Gość [RONIN] Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Nie tyle prędkość co jakość łącza się liczy. Można mieć nawet 10 Mbit/s ale co z tego, kiedy współczynnik packet-loss jest na wysokości 60~70% <_< Do tego dochodzi jakość serwera na którym gramy, liczne graczy itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 No i czy nie dzielisz łącza z kimś i czy się coś nie ściąga w tle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam taki problem plytka zaczyna mi pekac od srodka, dzisiaj zauwazylem ze pekniecie weszlo juz na sciezke, a jak wiadomo zeby grac trzeba plyte wlozyc, jak narazie jeszcze chodzi , zrobilem kiedys kopie w razie jakiegos wypadku tej plyty ale niestety nie idzie z niej odpalic. Mozna jakos to obejsc? plyta jest tylko potrzebna w jakis 3s po odpaleniu gry, co w takim wypadku zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Ściągnij sobie z sieci MiniBackupImage. To taki mini-obraz płyty (po rozpakowaniu 1.5 MB), który możesz sobie zamontować do wirtualnego napędu. Gierka na tym się odpala. Mam ten sam problem (u mnie rysa weszła na ścieżkę - płyta poprostu pęka). Podali mi w mailu telefon, gdzie się to załatwia, ale do tej pory się za to nie zabrałem. Edytowane 14 Lipca 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A podasz numer? Bo mi płytka też pęka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Informacja, którą otrzymałem (12.05.2006): W celu wymiany uszkodzonych (popekanych, polamanych, porysowanych) nosnikow prosze kontaktowac sie z dzialem reklamacji pod numerem telefonu (22) 57 57 222 od poniedzialku do piatku w godzinach 9-17. -----Original Message----- Subject: Wymiana nośnika DVD Witam. Czy jest możliwość wymiany (i za jaką opłatą) nośnika DVD gry Battlefield2? Podczas reinstalacji gry okazało się, że mam pękniętą płytę. Nie wiem jak i kiedy to się stało. Może ktoś, albo ja sam przycisnąłem pudełko z grą. Pęknięcie idzie w linii prostej od środka do końca płytki. Edytowane 14 Lipca 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Takie zabezpieczenie" z wsadzaniem płytki przy każdym uruchomieniu" to niewygoda, niszczenie napędu , niszczenie nośnika , hałas ........ myślę że zabezpieczenie kluczem wystarczy i najlepiej jeśli zniosą konieczność umieszczenia płyty w kolejnej łatce. Na początku "wypuszczenia" gry takie podejście może coś daje ale na etapie obecnym konieczność ładowania płyty to po prostu niewygoda i problem ( jak się rozlatuje zwłaszcza ) i brak jakichkolwiek korzyści dla EA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Takie zabezpieczenie" z wsadzaniem płytki przy każdym uruchomieniu" to niewygoda, niszczenie napędu , niszczenie nośnika , hałas ........ myślę że zabezpieczenie kluczem wystarczy i najlepiej jeśli zniosą konieczność umieszczenia płyty w kolejnej łatce. Na początku "wypuszczenia" gry takie podejście może coś daje ale na etapie obecnym konieczność ładowania płyty to po prostu niewygoda i problem ( jak się rozlatuje zwłaszcza ) i brak jakichkolwiek korzyści dla EA.Patrz dwa posty powyżej tu MariuszaDW. Mini obraz płyty i po sprawie. Płytka leży i czeka do następnej instalacji. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Patrz dwa posty powyżej tu MariuszaDW. Mini obraz płyty i po sprawie. Płytka leży i czeka do następnej instalacji. Proste. Tak wiem .... więc sam widzisz że to zabezpieczenie mogą spokojnie teraz usunąć w kolejnej łacie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Ja mam kopie zapasową wszystkich części ale do gry używam mini image. Na jednej płycie DVD akurat mieści się kopia zapasowa podstawki, Special Forces i Euro Forces. Moje serce by mi pekło gdyby moje "orginałki" pękły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shacram Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Cześć mam pytanie bo posiadam podstawową wersje tej gry i chciał bym kupić 1 dodatek, może doradzicie który, chodzi mi o to który jest najbardziej popularny i na który jest najwięcej serwerów rankingowanych. To jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ' date='15 lip 2006, 11:58' post='2229039'] Ja mam kopie zapasową wszystkich części ale do gry używam mini image. A czym waść zrobiłeś działający image podstawki i dodatków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie kupuj dodatków, miałem dodatek i sprzedałem (szkoda kasy) a na normalnym BF2 bez podstawki gra się smoczo ^_^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) A czym waść zrobiłeś działający image podstawki i dodatków ? Nie musi działać :) wystarczy kopia (np.Nero) i miniDVD , po przegraniu gra się istaluje ale trzeba właśnie w/w miniDVD aby ją odpalić. Edytowane 18 Lipca 2006 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Cześć mam pytanie bo posiadam podstawową wersje tej gry i chciał bym kupić 1 dodatek, może doradzicie który, chodzi mi o to który jest najbardziej popularny i na który jest najwięcej serwerów rankingowanych. To jak?Poza EuroForces serwerów nie brakuje. Dla mnie wszystkie są fajne i warte dodatkowych pieniędzy ale najsłabszy EF więc tego nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) IMO dodatki to strata kasy, lepiej kupić sobie konto Steam ;) A BF2 jak był, tak jest i będzie zabugowany <_< Edytowane 19 Lipca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Kiedyś pytałem tutaj o wymagania łącza dla 64 czy 32 graczy i nikt nie wiedział jak na prawdę jest. Na szczęśnie chwilowo mam testowe łącze i mogę sam już coś powiedzieć : Łącze 128 DOWN 64 UP - nie da się grać przy 64 graczach ( klatkuje jak na słabym kompie - no może grać się da ale przyjemne to nie jest ) .... przy 42 jest tak sobie ... przy 32 jest zupełnie ok Łącze 320 DOWN 64 UP nie ma najmniejszych problemów nawet przy 64 graczach. Edytowane 21 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ja grałem na trzech typach łączy... Neo 128 | szło grać. Pingi na Polskich serwerach ok. 50~60, na zagranicznych od 120 ^. Neo 256 | już w miare miłe granie choć nadal dość często się pokazywało "Problemy z Twoim łączem" Neo 512 | hmm bez więckszych problemów choć mogło by być ciut lepiej (mały upload przeszkadza). Sądze że na każdym innym, mocniejszym łączu również nie będzie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emte Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 czy po zaaplikowaniu patch 1.3 też wam się tak gra wysypuje - tzn. przy ładowaniu większości map wywala mi błąd z memory.dll itp (wywala do windy), poza tym czasem nie da się wejść na serwer, po załadowaniu mapy, wywala do menu z komunikatem że serwer pozwla na dołączanie graczom bez żadnymch modów, wtf? wiadomo kiedy będzie premiera 1.4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) czy po zaaplikowaniu patch 1.3 też wam się tak gra wysypuje - tzn. przy ładowaniu większości map wywala mi błąd z memory.dll itp (wywala do windy), poza tym czasem nie da się wejść na serwer, po załadowaniu mapy, wywala do menu z komunikatem że serwer pozwla na dołączanie graczom bez żadnymch modów, wtf? wiadomo kiedy będzie premiera 1.4? nie odnotowalem zadnych problemow z gra,jezeli chodzi o ten beta patch. lata calkiem normalnie. co do premiery (do czego to doszlo... beta patche) to: sun Edytowane 24 Lipca 2006 przez Uzdrowiciel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 U mnie też śmiga dobrze. Ale wychodzenie do windowsa mnie wpienia strasznie! Mogliby to poprawić wkońcu. Pewnie nie na każdej konfiguracji to się dzieje jak znam życie i należe do mniejszości <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Mi nie wywala na tym 1.3 ps. 1GB RAM , pamięć Virtualna OFF i przez to zmniejszone tekstury aby mieściły się w RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Mam malego problema :/ mzoe kos sie z tym spotkal, reinstalnolem sobie gre bo nie wiedziec czemu czasem po wejsciu na serwer zaraz mnie z niego wywalalo, zacinal mi sie dzwiek i papa, glownie sie tak dzialo jak wbijalem na serwer jako pierwszy i szybko chcailem cos robic :) o reinstalce gra wogole mi sie nie odpala pokazuje mi sie blad renddx9.dll :/ Mial tos podobne zmartwienie ? Bede wdzieczny za pomoc. pozdr. Edytowane 26 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Mam malego problema :/ mzoe kos sie z tym spotkal, reinstalnolem sobie gre bo nie wiedziec czemu czasem po wejsciu na serwer zaraz mnie z niego wywalalo, zacinal mi sie dzwiek i papa, glownie sie tak dzialo jak wbijalem na serwer jako pierwszy i szybko chcailem cos robic :) o reinstalce gra wogole mi sie nie odpala pokazuje mi sie blad renddx9.dll :/ Mial tos podobne zmartwienie ? Bede wdzieczny za pomoc. pozdr. rozwiazaniem optymalnym bedzie calkowite usuniecie gry i ponowna jej instalacja. proponuje zainstalowac najnowsze sterowniki do gpu zanim zainstalujesz gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) rozwiazaniem optymalnym bedzie calkowite usuniecie gry i ponowna jej instalacja. proponuje zainstalowac najnowsze sterowniki do gpu zanim zainstalujesz gre. Nie jestem taki gupi ;) Mialem najowsze stery do: -GPU -MOBO -CPU -dx9c -dzwiek reinstal gry, tosamo =] dalej sie pluła :/ Wlasnie jestem po formacie :) Bedziemy probowac za jakas godzinke :) Tak czy inaczej dzieki za odp i pozdrawiam !!! update: hekm... ;/ odpalam execa i wywala mi gre do pulpitu :/ juz bez bledu :/ pomysly ? ;( updejd 2 ;) jestem miszczem :D nowy CPU driver na nowym systemie rozwiazal problem :P Edytowane 26 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) juz sam nie wiem co jest z armored fury, sciagnelem zainstalowalem... i nadal przy wyborze serwera z mapa z tegoz dodatku mam komunikat ze musze go kupic.. kura.., usunelem gre, poinstalowalem laty i [gluteus maximus]... ktos mial podobny problem z dodatkami? Edytowane 26 Lipca 2006 przez Uzdrowiciel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) juz mi nie dziala, znowu wywal do pulpitu no ja sie zabije :mur: edit shiz normlanie gra zaczela mi dzialac po calkowitym odlaczeniu kompa od sieci i wyczyszczeniu w miedzy czasie grafy i ramu ;d rotfl :) Edytowane 26 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 juz sam nie wiem co jest z armored fury, sciagnelem zainstalowalem... i nadal przy wyborze serwera z mapa z tegoz dodatku mam komunikat ze musze go kupic.. kura.., usunelem gre, poinstalowalem laty i [gluteus maximus]... ktos mial podobny problem z dodatkami? Może wpisałeś zły nick w czasie rejestracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Może wpisałeś zły nick w czasie rejestracji? to moze jest rozwiazanie, ale mapy od armored fury wyswietla normalnie, mam na mysli :bialo: onegdajs bylo na czerwono. (jak nie mialem zainstalowanego dodatku) sprawdze to , gre sciagalem chyba z innego konta niz normalnie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Gram sobie dzisiaj na serwerku, nagle patrzę, a tu deszcz samochodów !!!! Normalnie lol i to chyba ze 2-3 x taki bug był. Ale wyglądało to niesamowicie ... jak jakaś apokalipsa ( samochody spadały w obrębie jakby trąby powierznej !! Co jak co ale ten patch 1.3 chyba jest sux :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...