Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mieć bardzo wysokie ratio to nie problem - zależy jak się gra - ratio nie mówi tutaj o dobrej czy złej grze ( ja mam ok 1,5 a gdybym grał "PRO-RATIO" to miałbym pewnie z 10:1 ( to na prawdę nie jest problem ). Już odrobinkę więcej o zawodniku mówi "skill" choć też nie do końca bo nie raz się poświęcałem i zwalniałem tempo zdobywania punktów aby np. "uratować" daną rundę zdobyciem flagi podczas gdy moja drużyna nabijała sobie punkty i inne statystyki ( sytuacja gdy przeciwniak ma niemal wszystkie flagi , moi z ostatniej flagi wychodzą i się z nimi piorą nabijając "kille"- a ja sam lecę zdobyć jakąś odległą flagę co nam zwykle ratuje "sprawę" bo bardzo często przeciwnik zdobywa tę flagę ( której ja przed chwilą nie zdobyłem tylką tą z której moje ludziska nabijały punkty ) i moja drużyna może grać dalej "wychodząc" z flagi którą zdobyłem ). Więc czy ratio może być podstawą oceny danego zawodnika? - hmm - w pewnym stopniu tak ale jak powiedziałem na początku mniej nam to "mówi" niż ten "skill" który i tak nie "mówi" do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo detali to u mnie na 1gb ram i a64 2200mhz 7600gs 650/1700 mogę sobie pozwolić na wszystko high oprócz tekstór na średnie i najlepiej światła też na średnie.Jeśli gram w singlu to na high.Ale ze latam jako gunner albo pilot to daje wszystko na low ,zostawiam efekty i geometrie na średnim oraz swiatła i cienie bez których moim zdaniem gra całkiem traci urok.Jesli chodzi o AA to będąc gunnerem lepiej wyłączyć.Daje to bardzo dużo przy ostatnich momentach celowania rakietą TV kiedy liczy się w maksymalna precyzja.Na koncie jakim gram mam dopiero 3000 pkt ale ze wszystkich nazbierałoby się z 30 000 lekko licząc.No i to że kiedyś nie mogłem grać na wszystkich serwerach :mur: :lol: :lol: :oops: ,

jakie serwery preferujecie?Ja ewidentnie norweskie jednomapowe TV2 :-P

Pingi mam ok 20 , no i powtarzająca mapa daje szansę uczciwego rewanżu .

Za to co mnie najbardziej denerwuje w bf2 to nagłe zmiany drużyn.Zdarza się iż przez całą mapę z kimś walczymy na heli a na koniec wypracowane zwycięstwo się wali bo przy 30 kredytach mnie przerzuca do ich drużyny i spotykamy się w tym samym heli :mad:

O wywaleniach do pulpitu nie wspominam.Patch 1.4 ny; najlepszy dla mnie pod tym wzgledem.Nigdy mnie nie wywaliło,za to w najnowszym raz dziennie.

Edytowane przez Vodor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BF2 nadal żyje, gracze grają ale o wiele mniej niż w lipcu 2005 pewnie więcej gra w tego super moda 2142 :) ale ja jestem wierny 2 :D

Święte słowa :D

Ja wciąż namawiam nowych graczy na zakup B2 i dołączenie się do walki :lol2:

Kilku znajomych niedawno zaczęło grać.

Wreszcie mój dostawca netu coś zrobił z opóźnieniami i teraz pingi mam na poziomie 30-50!!! Na reszcie pełna rozkosz! :)

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na 1 numerze seryjnym moge miec kilka kont ? :)

A jak ktoś zna mojego seriala i bedzie chciał grać razem ze mną co wtedy sie dzieje ?

Ad.1 Ja mam z 4 konta i wsio OK :) tylko 1 konto na jeden email (normalna gra, clan (stary), inny klan, konto znubowane z leksza ;) )

Ad.2 Ban numeru seryjnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.2 Ban numeru seryjnego

O ja cie kręce. Troche mnie tym wystraszyłeś :?. Teraz nie wiem czy kupować używke. Przecież koleś który sprzedaje gre zna seriala i jak jest chamski to może zagrać na piracie właśnie z tym serialem :?. Kurcze ze orginały takie drogie są nadal. Powinny z 49 zł max kosztować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam odrazu ban. Poprostu jednego wyloguje z konta EA. Mi się udawało nawet odpalić jednocześnie, na dwóch domowych kompach, grę z tym samym serialem i logować na dwa różne konta. Po skończeniu rozgrywki jednego wylogowywało.

Jak masa ludzi używa pirackiego seriala to co innego.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bijcie ze tyle pytam ale musze. Otóz jak wyglada wersja PL bf2 ? Czy spolszczone są tez "głosy" (nie chodzi mi o texty na ekranie bo te sa spolszczone z tego co wiem :P) wypowiadane przed kolesi (typu Sniper!, Enemy Infrantry) ?

Dobre było zawsze w bf2 ze kazda nacja w swoim jeżyku gada (MEC Ołnował mnie :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tekst jest PL. I dobrze. Może i klimatycznie się słucha ruskich, czy chińczyków, ale szybko przestawiłem na "tylko angielski". Przynajmniej nie muszę czytać co gadają :D

edit

Znaczy Ruskie to są w BF2142

Tutaj dosyć długo słuchałem rosyjskich komunikatów (i bez wysiłku rozumiałem, tym bardziej że w szkole musiałem się uczyć języka Wielkiego Brata), ale w końcu też dałem sobie spokój ;)

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poważny problem z którym nie wiem jak sobie poradzić bo wyczerpały mi się pomysły.

Instalacja BF2 idzie bezproblemowo. Uruchamiam grę, kopiuje swoje pliki z katalogu "Profiles" i biorę się za instalację patchy a tu wyskakuje błąd - Aktualizacja nie udana :( Reinstalka nic nie pomaga. Ma ktoś pomysła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pogram cos w BF2 na sprzecie z podpisu ? oczywiscie karte sie podkreci ;) ale to juz inna sprawa :)

Pograsz, ale na niskich

A ja poważny problem z którym nie wiem jak sobie poradzić bo wyczerpały mi się pomysły.

Instalacja BF2 idzie bezproblemowo. Uruchamiam grę, kopiuje swoje pliki z katalogu "Profiles" i biorę się za instalację patchy a tu wyskakuje błąd - Aktualizacja nie udana icon_sad2.gif Reinstalka nic nie pomaga. Ma ktoś pomysła?

Spróbuj wyczyścić rejestr z wpisów z hasłem "Battlefield" i zainstaluj na nowo.

Edytowane przez misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograsz, ale na niskich

Spróbuj wyczyścić rejestr z wpisów z hasłem "Battlefield" i zainstaluj na nowo.

Nic nie dało. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak raz mialem i sobie poradzilem ale rozwiazanie jest idiotyczne. patch poprsotu pokolei aktualizuje poszczegolne pliki. takze jak Ci sie wylaczy w polowie to poprsotu wlacz go jeszcze raz i wtedy zacznie aktualizowac od momentu w ktorym skonczyl. pamietam ze sie z tym niezle nameczylem tj. z 10 razy tego patcha wlaczalem :D ale w koncu przeszlo. sproboj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='12 gru 2006, 22:50' post='2424616']

Nic nie dało. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam...

Jaką masz nazwe użyszkodnika w systemie :>?? Dokładną...

Ja panowie w ten weekend pewnie albo i wcześniej instaluje bf'a znów :) Brakuje mi jednak tego. 2142 to już nie to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz nazwe użyszkodnika w systemie :>?? Dokładną...

Nazwa użytkownika: Blazej (konto z prawami administratora :P)

Mnie się wydaje że to któraś z aktualizacji Windozy coś w systemie pomieszała. Pytanie tylko która...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi