowych fpsow, chodzilo oczywiscie o ping - jakos tak mi sie napisalo, ale widac ciezko sie domyslic co niektorym. Aha no i co do tego czy ram ma wplyw na "fpsy" to chodzi mi o plynnosc tj. czy ram ma wplyw na plynnosc. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 To wsadz sobie 256MB do kompa pograj w BF2 i przestan sie madrzyc. Zostaw to innym, juz nie po raz pierwszy wyskakujesz z jakims farmazonem w tym i nie tylko tym topicu. Sorry wszystkich za ton ale nie wyrabiam jak wprowadza ktos ludzi w blad i jeszcze przy tym obstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dokladnie 1 GB to takie "nieoficjalne" minimum im wiecej tym komfort gry wzrasta , oczywiscie o ile inne komponenty wyrabiaja. Ale ja smigam na 1 GB i nie narzekam po prostu tekstury na medium , ale nadrabiam AA i rozdzialka takze nie narzekam teraz nawet jakbym kupil dodatkowe 1 GB to nie wiem czy bym cos zmienial bo takie ustawienia jak mam teraz po prostu mi leza i dobrze mi sie gra wiec wole nie mieszac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Aha no i co do tego czy ram ma wplyw na "fpsy" to chodzi mi o plynnosc tj. czy ram ma wplyw na plynnosc. Jeśli wg ciebie ram nie ma wpływu na płynność gry to chyba coś masz z oczami. Włacz frapsa, pograj na 256Mb(albo na 512mb) tak jak mówi Jonathan, włacz pozniej na 1gb i zobacz jaka bedzie roznica w szybkości dzialania wszystkiego, jak szybko ci sie ładuje mapa itp. Miałem wczesniej 2x512 Geili One na BH-5 ustawione na 252 mhz a teraz mam 2 gb i róznica jest kolosalna. Zadne moduły 2x512mb nie zastąpia fizycznie 2 gb. wg mnie do BF2 minimum to 1,5 gb jesli chce sie konfortowo grac nie nie czekać długo az sie mapy poładują i czekać az przycinki przejda na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 witam. wlasnie dzis przyszla paczka z bf2. Zainstalowalem go, potem patcha 1.12. Wszystko bylo ok... zalozylem konto. Na poczatku popykalem w singla. Potem wszedlem na serva w multi. Co 2 minuty gry gra stawala i robil sie czarny obraz na 2-3 sekundy po czym gralo sie normalnie. Tak na kazdej mapie. Po okolo godzince nagle ekran zrobil sie tak samo czarny, ale po 2 sek zamiast grac dalej gra SAMA sie wylaczyla tak jakbym wcisnal wyjscie ;) Czy ktos mial taki problem jak ja? Z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 szocik1 W jakiej rozdzielczości i z jak ustawionymi detalami grałeś? Jaki konfig komputera? Proc? Grafa? RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 rozdzielczosc 1024x768 (85mhz). pentium 4, 2.66 Ghz, 1024 RAM, GeForce 6600 GT, detale dalem na srednie/wysokie. Textury medium. Cienie medium. AA tez wylaczone. Reszta wysokie. Smigalo spokojnie, wiec raczej nie wina kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c-kozi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Co oznacza skrut IAR i jak zdobyc odznake "Basic Explosives Ordinance Badge" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Co oznacza skrut IAR i jak zdobyc odznake "Basic Explosives Ordinance Badge" To oznacza że musisz wykonać zadanie wciągu jednej rundy. Co do Basic Explosives Ordinance Badge to musisz zabić 13 ludzi w jednej rundzie za pomocą C4/Claymore/AT-Mine Edytowane 28 Grudnia 2005 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Może przyklei ktoś spowrotem temat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 posiadam oryginała BF2 i chce spatchować go do najnowszej wersji, na C mam 2,2gb wolnego miejsca a na D 7gb (moge miec więcej), gdy zaczynam instalować patcha wywala mi że potrzebne jest 3gb na zainstalowanie, powywalałem już z C wsio co możliwe - office'a, zbędne programy no i uzyskałem właśnie te 2,2gb wolnego miejsca ale dalej pluje ten komunikat że potrzebne 3gb, da się coś zrobić aby zainstalować patcha bez format C: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 przenies np.my documents na d. swapa itp itd - ogolnie pliki `systemowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) witam. wlasnie dzis przyszla paczka z bf2. Zainstalowalem go, potem patcha 1.12. Wszystko bylo ok... zalozylem konto. Na poczatku popykalem w singla. Potem wszedlem na serva w multi. Co 2 minuty gry gra stawala i robil sie czarny obraz na 2-3 sekundy po czym gralo sie normalnie. Tak na kazdej mapie. Po okolo godzince nagle ekran zrobil sie tak samo czarny, ale po 2 sek zamiast grac dalej gra SAMA sie wylaczyla tak jakbym wcisnal wyjscie ;) Czy ktos mial taki problem jak ja? Z gory thx Przypadkiem nie masz podkreconego kompa ? mi wywalalo do windy gdy zabardzo przesadzilem z mhz na cpu i dzialo sie to tylko w BF. rozdzielczosc 1024x768 (85mhz). pentium 4, 2.66 Ghz, 1024 RAM, GeForce 6600 GT, detale dalem na srednie/wysokie. Textury medium. Cienie medium. AA tez wylaczone. Reszta wysokie. Smigalo spokojnie, wiec raczej nie wina kompa. Wpisz w konsoli renderer.drawfps 1 (albo renderere.drawfps 1 nie pamietam teraz) i sprawdz ile masz fps-ow. U mnie na A64@ 2,4ghz + 2Gb ramu + r9800XT@440rdzen i 380 mem smigam na srednio/wysokie (cienie niski, oswietlenie srednie, filtrowanie max, tekstury max, geometria max i AAx4) i smiga idealnie, tylko na lotniskowcu w BF2:SF przycina czasami. Wiec jezeli 6600GT jest lepszy niz 9800Xt :wink: to powinno u ciebie lepiej dzialac :D PS do wszystkich : sprawdzajcie w taki sposob ilosc klatek w BF a nie zewnetrznym programem. spinnaker mozesz jakims programem do podzialu pratycji (partiszyn medzik :wink: ) przeniesc troche miejsca na dysk c, przyznam sie ze nigdy tego nie robilem wiec nie wiem jakie moga byc tego efekty. jonathan blagam niiiiiieeeeeeeee granie w BF2 z 256mb ramu :lol2: toz to istna masakra musi byc :lol: Prawda jest taka ze BF lubi ram, po prostu duzy teren wiec duzo zajmuje w pamieci :] Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Buu - to BF2 da się zainstalować/uruchomić na 256 Ram'u ;>??? Przy 512 jest słabo a co dopiero przy 256 ale na forum zdażają się tacy magicy, że i na 128 mb pograją :lol: ... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ...Pograją chyba w Pasjansa bo na 128 MB przycina nawet BF 1942 ;] Edytowane 29 Grudnia 2005 przez kev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 przenies np.my documents na d. swapa itp itd - ogolnie pliki `systemowe. dalej nie idzie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 dalej nie idzie :-|Może coś z tego pomoże: http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?...1755019ece8abc5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 dzięki Andy działa ten sposób z rejestrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 A ja mam pytanie z innej beczki: wiecie gdzie można kupić kuszulki BF 2 ? Bo widziałem na Hyperze że mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Na battlefield.pl mozna było kiedyś zamowic sobie koszulke z napisem Battlefield probobly best game in the world (z przzodu), z tylu byly nicki polskich graczy BF, a na rekawie twoj wlasny nick :] ja sobie taka kupilem...... ci co maja, nie szukajcie Buu bo pod innym gram ;). Mozliwe ze koszulki z BF2 mozna zamowic na battlefield planet albo total BF. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) czy pełna wersja (którą właśnie zamówiłem na allegro) będzie mi śmigać jak demo? mówie tu o 1280x1024 AAx4 @High*(tex=med) vis=100%. w takim ustawieniu gra dziala bardzo przyzwoicie na mapie w wersji demonstracyjnej w sp z botami.(sprzęt jak w sygnaturce) Moje pytanie- czy urosły wymagania w stosunku do dema? prosiłbym jeszcze o IP dobrych niskopingowych serwerów :D najpierw patch (1.12)i rejestracja czy na odwrót? pozdro Edytowane 29 Grudnia 2005 przez RoaDKilL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Na początku wymagania były identyczne jak w demie, ale po patchu 1.12 (który wyszedł przy okazji premiery Special Forces) fps'y zaczęły zachowywać się dziwnie, tzn. u jednych BF chodzi normalnie a inni odnotowali znaczny spadek wydajności (ja musiałem zejść z detali 1024x768, AAx2, high (tex=med) na wszystko na medium, a i tak jest nieciekawie. EA oczywiście obiecuje naprawienie problemu z wydajnością wraz z nowym patchem. Ale nie przejmuj się i tak pograsz na przyzwoitych detalach. serwery polskie EA & GamesNET.pl Ranked BF2 212.203.134.113:16567 EA POLSKA | Aster BF2 Ranked Server 212.76.32.54:16567 EA & IMRO Ranked BF2 193.26.215.26:16567 a z innych polecam niemieckie EA DE Official xx / K-play (jest ich chyba ze 30) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romin Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jest jakiś mod do bf2 żeby w pojedynczym graczu dało sie grać na większych mapach niż 16 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...