Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie, ale nie wiem co to ma wspólnego z podtematem dyskusji. Chciałeś udowodnić że bf2 dobrze śmiga na dobrym sprzęcie? Doprawdy zaskakujące.

No ale bf2 też nie jest jakoś wymagający

Teraz już nie, ale nie zapominaj że w momencie premiery na rynek wchodziły dopiero karty z serii 6xxx, a 1 GB ramu dopiero stawał się standardem. Na sprzęcie poniżej tego progu grało się hmm, słabo. Oczywiście mam na myśli serwery 64os i od biedy 32os, bo "szesnastki" to tragedia :) Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie bo jak wlaczam gre i wybieram swoje konto sieciowe po dluzszym "laczeniu z serwerem" wchodzi "do gry" tyle ze samo laduje mi jakis random serwer i musze za kazdym razem to anulowac i dopiero wtedy jestem w glownym menu.

Czy to normalne? Da sie to jakos wylaczyc? >.<

Gra oczywiscie orginal z najnowszym patchem.

Edytowane przez Kacimiierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj z nudów znowu pobawiłem się w oglądanie statystyk różnych ludzi i trafiłem na kolesi z bardzo niskimi znakami ale mających kill streak`a ponad 160! Znaczy sie gdzies dogadali i nabijali sobie punkty!!!

A o to przykład

http://www.bf2stats.nl/player/100499658/

Anti tankiem ubił ponad 130 ludzi a sam nie zginął ani raz. Ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos powinien banowac takich cheaterow

Najczesciej zakladaja sobie Squad 2 graczy + 2 graczy po przeciwnej stronie

i sie nawzajem killuja i reanimuja , dziadostwo totalne

czlek walczy ponad 3 lata zeby sie dochrobotac punktow ;) a tu takie walki robia

nic

trza isc powalczyc na Road to Jabalabadach

zapraszam

nickname

Mario2k.pl

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

signap

Wiadomo ze zabawa najwazniejsza , ale staty zaraz po zabawie sa rownie wazne .

Szlak mnie trafia jak przychodzi grac z lamerami ktorzy graja Tylko dla Zabawy

i czlek przez takich traci cenne punkty ;)

W BF2 prawie jak na polu bitwy ,dobrze jak czlowiek moze liczyc na swoj squad

inaczej to katorga i nerwowka a nie gra .

Najlepsza zabawa jest wlasnie jak sie trafi na dobry squadzik ,gdzie kazdy wie co ma robic

to wtedy jest najwiekszy Fun .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktos z Was gra z modem Project Reality, ktory jest nastawiony na realizm?

I jak to jest z tymi dodatkami? Czy wystarczy sama podstawa, zeby mozna grac z tym modem?

4 lata mecze juz America`s Army a slyszalem, ze ten mod jest niezly ... a koncu mozna by czyms pojedzic, polatac ;) W sumie zostaje jeszcze Armed Assault ... czekam na jakies konkretne odpowiedzi :) Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem z miniimage.

Wszedlem na strone, ktora byla podana w faq na forum battlefield.pl czy jak tej stronie tam leci tyle, ze jak uzywam tego mini image do najnowszej wersji to wywala mnie z serwerow bo pliki sa niezgodne z plikami hosta.

Byly tam jeszcze inne do wersji angielskiej ale ja mam po polsku. Jest jakis mini image do najnowszej wersji po polsku czy nie pozostaje mi nic innego jak reinstall na angielska wersje i proba z tymi pozostalymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko - probowal juz ktos instalowac to - http://www.bfapocalypse.com/modules.php?op...e799a504eb6da03 ??

w sieci jest dosc sporo linkow do sciagniecia tego mod'a...

np tu:

http://planetbattlefield.gamespy.com/View....tail&id=214

albo

http://www.totalgamingnetwork.com/main/sho...ad.php?t=142411

ale nigdzie konkretow - jakichs screenow, opisow... nic

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagam tego Moda : Battlefield Apocalypse

Wloncznie z Patch1 i Patch2 ponad 1GB sciagania

Za jakies 2 godz potestuje .

Mod + Pache zainstalowane

kurna nie ma ikony rozruchowej :/ w katalogu z modem nei ma zadnego .exe'ka

czy ktos wie jakie parametry trzeba podac aby uruchomic tego moda ?

Widac Mod niedorobiony ,wymaga instalacji BF2 w Program Files/EA Games/Battlefield 2/ :/

w innym wypadku dup'a zbita nie da rady odpalic

naleza sie im Gratulacje za dopracowanie

Totalny Crap , zwariowana bijaca po oczach kolorystyka , udziwnione bronie

grywalnosc :/

Poza wstawka z filmu MadMax , kupa

UnInstalled

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po rocznej przerwie na cs i coda4. Po chwili refleksji pomyslalem nad ponowna instalacja bf2, warto jeszcze? graja ludzie na polskich serwerach? Szczegolnie zalezy mi na tych z infantry only.

No i jak jest teraz z patchami, w jakiej kolejnosci odpalac? Czy EA rozwialalo juz problem z wywalaniem do windy podczas gry?

pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała refleksja.

Mam niezłe przeboje z BF2+Vista X64. Czasem po wczytaniu nowej mapy gra się "kończy na amen". Często w czasie gry wyskakuje jakieś okienko i trzeba kliknąć anuluj itp. Albo że jest mało pamięci i trzeba zamknąć program - daję anuluj i hula dalej.

Macie podobnie ? Myślę że Linux + Cedega będzie bardziej kompatybilny z Battlefield 2 niż Vista ( trzeba będzie niebawem przetestować ). Jedyny plus Windows jest taki że jest kompatybilny z Windowsem :lol: Po wyjściu Visty zaczyna się ten plus ulatniać. :wink:

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała refleksja.

Mam niezłe przeboje z BF2+Vista X64. Czasem po wczytaniu nowej mapy gra się "kończy na amen". Często w czasie gry wyskakuje jakieś okienko i trzeba kliknąć anuluj itp. Albo że jest mało pamięci i trzeba zamknąć program - daję anuluj i hula dalej.

Macie podobnie ? Myślę że Linux + Cedega będzie bardziej kompatybilny z Battlefield 2 niż Vista ( trzeba będzie niebawem przetestować ). Jedyny plus Windows jest taki że jest kompatybilny z Windowsem :lol: Po wyjściu Visty zaczyna się ten plus ulatniać. :wink:

Ja mam odwrotnie. Pod XP kaszana (najczesciej wieszanie sie gry: zamrozenie obrazu + zapetlenie dzwieku, jedynie twardy reset pomaga), pod Vista 64 zadnego problemu, gra zasuwa az milo. Dlatego grac wole pod Vista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leoni

Wiesza Ci sie pod XPekiem bo masz skopane cos w systemie itp...

Chyba nie podwazysz faktu ze 95% gier chodzi lepiej i szybciej pod XPekiem ?

Z drugiej strony BF2 ma dosc male wymaganai jak na dzisiejsze sprzety

i czy ktos ma tak jak Ja pod Vista 64 120fps a pod XPekiem 160Fps to juz nie robi zadnej roznicy

bo i tak jest plynnie na maxa .

co do samej gry

Cos ostatnio wyszly chyba jakies nowe Cheaterskie "poprawki"

bo cuda sie czesciej zdazaja na serverach :/ az sie czasam i grac odechciewa ,

widac kod sieciowy BF2 dziurawy jak ser Szwajcarski

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie jest wina tego, ze mam cos skopane w systemie, poniewaz dzieje sie to u mnie nawet od momentu postawienia swiezego systemu. Druga sprawa, ze zawieszanie sie kompa dotyczy gier wylacznie korzystajacych z punkbustera podczas rozgrywek online, wiec podejrzewam konflikt na lini Punkbuster - System. W zwiazku z tym , że pod Vista wszystko chodzi ok to nie chce mi sie walczyc z XP-kiem i dochodzic gdzie tkwi przyczyna problemu. Co do tego, ze gry pod XP chodza szybciej niz pod Vista, to zawsze tak bylo, ze na starszym systemie chodza szybciej niz na nowszym. Najszybciej to chodzily na starym dobrym DOS-ie (pamietam czasy gdy recenzent opisujac gre jako wade gry wymienial to, ze gra do dzialania potrzebowala Windows 95).

Edytowane przez Leoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle

Widzialem w necie screeny z BF2142 z pod Cedega 6.0

wiec chyba chodzic powinien ?

Swoja droga jaka dystrybucje bys polecil do testowania Cedega'i ???

Najpopularniejszą - Ubuntu - większa popularność = więcej ludzi którzy mogą w razie potrzeby pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barthezzo

Na calym swiecie to gra chyba regularnie kilkadziesiat tysiecy

pare razy wiecej gra okazyjnie .

Mnie np serverow z dobrym pingiem znajduje kilkadziesiat , wszystkich ponad 400sztuk

ale grywam tylko na kilku .

Szczegolnie na mapie Jalalabad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem.

Zainstalowalem GAUs_BF2_MapPack i gra mapki widzi, wczytuje, widze pierwsza klatke z mapki i po sekundzie pulpit.

Wiecie o co chodzi?

edit

Juz wiem o co chodzi, to sa mapki tylko do MP.

Edytowane przez kardas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi