alCatraz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Bardzo fajnie, ale nie wiem co to ma wspólnego z podtematem dyskusji. Chciałeś udowodnić że bf2 dobrze śmiga na dobrym sprzęcie? Doprawdy zaskakujące. No ale bf2 też nie jest jakoś wymagającyTeraz już nie, ale nie zapominaj że w momencie premiery na rynek wchodziły dopiero karty z serii 6xxx, a 1 GB ramu dopiero stawał się standardem. Na sprzęcie poniżej tego progu grało się hmm, słabo. Oczywiście mam na myśli serwery 64os i od biedy 32os, bo "szesnastki" to tragedia :) Edytowane 29 Grudnia 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Mam takie pytanie bo jak wlaczam gre i wybieram swoje konto sieciowe po dluzszym "laczeniu z serwerem" wchodzi "do gry" tyle ze samo laduje mi jakis random serwer i musze za kazdym razem to anulowac i dopiero wtedy jestem w glownym menu. Czy to normalne? Da sie to jakos wylaczyc? >.< Gra oczywiscie orginal z najnowszym patchem. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie odpala się gry z "Graj teraz" (czy jakoś podobnie) tylko uruchamiaj gre ze skrótu "Battlefield2". Tamten skrót wywal do kosza! Było to już tu poruszane wiele razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Wczoraj z nudów znowu pobawiłem się w oglądanie statystyk różnych ludzi i trafiłem na kolesi z bardzo niskimi znakami ale mających kill streak`a ponad 160! Znaczy sie gdzies dogadali i nabijali sobie punkty!!! A o to przykład http://www.bf2stats.nl/player/100499658/ Anti tankiem ubił ponad 130 ludzi a sam nie zginął ani raz. Ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Ktos powinien banowac takich cheaterow Najczesciej zakladaja sobie Squad 2 graczy + 2 graczy po przeciwnej stronie i sie nawzajem killuja i reanimuja , dziadostwo totalne czlek walczy ponad 3 lata zeby sie dochrobotac punktow ;) a tu takie walki robia nic trza isc powalczyc na Road to Jabalabadach zapraszam nickname Mario2k.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 liczy sie fun a nie staty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 signap Wiadomo ze zabawa najwazniejsza , ale staty zaraz po zabawie sa rownie wazne . Szlak mnie trafia jak przychodzi grac z lamerami ktorzy graja Tylko dla Zabawy i czlek przez takich traci cenne punkty ;) W BF2 prawie jak na polu bitwy ,dobrze jak czlowiek moze liczyc na swoj squad inaczej to katorga i nerwowka a nie gra . Najlepsza zabawa jest wlasnie jak sie trafi na dobry squadzik ,gdzie kazdy wie co ma robic to wtedy jest najwiekszy Fun . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam, czy ktos z Was gra z modem Project Reality, ktory jest nastawiony na realizm? I jak to jest z tymi dodatkami? Czy wystarczy sama podstawa, zeby mozna grac z tym modem? 4 lata mecze juz America`s Army a slyszalem, ze ten mod jest niezly ... a koncu mozna by czyms pojedzic, polatac ;) W sumie zostaje jeszcze Armed Assault ... czekam na jakies konkretne odpowiedzi :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Mam taki problem z miniimage. Wszedlem na strone, ktora byla podana w faq na forum battlefield.pl czy jak tej stronie tam leci tyle, ze jak uzywam tego mini image do najnowszej wersji to wywala mnie z serwerow bo pliki sa niezgodne z plikami hosta. Byly tam jeszcze inne do wersji angielskiej ale ja mam po polsku. Jest jakis mini image do najnowszej wersji po polsku czy nie pozostaje mi nic innego jak reinstall na angielska wersje i proba z tymi pozostalymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) pytanko - probowal juz ktos instalowac to - http://www.bfapocalypse.com/modules.php?op...e799a504eb6da03 ?? w sieci jest dosc sporo linkow do sciagniecia tego mod'a... np tu: http://planetbattlefield.gamespy.com/View....tail&id=214 albo http://www.totalgamingnetwork.com/main/sho...ad.php?t=142411 ale nigdzie konkretow - jakichs screenow, opisow... nic Edytowane 7 Lutego 2008 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 http://www.bfapocalypse.com/index.php?name...&page_id=97 tutaj troche screenow, pewnie na forum tez cos sie by znalazlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Sciagam tego Moda : Battlefield Apocalypse Wloncznie z Patch1 i Patch2 ponad 1GB sciagania Za jakies 2 godz potestuje . Mod + Pache zainstalowane kurna nie ma ikony rozruchowej :/ w katalogu z modem nei ma zadnego .exe'ka czy ktos wie jakie parametry trzeba podac aby uruchomic tego moda ? Widac Mod niedorobiony ,wymaga instalacji BF2 w Program Files/EA Games/Battlefield 2/ :/ w innym wypadku dup'a zbita nie da rady odpalic naleza sie im Gratulacje za dopracowanie Totalny Crap , zwariowana bijaca po oczach kolorystyka , udziwnione bronie grywalnosc :/ Poza wstawka z filmu MadMax , kupa UnInstalled Edytowane 9 Lutego 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam, jak tam z trybem lean w BF2? Mozna sie w koncu wychylac zza naroznika czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 e-tomek Niestety brak takiej opcji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan1899 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 witam po rocznej przerwie na cs i coda4. Po chwili refleksji pomyslalem nad ponowna instalacja bf2, warto jeszcze? graja ludzie na polskich serwerach? Szczegolnie zalezy mi na tych z infantry only. No i jak jest teraz z patchami, w jakiej kolejnosci odpalac? Czy EA rozwialalo juz problem z wywalaniem do windy podczas gry? pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Na szybko: Ludzi jest ful, patch 1,41, co do wywalania do windy to zdarza mi się to raz na... miesiąc może!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Taka mała refleksja. Mam niezłe przeboje z BF2+Vista X64. Czasem po wczytaniu nowej mapy gra się "kończy na amen". Często w czasie gry wyskakuje jakieś okienko i trzeba kliknąć anuluj itp. Albo że jest mało pamięci i trzeba zamknąć program - daję anuluj i hula dalej. Macie podobnie ? Myślę że Linux + Cedega będzie bardziej kompatybilny z Battlefield 2 niż Vista ( trzeba będzie niebawem przetestować ). Jedyny plus Windows jest taki że jest kompatybilny z Windowsem :lol: Po wyjściu Visty zaczyna się ten plus ulatniać. :wink: Edytowane 22 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Taka mała refleksja. Mam niezłe przeboje z BF2+Vista X64. Czasem po wczytaniu nowej mapy gra się "kończy na amen". Często w czasie gry wyskakuje jakieś okienko i trzeba kliknąć anuluj itp. Albo że jest mało pamięci i trzeba zamknąć program - daję anuluj i hula dalej. Macie podobnie ? Myślę że Linux + Cedega będzie bardziej kompatybilny z Battlefield 2 niż Vista ( trzeba będzie niebawem przetestować ). Jedyny plus Windows jest taki że jest kompatybilny z Windowsem :lol: Po wyjściu Visty zaczyna się ten plus ulatniać. :wink: Ja mam odwrotnie. Pod XP kaszana (najczesciej wieszanie sie gry: zamrozenie obrazu + zapetlenie dzwieku, jedynie twardy reset pomaga), pod Vista 64 zadnego problemu, gra zasuwa az milo. Dlatego grac wole pod Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Leoni Wiesza Ci sie pod XPekiem bo masz skopane cos w systemie itp... Chyba nie podwazysz faktu ze 95% gier chodzi lepiej i szybciej pod XPekiem ? Z drugiej strony BF2 ma dosc male wymaganai jak na dzisiejsze sprzety i czy ktos ma tak jak Ja pod Vista 64 120fps a pod XPekiem 160Fps to juz nie robi zadnej roznicy bo i tak jest plynnie na maxa . co do samej gry Cos ostatnio wyszly chyba jakies nowe Cheaterskie "poprawki" bo cuda sie czesciej zdazaja na serverach :/ az sie czasam i grac odechciewa , widac kod sieciowy BF2 dziurawy jak ser Szwajcarski Edytowane 24 Marca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) To raczej nie jest wina tego, ze mam cos skopane w systemie, poniewaz dzieje sie to u mnie nawet od momentu postawienia swiezego systemu. Druga sprawa, ze zawieszanie sie kompa dotyczy gier wylacznie korzystajacych z punkbustera podczas rozgrywek online, wiec podejrzewam konflikt na lini Punkbuster - System. W zwiazku z tym , że pod Vista wszystko chodzi ok to nie chce mi sie walczyc z XP-kiem i dochodzic gdzie tkwi przyczyna problemu. Co do tego, ze gry pod XP chodza szybciej niz pod Vista, to zawsze tak bylo, ze na starszym systemie chodza szybciej niz na nowszym. Najszybciej to chodzily na starym dobrym DOS-ie (pamietam czasy gdy recenzent opisujac gre jako wade gry wymienial to, ze gra do dzialania potrzebowala Windows 95). Edytowane 24 Marca 2008 przez Leoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Testował ktoś Battlefield 2 na emu Cedega pod Linux X64 ? Ciekaw jestem jak się będzie miał framerate na Linux do Visty i XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Kyle Widzialem w necie screeny z BF2142 z pod Cedega 6.0 wiec chyba chodzic powinien ? Swoja droga jaka dystrybucje bys polecil do testowania Cedega'i ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Kyle Widzialem w necie screeny z BF2142 z pod Cedega 6.0 wiec chyba chodzic powinien ? Swoja droga jaka dystrybucje bys polecil do testowania Cedega'i ??? Najpopularniejszą - Ubuntu - większa popularność = więcej ludzi którzy mogą w razie potrzeby pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Jak wygląda scena w bf'ie? Na lato mam zamiar kupić podstawkę i ciupać tylko nie wiem czy będzie z kim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Witam. Czy ktos korzystal z tego dodatku GAUs_BF2_MapPack?? Warto to instalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Barthezzo sporo osob gra, duzo serwerow, ja polecam reality mod - Project Reality. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Barthezzo Na calym swiecie to gra chyba regularnie kilkadziesiat tysiecy pare razy wiecej gra okazyjnie . Mnie np serverow z dobrym pingiem znajduje kilkadziesiat , wszystkich ponad 400sztuk ale grywam tylko na kilku . Szczegolnie na mapie Jalalabad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam problem. Zainstalowalem GAUs_BF2_MapPack i gra mapki widzi, wczytuje, widze pierwsza klatke z mapki i po sekundzie pulpit. Wiecie o co chodzi? edit Juz wiem o co chodzi, to sa mapki tylko do MP. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 mam problem z dzwiekiem po formacie. muzyka jest git(czsem jak laduje mape to jakos taka przyspieszona jest) ale nagorsze jest to gadanie np, widze piechote i takie tam po arabsku, strasznie mi tnie ten odglosy. o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 BF z najnowszymi patchami? Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...