sztandar Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mylisz się, BF2 był rozprowadzany w formie samego CD-Keya jeszcze przed wejściem do sklepów tzn kupując za pomocą internetu miałeś grę 3 dni przed premierą to samo tyczyło sie all dodatków i nowego bf-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ale ja na boomtown nie wejde bo nie jestem tam zarejestrowany i mnie wywala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Panowie mam problem. Otóż instalowałem patcha 1.41 i: strasznie długo on mi sie instalował (ok 30min)(cały czas dysk ostro mi pierdział) i na dodatek przy 63% zrobił sie stop (tylko dysk cały czas pierdział) i jedynym rozwiazeniem okazał sie reset :?. Teraz zapewne musze unistalować gre a potem znow instalować patcza. Problem w tym ze patcz sie za kazdym razem tak samo instaluje (czyt. nie instaluje). tez tak mieliscie ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 @yuucOm - nie nigdy tak nie miałem - może plik uszkodzony? Panowie czy ktoś próbował lubi robi to na codzień latać heli albo samolotem sterując joyem zamiast mychy? Zastanawiam się czy warto inwestować w takie użądzenie i czy poprawia to możliwości bojowe. Oczywiście pomijam zdolności pilotażu jako takiego - skilla znaczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 @yuucOm - nie nigdy tak nie miałem - może plik uszkodzony? Panowie czy ktoś próbował lubi robi to na codzień latać heli albo samolotem sterując joyem zamiast mychy? Zastanawiam się czy warto inwestować w takie użądzenie i czy poprawia to możliwości bojowe. Oczywiście pomijam zdolności pilotażu jako takiego - skilla znaczy ;) Właśnie w tym i tylko wyłącznie w tym celu zakupiłem joystic, ale powiem, że lata się [ciach!]iano. Wróciłem do myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 uuuu zasmucasz mnie :/ Może ktoś ma inne odczucia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 uuuu zasmucasz mnie :/ Może ktoś ma inne odczucia? Ok. Pocieszę cie. To jest naprawde bardzo tani joystic i nie działa zbyt dobże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 @yuucOm - nie nigdy tak nie miałem - może plik uszkodzony? Panowie czy ktoś próbował lubi robi to na codzień latać heli albo samolotem sterując joyem zamiast mychy? Zastanawiam się czy warto inwestować w takie użądzenie i czy poprawia to możliwości bojowe. Oczywiście pomijam zdolności pilotażu jako takiego - skilla znaczy ;) Ja latam na heli@joy i jest bez porownania z mysza, mozna wykonywac precyzyjniej manewry, poza tym wszystko kwestia przyzwyczajenia, niektorzy wymiataja np. na myszy w life for speed inni na kierownicy. ;] Ja gram na joy'u bo po to go mam, samolotami nie latam, bo jakos zupelnie nierealistycznie zachowuja sie w tej grze i nie jara mnie to. Polecam zestaw saiteka x52, niedawno testowalem osobiscie i nie moglem pozbierac szczeki z podlogi. ;] Sam posiadam sidewindera 2 od MS i powiem tak - nawet logitechy za ~200/300zl przy nim wymiekaja, do pelni szczescia brakuje tylko ff, potencjometry optyczne czynia z niego niezniszczalne urzadzenie, automatycznie sie kalibruje, polecam, ja swoj nabylem juz dawno temu na allegro (polecam tam poszukac, regularnie sie pojawiaja) za 50zl. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jeśli już joy do bf2 to z orczykiem (obrotowa rękojeść). Łatwiej wtedy w miejscu obracać helikopter ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Najlepsi piloci heli BF2 latają na myszkach, najlepsi piloci samolotów w BF2 (chociażby mcmt najlepszy pilot na światowej scenie bf-a 2, którego znam osobiście) lata na joyu. Reszte sam sobie dopowiedz czy warto kupować joy-a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jeśli już joy do bf2 to z orczykiem (obrotowa rękojeść). Łatwiej wtedy w miejscu obracać helikopter ;) Hmm no to jest podstawa. Chyba juz nikt nie lata quick shotem bez orczyka i przepustnicy. Najlepsi piloci heli BF2 latają na myszkach, najlepsi piloci samolotów w BF2 (chociażby mcmt najlepszy pilot na światowej scenie bf-a 2, którego znam osobiście) lata na joyu. Reszte sam sobie dopowiedz czy warto kupować joy-a... No tak, ale jedni graja dla przyjemnosci a inni dla wynikow... Poza tym ja na joy'u nie gram tylko w bf2, jesli ktos chce kupic tylko i wylacznie do tej gry i spedza w niej cale zycie to moze sie juz konkretnie zastanowic. Co do samolotow to gralem juz w sporo symulatorow i to co dzieje sie z mysliwcami w bf2 to jest dokladnie parodia symulatora. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 chcialem ostatnio pograc a tu mi sie kur^^^ limit zalaczyl ;( ;( musze czekac do 1 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) @yuucOm - nie nigdy tak nie miałem - może plik uszkodzony? Panowie czy ktoś próbował lubi robi to na codzień latać heli albo samolotem sterując joyem zamiast mychy? Zastanawiam się czy warto inwestować w takie użądzenie i czy poprawia to możliwości bojowe. Oczywiście pomijam zdolności pilotażu jako takiego - skilla znaczy ;) Właśnie w tym i tylko wyłącznie w tym celu zakupiłem joystic, ale powiem, że lata się [ciach!]iano. Wróciłem do myszki. Ja gram na joyu w FSXXXX od ósmego roku życia i nie wyobrażam sobie innego urządzenia do prowadzenia pojazdów latających ;) Więc w bf2 także latam na moim wysłużonym Logim WingManie Extreme Digital 3D. Jak dal mnie ten joy jest idealny, moze po prostu się do niego przyzwyczaiłem. Kiedyś w bf2 przesiałem się z ciekawości na myszkę i musze przyznać, że lata się nieźle, da się wykonywać dużo dokładniejsze manewry, przy gwałtownych zwrotach jest problem, bo ciężko się wyrobić. Na joyu mogę zrobić Cobrą przewrót w bok z podwójną beczką na 50m i wyrównać 5m nad ziemią, na myszy jest to niemożliwe. Tak więc do walki manewrowej na małe dystanse, gdzie liczy się ja najszybsza reakcja na stery polecam joystick. W dodatku latanie na joysticku jest duzo wygodnniejsze, można trzymać go sobie na kolanach i delikatnie manewrować drążkiem ;) , mając wszystkie niezbędne przyciski w zasięgu kciuka. Polecam zestaw saiteka x52, niedawno testowalem osobiscie i nie moglem pozbierac szczeki z podlogi. ;] Sam posiadam sidewindera 2 od MS i powiem tak - nawet logitechy za ~200/300zl przy nim wymiekaja, do pelni szczescia brakuje tylko ff, potencjometry optyczne czynia z niego niezniszczalne urzadzenie, automatycznie sie kalibruje, polecam, ja swoj nabylem juz dawno temu na allegro (polecam tam poszukac, regularnie sie pojawiaja) za 50zl. icon_biggrin3.gif no właśnie jedyna bolączką logitechów są zużywające się potencjometry, u mnie 3D w lewo ledwo działa, ale trudno się dziwic po 6latach ciągłego używania. Sprawia to drobne problemy w pilotażu, ale da się przeżyć pomagając sobie sterem przechyłu i przepustnicą. X52 nie nadaje się do bf2 - to zabawka zaprojektowana raczej z myślą o FS, gdzie od szybkości reakcji bardziej liczy się dokładność. Jeżeli mógłbym polecić coś taniego to Logitech Extreme Digital 3D Pro, jak mamy więcej to radzę zainwestować w jakiegoś sidewindera. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Pociagne troche to OT,a le moze komus sie przyda w kupnie joy'a na przyszlosc. ;] Kumpel ma sidewindera I pro - http://www.amazon.com/Microsoft-Sidewinder...k/dp/B00000JDFT , joy ma na pewno ponad 6 lat spokojnie i do chwili obecnej nie ma z nim zadnych problemow, dziala idealnie. ;] Ja mam za to nastepce ww. joy'a - http://cgi.ebay.com/Microsoft-Sidewinder-P...1QQcmdZViewItem To jest rarytas - http://www.amazon.com/Microsoft-Sidewinder...p;s=electronics , zobaczcie na cene, wiecej niz za x52. :-P Na prawde, sa to sprzety na cale zycie, jesli ktos go nie polamie, to bedzie sluzyl wiernie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) chcialem ostatnio pograc a tu mi sie kur^^^ limit zalaczyl ;( ;( musze czekac do 1 ;/Graj bo tutaj liczy sie wysył (upload) a nie download ;]. Powinieneś miec normalny ping co najwyzej inni na serwie bedą cie widzieli jak "skaczesz" (troche lagujesz :P). Edytowane 25 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) chcialem ostatnio pograc a tu mi sie kur^^^ limit zalaczyl ;( ;( musze czekac do 1 ;/Można grać. Z testowane i sprawdzone ;) Radze bawić się na mapach 16. Nie potrzebują takiej przepustowości łącza jak te większe :] Graj bo tutaj liczy sie wysył (upload) a nie download ;]. Powinieneś miec normalny ping co najwyzej inni na serwie bedą cie widzieli jak "skaczesz" (troche lagujesz :P).Download nie jest ważny? Strzelasz do kolesia którego już daaawno tam nie ma..... Ostatnio chyba coś się poprawiło (mniej graczy) bo już od dawna nie widziałem słynnego, żółtego napisu: "Masz problemy z połączeniem". Kiedyś był standardem... ale to inne czasy które chyba już nie wrócą :( Edytowane 26 Grudnia 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Fajnie trafiłem bo zaczeliście o ping-u. Ja się w tym nie orientuje i chciałem zapytać: mam neo 512 to jest 65 kB down i 16 up. Jakie mampy (16;32;64) powinnienem wybierać żeby nie byłem widziany jako skaczący? a no i jeszcze ilu graczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Fajnie trafiłem bo zaczeliście o ping-u. Ja się w tym nie orientuje i chciałem zapytać: mam neo 512 to jest 65 kB down i 16 up. Jakie mampy (16;32;64) powinnienem wybierać żeby nie byłem widziany jako skaczący? a no i jeszcze ilu graczy? mniejsze mapy i mniej grających -> mniej informacji do przesłania -> mniejsze obciążenie łącza = mniejsze wymagania do przepustowości ;) A jak będziesz miał spore pingi to i tak będziesz skakał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Fajnie trafiłem bo zaczeliście o ping-u. Ja się w tym nie orientuje i chciałem zapytać: mam neo 512 to jest 65 kB down i 16 up. Jakie mampy (16;32;64) powinnienem wybierać żeby nie byłem widziany jako skaczący? a no i jeszcze ilu graczy? No i lokalizacja serwera też ważna :lol: Np. na japońskich serwerach to raczej fajnie sobie nie pograsz ale bodajże już takich nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Z neo512 możesz grać na wszystkich mapach. Jak wyżej - musisz tylko serwer odpowiedni wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 mam neo 512 to jest 65 kB down i 16 up. Z neo512 możesz grać na wszystkich mapach. Jak wyżej - musisz tylko serwer odpowiedni wybrać człowieku, ja rok temu grałem na osiedlówce 128kbs na bośniackich serwerach 64/64 i dawałem rade, teraz na 256 mam ping ~70-90 i spokojnie da się grać, co dopiero na neo 0,5mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja nie mówiłem że na wolniejszym się nie da, tylko że na 512 się da. Bo mam takie samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Na moim sprzęcie wyciągam 1024x768, wysokie detale oprócz świateł i tekstur bo te musze ustawić na średnie no i mam 4xAA. Tak chodzi płynnie na serwerach do 32 graczy. (no jak jest serwer z 40 graczy to moge grac ). Ale na serwerach gdzie jest 60 graczy to już zacine i to tak że nie da się grać mam wtedy ping powyżej 250. Może musze zmniejszyć rozdielczość? A może jakoś inaczej skonfigurować. Ta neostrada ma cienki upload. A a te serwery to raczej europejskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Grałem 3 miechy na neo128 na niemieckich serwerach 64 os. i było cool (ping <80). Później przesiadłem się na 256 i różnica na korzyść minimalna. Później było 512 to już prawie zero różnicy między 256. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 BF2 będzie miało niezłego konkurenta: http://www.gamershell.com/pc/crysis/screenshots.html?id=129 http://www.gamershell.com/pc/crysis/screenshots.html?id=133 jednak nie mogę powiedzieć, że grafika Crysis'a jest jakoś lepsza... widać uproszczenia na mapie zobaczymy jak się będzie grać na tych mapach ale są one jakby tworzone na siłę PS. Czy w następnym patchu BF2 będzie nowa mapa i kiedy mniej więcej się ukaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Grafika to będzie dużo lepsza :D Obejrzyj sobie inne fotki albo najlepiej filmiki. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądało multi. A co do konkurencji to ja bym stawiał na ET: Quake Wars Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ET: Quake WarsKonkurencją dla BF2 to raczej już nie... Bardziej BF2142...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ale sie teraz nagralem ;p hehe naprawde fajna gra :) Smiesznie czasami jest <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ale sie teraz nagralem ;p hehe naprawde fajna gra :) Smiesznie czasami jest <lol> O ja to łoje godzinami teraz. Kożystam z urlopu świątecznego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...