ath Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wywala mi gry przy probie polaczenie z jakims serwerem. Poczytalem topik i wiele os. pisze, ze to wina firewalla. Mialem Kerio, zmienilem na sygate i to samo, jest jakis FW, na ktrym na 100% to bedzie dzialac, bo juz nie wiem co sie dzieje. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) ath Zone Alarm w wersji do 5.5 xx ,poźniejsze wersje ciut bardziej skomplikowane ale i lepsze :/ Prosty w obsłudze jak drut , wystarczająco dobry dla przecietnego usera Ten Desert Conflict Mod ściągłem , pograłem 30 minut na 3 mapach :/ , jak dla mnie Nic nie wart :/ 700MB na marne Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Najlepiej systemowy + wbudowany w router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Najlepiej systemowy + wbudowany w router. Co smieszne wczesniej dzialalo bez problemu na zonealarm i sygate a teraz juz nie chce. :] U kumpla na kerio tym co ja mialem smiga bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) e tam...nie ma to jak podstawka...no może jeszcze FH2 zainteresuje, czas pokaże, oby szybko. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 po krotkiej przerwie ponownie zainstalowalem BF2 :) tylko ze na viscie odpalilem na starym configu jaki mialem na xp i nawet da sie grac ;)hehe a tak powaznie to chce sie wbic na jakis serwer ... a on wita mnie komunikatem "Twój Cd-key jest nieważny" - co sie dzieje ? gra w pelni oryginalna wczesniej gralem i jakos nie bylo problemow ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 BF2 trzeba pod Vistą uruchamiać z uprawnieniami administratora, bo inaczej PB kick z serwera, ale u ciebie to chyba co inngo... A, co masz na myśli na "konfigu xp". Ustawiłeś to samo, czy z "sejwa". Może tu problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 BF2 trzeba pod Vistą uruchamiać z uprawnieniami administratora, bo inaczej PB kick z serwera, ale u ciebie to chyba co inngo... A, co masz na myśli na "konfigu xp". Ustawiłeś to samo, czy z "sejwa". Może tu problem. konfig z xp - czyli na plikach konfiguracyjnych z xp (z folderu moje dokumenty) robilem reinstalke i to samo :( gre odpalam z uprawnieniami admina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Eve of Destruction BF2 http://www.gamershell.com/news/37659.html mod - wojna Wietnamska 1,2 GB grałem - raczej dla zagorzałych fanów BF:Vietnam wg mnie mapy zbyt duże, są górzyste i trzeba się nachodzić gameplay realistyczny - strzał kończy się śmiercią ludzi dużo - serwerów też dosyć dobra mapa Hill i Raid - ogólnie jest ich pełno, dziwnie sterują się śmigłowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ale tych modow powychodzilo... bede musial bf2 zainstalowac i na ktorys sie zdecydowac, podstawka juz mi troche sie znudzila [; Masz cos jeszcze kurdefelek? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Mnie wciąż zależy żeby punkty trzepac więc mody odpadają :) Ale może chociaż z ciekawości coś bym odpalił. Kiedyś rozmawialiśmy o ilości fps podczas dużego zamieszania w max ustawieniach w 1600x1200. Wreszcie odpaliłem frapsa i fps nawet w ciężkich chwilach koło 50fps sie utrzymuje choc obraz wydaje się skaczący. To nie jest problem wymagań sprzętowych. Łacze też nie wydaje się możliwe opóźniac. Może router nie nadąża? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 mapa Hill z EoD http://www.eodmod.com/dev/News/postreleasenews/screen002.jpg ======= fajny jest jeszcze CQB 1,7 mod (ok. 250 MB) Close Quarter Battle terroryści vs. wojsko japońskie terroryści mają rakiety LAW - mapy naprawdę fajne, miasta japońskie, port z mnóstwem kontenerów, skutery, Nissan Skyline, trójkołowce, szkoda, że serwer gdzieś w Azji, naprawdę fajnie się gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Modzik Desert konflikt jest nawet ok. Zagrałem na około 4 mapach. Ciekawa jest mapka coś tam Mosul. :) Zabudowania na zboczu wzniesienia jakiegoś. I tu ciekawostka no i pytanie. Filtry mam ustawione na rankingowe a mod znalazł mi 12 serwerów. Możliwe by były rankingowe?! nie wiem czy mi naliczył punty a nie mam czasu pograc dłużej więc może ktoś zna odpowiedź? Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No i teraz potrzebuje chwilki wolnego Eve of Destruction byl bardzo udanym modem. Z tego co pamietam pogrywalem na nim dosc dlugo. A jezeli tu podniesli jeszcze realizm obrazen, to moze byc naprawde fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Myśle że to wątpliwe i mało prawdopodobne. Mod musiałby miec oficialne wsparcie EA. A chyba nie ma?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jesli chodzi o fps to jakos dziwnie mi pokazuje( patrze zawsze na 1 wynik bo drugi po / jest zawsze ponizej 25), nawet jesli widze, ze lekko sie tnie to mi pokazuje ok. 100fps, a jesli chodzi o lacze to zawsze 64 osobach przy koncu rudny mam problem polaczenia z serwerem ( przez jakies 20-30s), moze niby duzo osob, ale dlaczego niema takiego czegos podasz rundy(chyba ze zapisywanie statow na koniec rundy tak to zamula). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Myśle że to wątpliwe i mało prawdopodobne. Mod musiałby miec oficialne wsparcie EA. A chyba nie ma?... Do czego im potrzebne takowe wsparcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Pisałem w tym samym czasie co ty i nie cytowałem wypowiedzi Artuditu. Chodzi o naliczanie punktów podczas gry w moda. Chyba że ktoś ma inne doświadczenia. Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie. Naliczac napewno nie bedzie. Przeciez EA moze wydac ocs podobnego za $ wiec czemu mieliby dawac jakas darmowke [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No ok!!! To mnie sprostujcie. Na niektórych serwerach wszyscy mieli tę sama range a na innych każdy odznaczał się swoim stopniem i podczas gry zdobywałem punkty ale może ich później nie dodało. tego nie wiem. Gram tylko na rankingowych to sie orientuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Modzik Desert konflikt jest nawet ok. Zagrałem na około 4 mapach. Ciekawa jest mapka coś tam Mosul. :) Zabudowania na zboczu wzniesienia jakiegoś. I tu ciekawostka no i pytanie. Filtry mam ustawione na rankingowe a mod znalazł mi 12 serwerów. Możliwe by były rankingowe?! nie wiem czy mi naliczył punty a nie mam czasu pograc dłużej więc może ktoś zna odpowiedź? Nie nalicza punktów - sprawdzałem - mimo, że wyszukuje serwery rankingowe ale logując się do konta mamy wybór broni podobny do podstawki (masz odblokowane np. 3 bronie to w EOD też masz dwie) - o ile mi się nie pomyliło ale zdaje się, że tak jest... Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez kurdefelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ja do modów mam mieszane uczucia. Swego czasu wyszedł mod który maxymalnie wymuszał walkę infantry przy użyciu tylko broni palnej (bez pojazdów, granatów, C4, claymorów i bodajże można było grać tylko medykiem :) ). Modzik spoko ale grało w niego zaledwie kilka osób. Od tej pory powiedziałem sobie że koniec z eksperymentami. EA zaoferowało mnie dwa oficjalne dodatki (przy czym grał tylko w jeden :)) i styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Modzik Desert konflikt jest nawet ok. Zagrałem na około 4 mapach. Ciekawa jest mapka coś tam Mosul. :) Zabudowania na zboczu wzniesienia jakiegoś. I tu ciekawostka no i pytanie. Filtry mam ustawione na rankingowe a mod znalazł mi 12 serwerów. Możliwe by były rankingowe?! nie wiem czy mi naliczył punty a nie mam czasu pograc dłużej więc może ktoś zna odpowiedź? Bo do moda masz osobny ranking i jak odpalasz moda to w BF HQ masz jak w zwykłym BF'ie stopień itp. Ale tylko za pkt naliczone podczas grania w moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Pogralem troche w desert conflikt i jakos do mnie nie przemowil. Wkurzaja mnei te mapki, zadna mi sie nie spodobala :(. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No dokladnie, BF2 to miejscami jeden wielki cyrk, TK za nic, walki o samoloty... np. snajperzy lubia strzelac przez szybe do pilotow po to aby samolot zdobyc. Widac jaka elita gra w BF2 :lol:. Co do CSS to rzeczywiscie miejscami buractwo niezłe gra. Mam paru znajomych co graja w CSS, wiekszosc lubi sobie popalić trawke, słabo im w szkole idzie i ogolnie ciezko sie z nimi dogadac. No i duzo dzieciarni gra ze czasem ciezko po glosie rozroznic czy gra dziewczyna czy chlopak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Dlatego wymyślono coś takiego jak klany i serwery prywatne/zabezpieczone gdzie gra większość ludzi z kulturą. Zdarzają się też serwery publiczne z dobrym/b.dobrym gameplay'em. Jak po wejściu widze, że kamperstwo/tk/etc. sp...am czym prędzej na inny i tak do skutku. Lepiej stracić 1h na znalezienie dobrego serwera niż stracić nocke z .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 A co za problem wywalic takiego debila z serwerka?? No oczywiscie problem na serwie bez nadzoru, ale kto na takich gra?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jesli chodzi o walke o sprzet i TK to sie zgodze wkurzajace to jest, ale jak ktos gra w glownie trybie infantry to praktycznie nie wystepuje TK itp. i sie fajnie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 f.e.a.r. Wydaje mi się że grając w CSS jednak trzeba trochę myśleć no chyba że lubisz biegać jako mięso armatnie? Nie wiem ile grasz w BF ale sądząc po tym co napisałeś to chyba nie długo... gadanie że w BF grają sami "inteligenci" - śmiech na sali, nigdy się tak nie wkurzałem(delikatnie powiedziane) podczas gry jak wtedy gdy grałem w BF. TK dla sprzętu to jedna wielka masakra...170 godzin i 20k pkt to mało ? ok... TK dla sprzętu Ci przeszkadza ? trudno... takie TK jest obecne głównie na serwach gdzie masz 64 osoby i w jednym momencie na samolot rzuca się np 7 osób. Na serwach do 32 osób nie ma takiego problemu. Pozatym co to by była za gra gdyby każdy mial czołg bądź samolot ;P Trzeba od poczatku walczyc o swoje a nie tak jak w css... Że sie stoi w miejscu i kupuje bronie waląc po klawiaturze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 TK dla sprzętu Ci przeszkadza ? trudno...Hmm... a tobie nie? Bo dla mnie to normalne nie jest :blink: takie TK jest obecne głównie na serwach gdzie masz 64 osobyTylko na takich gram. Trzeba od poczatku walczyc o swojeWalczyć a TK to chyba dwie różne sprawy? No ale skoro dla ciebie to jest normalne i popierasz takie akcje to OK :huh: a nie tak jak w css... Że sie stoi w miejscu i kupuje bronie waląc po klawiaturze :)No fakt... lepiej od razu sie z bronią w łapie odrodzić albo pojawić się z nikąd(samoloty,czołgi...) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...