Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem:

Do tej pory BF2 mialem ustawiony na 1024x768, wszystko high oprocz Textures (medium) i AA x4 (czasami rowniez AF). Ladnie chodzilo na 1GB RAM. Ostatnio wsadzilem 2GB i kicha. Wlaczam Textures na high i dalej szarpie tak samo jak przy 1GB (nie da sie pograc). Testowalem wczoraj na: proc 2500MHz, karta 350/800, wylaczylem nawet AA i nic nie pomaga. Czy jednak tutaj ograniczeniem jest grafika z tylko 128MB pamieci?

Ma ktos moze podobna karte (128MB) i 2GB pamieci, komu BF2 chodzi dobrze na wszystkim High?

ps. Patcha nie mam zainstalowanego.

Ja mam 2GB RAMu i miałem GF6800 128MB i zawsze skakało przy Textures=High, bo taka masa tekstur nie mieści się w RAMie karty graficznej. Prawdopodobnie da się grać na malutkich mapkach.

Na jakimś forum supportowym wypisali, że wtedy występuje tzw. texture trashing, tzn karta wywala niepotrzebne tekstury z ramu przez szynę AGP i pobiera brakujące tekstury, oczywiście to się dzieje non stop i nie dało się grać. Płynnie było tylko wtedy, gdzy biegałem gapiąc się w ziemię :mur:

Po zmianie na 7800GT z 256MB wszystko śmiga aż miło.

Edytowane przez schriss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu się musze troszkę wyżalić na łamach forum.

Gram w BF2 od dawna ale głównie z botami.

Od wczoraj gram na serwerach rankingowych i dobija mnie pewna dziwna sprawa.

Dlaczego jak ja strzelam do kolesia to go nic nie rusza a mnie powala JEDEN strzał :mur:

Oni grają na jakiś kodach czy co :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='12 Sty 2006, 16:23' post='1878232']

Znowu się musze troszkę wyżalić na łamach forum.

Gram w BF2 od dawna ale głównie z botami.

Od wczoraj gram na serwerach rankingowych i dobija mnie pewna dziwna sprawa.

Dlaczego jak ja strzelam do kolesia to go nic nie rusza a mnie powala JEDEN strzał :mur:

Oni grają na jakiś kodach czy co :unsure:

mam ten sam problem,ale raczej to kwestia dobrej reki i troszke sprzetu (na starej myszce ciagle mi kursor gdzies uciekal,choc na nowej tez niezawsze jest na swoim miejscu :mur: )

ale ostatnio ten problemik znika a to głównie za sprawą tego ze staram sie strzelac do kolesi,a nie tylko biegac i strzelac w "ich" strone :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem:

Do tej pory BF2 mialem ustawiony na 1024x768, wszystko high oprocz Textures (medium) i AA x4 (czasami rowniez AF). Ladnie chodzilo na 1GB RAM. Ostatnio wsadzilem 2GB i kicha. Wlaczam Textures na high i dalej szarpie tak samo jak przy 1GB (nie da sie pograc). Testowalem wczoraj na: proc 2500MHz, karta 350/800, wylaczylem nawet AA i nic nie pomaga. Czy jednak tutaj ograniczeniem jest grafika z tylko 128MB pamieci?

Ma ktos moze podobna karte (128MB) i 2GB pamieci, komu BF2 chodzi dobrze na wszystkim High?

ps. Patcha nie mam zainstalowanego.

spróbuj dać agp aperature size na 256 lub 512mb w biosie.

ustawienie filtrowania tekstur w grze na high=aniso x4? na jakim aniso gracie z poziomu sterów (jeśli używacie)?

Edytowane przez RoaDKilL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w głowę celujesz :) bronie odblokowane czy podstawowy shit

Gram od WCZORAJ... więc podstawowe bronie... pozatym staram się trafiać w głowe :)

i czy na pewno celujesz w niego :wink:

Jestem tego pewnien w 90% bo przecież widze że obrywa ;)

PS. Gdzie znajde (w języku polskim) kiedy i za co nalezy się jaki medal, odznaka itp. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Battlefield 2: Euro Force

8 luty

więcej do poczytania ---> http://bfcentral.pl/index.php?strona=news&...comments&id=393

Battlefield 2: Armored Fury

28 marca

szykuje się znowu dodatek ciekawe ile jeszcze :angry: tasiemca zrobią z BF :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo wiadomo od co najmniej paru dni, ale fakt, warto o tym wspomniec

a co do niuchania mamony - jak narazie bedzie to dostepne tylko online, a po jazdach z downloaderem, jekie mieli ludzie, nie wiem czy ktos sie na to skusi ponownie. no i zastanawia mnie, jak bedzie wygladac separacja serwerow.. czy w koncu zaimplementowali cos, co traktuje sf i nie-sf i boosterpack jako jedna gre i pozwala mieszac mapy na mapliscie?

czy beda serwery: booster pack only?

ja tego raczej nie kupie, bf2 znowu mi zbrzydl [granatnik jest too easy] i gram w AJAX'a.. ps. ok w tym wszystkim jest tylko cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich W BF gram juz od początku tej serji(czyli1942) w BF2 gram jak tylko mozna bylo ja kupić, oczywiscie w miarę dostępnego czasu. Mam pytanko jak zrobic kolorowy napis NICK. Niektozy maja na serwerach NICK z wieksza czcionka o innym kolorze.

moje dane w BF http://bf2s.com/player/c-kozi/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka karta graficzna?

x850xt pe, ale ze wszystkim na high i tak tnie, musialem geometry albo textury dac na medium. Wybralem geometry :) (rozdzialka 1280x1024 anizo x16 aa x 2) Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znowu ja, początkujący gracz BF2 ;)

Śmiem podejrzewać, że na niektórych serwerach gracze poprostu oszukują! Beszczelnie.

Czyż strzał snajpera w głowe nie powinien być śmiertelny?

Czy oberwanie z M16 z 5 metrów nie powinien być śmiertelny?

I jak to jest, że koleś jednym strzałem z ogromnej odległości kładze mnie odrazu.

Sorry, może jestem za świerzy w te klocki ale to chyba bardzo nienaturalne ;(

PS. Waliłem w kolesia z czołgu (z tego karabinu maszynowego) i nic mu nie zrobiło!!! Aż lufa się przegrzała <_< Tylko nie mówcie że pudłowałem by Wy z pewnością byście nie przeżyli tego co wyszło z tej machiny. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudłowałeś :lol2:

NIE prawda !!! :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

To jak wytłumaczyć fakt, że "im" wystarcza jeden strzał do zabicia a ja nie moge ich powalić całą serią <_<

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='13 Sty 2006, 20:35' post='1880988']

NIE prawda !!! :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

To jak wytłumaczyć fakt, że "im" wystarcza jeden strzał do zabicia a ja nie moge ich powalić całą serią <_<

Może "oni" są tacy tobrzy że celują w głowe albo po prostu 'walą' seryjke w tłów tylko że ty tego nie zauważasz :wink:

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='13 Sty 2006, 20:08' post='1880938']

To znowu ja, początkujący gracz BF2 ;)

Śmiem podejrzewać, że na niektórych serwerach gracze poprostu oszukują! Beszczelnie.

Czyż strzał snajpera w głowe nie powinien być śmiertelny?

Czy oberwanie z M16 z 5 metrów nie powinien być śmiertelny?

I jak to jest, że koleś jednym strzałem z ogromnej odległości kładze mnie odrazu.

Sorry, może jestem za świerzy w te klocki ale to chyba bardzo nienaturalne ;(

PS. Waliłem w kolesia z czołgu (z tego karabinu maszynowego) i nic mu nie zrobiło!!! Aż lufa się przegrzała <_< Tylko nie mówcie że pudłowałem by Wy z pewnością byście nie przeżyli tego co wyszło z tej machiny. :angry:

po prostu dobrze celują.. uwierz mi... czasami nie wiadomo skąd i od kogo... gdy nabierzesz wprawy to Ty będziesz kosił i inni będą sie dziwić :wink: co do snajpy to zależy jak Ci sie uda trafić ale jak zaliczysz heada to 1 strzał wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka karta graficzna?

Tu chodzi o RAM na grafice... jak 256MB to textures na High bo sie spoko zmieszczą. W kompie też trzeba sporo RAMu, niektórzy mają wypasione sprzęty (proc i grafa), ale piszą, że 1GB do wszystkiego wystarczy, ja się nie zgadzam, bo jak odpalam BF2, to widzę, że bf2.exe zajmuje w ramie jakies 750MB, więc 250MB zostaje na windows, a gdzie duży bufor cache dla dysku? No chyba, że ktoś lubi, żeby mu się wolniej wgrywało i podczas odpalania BF2 trochę swapowało, wtedy na mapie pojawia się jako ostatni i nie ma pojazdów :mur: Tak miałem non stop gdy miałem w kompie 768MB RAMu.

1.5-2GB to chyba optimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, niema to jak twardo na forum napisac o swojej pirackiej wersji;]. Niektore servy nie biegaja wlasnie dlatego ze masz "taka" wersje ;] a patch 1.12 robi z niej cos jakby oryginalna, wiec po zainstalowaniu nie masz cracka juz, i wlasnie dlatego widzisz pulpit... powodzenia. I nie pamietam czy ktos kiedys sie nie irytowal, ze tu sie nie pisze o piratach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc wychodzi na to że jestem zmuszony kupic Orginał

nikt cie nie zmusza do grania w bf2 :)

mozna calkiem wygodnie pograc w demo, mozna tez kupic oryginal-uzywke - niedawno moj kumpel sprzedal za 80 zeta. teraz troche zaluje, jak przeczytal o wykastrowanym granatniku, ale jak czlowiek ma prace od 9 do 18 i ladna zone, to z bf2 mozna zrezygnowac :)

no i jeszcze jedno, bf2 potrafi sie wywalic do pulpitu przy starcie takze na oryginale, wiec darujcie sobie krzyki, ze jesli komus sie gra krzaczy to od razu ma pirata. to nie musi i czasami nie jest prawda.

odpowiedz taka jest guzik warta i nie powinno sie jej uzywac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie ,a może ktoś powie co zrobić jak koleś usilnie skacze ci któryś raz pod pojazd (samobujca tej samej drużyny) i kolejny raz ci nie wybacza .

Okazuje się ,że zaczynasz rundę i na dzień dobry masz -12 pkt. ?????????

Śmieszne w tym momencie zainicjować wyrzuceniem go z serwera mając -12 pkt . ,w tym momencie prędzej ciebie wyrzucą.

post-129903-1137316226_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz to są właśnie serwery rankingowe , masz tam mieszanke graczy klanowych , zwykłych graczy co cciupią już długi czas i nowicjuszy + zawsze sie znajdzie przynajmniej jeden idiota. Trzeba z tym życ niestety ja już sie przyzwyczaiłem że np wsiadam do samolotu a jakiś kretyn mi wskoczy na skrzydło albo wejdzie pod koła i zaczynam z minusem na dzien dobry , rady na to nie ma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka beretke już zdobyłes za służbę sanitariuszem ,bo z tego co widzę to takiej beretki niema ,moze chodzi ci o odznakę ,jezeli tak ,to niemasz sie o co martwić zanim zdobedziesz wszystkie odznaczenia sanitariusza (Expert w walce oddziałów medycznych) musisz pograc medykiem ze 100 godzin i powystrzelac kilkudziesieciu nieprzyjaciół (w jednej rundzie) przeciwników. Z twojego zapytania wnioskuję ,że napewno tego jeszcze nie uczyniłeś .Acha możesz byc spokojny twoje stopnie nie przepadają ,tylko do przodu !!!!

post-129903-1137321877.jpg

post-129903-1137321934.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi