Mario2k Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Przecież od dawien dawna wiadomo, że medyk to największy wymiatacz w tej grze i można nim czynić cuda! Czy aby nie Sniper jest najlepszym kolekcjonerem punktow ?? w nowym patchu sniperzy tna jak nigdy wczesniej . 3/1 to zaden rewelacyjny wynik dla snipera-kampera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Czy aby nie Sniper jest najlepszym kolekcjonerem punktow ?? w nowym patchu sniperzy tna jak nigdy wczesniej . 3/1 to zaden rewelacyjny wynik dla snipera-kampera A co sie zmienilo w dzialaniu snajperek? :> Zabijaja w koncu jednym strzalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Zawsze zabijała, tylko w głowę. Zdecydowanie więcej zabić można zrobić medykiem/supportem niż sniperem ale ten ostatni ma lepszy stosunek kills/deaths. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ja jak mam ochote na zabawe,to tylko komandos.Nic mnie tak nie jara,jak zabawa z C4 :wink: Snajperem tez lubie grac,ale nigdy nie zasadzam sie w jednym miejscu,czesto latam z pistoletem i z tajniaka wale w plery,a wtedy goscie maja zagwostke,bo ktos strzela,ale nie slychac skad. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) A co sie zmienilo w dzialaniu snajperek? :> Zabijaja w koncu jednym strzalem? Widac cos usprawnili , na serverze Super@ w mapie Jalalabad na ktorej spedzam najwiecej czasu sniper'zy na nowym patchu tna co najmniej 2x lepiej niz poprzednio . Edytowane 11 Września 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Musze wypróbować bo jeszcze ani razu nie grałem snipem od patcha. Może ten "ulepszony" system analizy trafienia na to wpłynął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Osobiscie nie zauwazylem roznicy,jezeli chodzi o snajpera,popykalem troche i jest tak samo,strzal w banke i trup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Nie mogę zainstalować 1.5, bo mam za mało miejsca na systemowej partycji. Gry mają swoją partycję, ale patch 1.5 w ogóle nie chce się uruchomić, bo za mało mu miejsca. Czyli pewnie na systemowej chce się rozpakować. Nie jestem w stanie w żaden sposób nic już usunąć ( na systemowej tylko 5GB mam, samego XP i najbardziej podstawowe programy do Windows'a, reszta ma swoje partycje ). Czy macie jakieś pomysły, jak to obejść, ewentualnie czy idzie zwiększyć pojemność partycji, zmniejszając drugą, chodz to już inny dział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoAim Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 @arek_135 http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=37&t=13091 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdenek13 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Mam pytanie. Kiedyś grałem w battlefielda 2 i działało wszystko pięknie ładnie:) teraz mi się coś zwaliło;/ jak ładuje mi się mapka i dochodzi do 62% ładowanie się zatrzymuje... można przestać ładować wciskając esc. ale samo nie chce sie dalej ładować. Może wie ktoś co się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Mam to samo. Trzeba czekać. Czasami dłuuugo ale przechodzi dalej. Czasami jak sie juz mocno denerwuje wciskam esc i ładuje serwer od nowa. Wtedy jest juz znacznie szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdenek13 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 tak? bo ja się denerwuje od razu i to po minucie wyłączam... i zaś mi się strasznie długo usuwają zasoby jakie ściągnął i wtedy nie wytrzymuje i zamykam gre przez menadżera xd ale dzięki teraz postaram się być cierpliwym:) (oczywiście najpier zainstaluje patcha 1.5 za 40 min mi się ściagnie xd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zainwestuj w szybkie dyski to bardzo skróci czas ładowania map. ;) Ale serio mówiąc to wiele właśnie od tego zależy i musisz się przyzwyczaić albo zmienić sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zainwestuj w szybkie dyski to bardzo skróci czas ładowania map. ;) Ale serio mówiąc to wiele właśnie od tego zależy i musisz się przyzwyczaić albo zmienić sprzęt. To raczej nie wina dysków. Ja mam dysk o gęstości 160 GB/talerz i wszystko ładuje się dosyć szybko (jestem zwykle jednym z pierwszych, jak nie pierwszy na nowo ładowanej mapie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoAim Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Jak by ktoś jeszcze nie wiedział, nowy polski serwer cq właśnie wystartował. KLIK! Edytowane 2 Października 2009 przez NoAim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Zainstalowałem teraz najnowsze sterowniki ( 9.11 ) ... i dalej k... ciapki przy wyższych ustawieniach terenu niż minimalne - parodia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Wracam po latach do BF2. Wgrałem ten cały 1.5 Pierwsze wrażenia: Co oni kuropatwa zrobili z tą grą?!!! Naszpikowałem kolesia całym magazynkiem M249 z odległości 2-3m i na koniec dostałem granatem w nos, a on sobie pobiegł... Hmmm, no mówię sobie dawno nie grałem, może nowa klasa hybryd mutantów już jest, ale nic. Biorę snajpera. Tu podobieństwo to samo tylko, że wystarczą "zaledwie" 3 strzały. No więc zrezygnowany biorę medyka i idę. Idę idę, a tu nagle się okazuje, że medyk ma o wiele skuteczniejszą broń (M16A2) aniżeli M249 wsparcia Oo. Ostatecznie najskuteczniejszy na nacierające masy ludzi okazał się... i tu jęk politowania... Grenadier z naprowadzaną rakietą oraz granat ręczny. Żołnierz wsparcia z M249 teraz sprawdza się jedynie w nisko lecącym śmigłowcu do koszenia ludzi bo jest szybszy od nimiguna. Wolałem patch 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 No niestety to jest największy mankament tej gry, który mnie zawsze od niej odstraszał... ;/ Btw wgrałem ostatnio bf z łatką 1.5, odpalam i mówię wtf, co to za obleśna grafa, zaglądam do opcji wszystko na max. Nie potrzebnie odświeżałem sobie niedawno crysisa, znowu nie mogę patrzeć na gorszą grafę. :blink: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Do grafy nic nie mam, choć zasięg widzenia bywa absurdalny. Mamy coś w rodzaju zadymienia na horyzoncie mimo 100% widoczności. Bądź co bądź gra wyszła bodaj w 2004. Jednak hitboxy to by mogli zrobić bardziej realistyczne, bo wpakowanie całego magazynka z 2 metrów to nawet Pudzian nie wytrzyma. No i to skakanie "na królika". Wczoraj nawet postrzelałem trochę z M95. Jakież było moje zdziwienia gdy koleś trafiony snajperką przebijającą pancerne szkło pobiegł dalej... Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Ja się już przyzwyczaiłem że BF2 jest "unreal" (te strzały ze snajpery przeciwpancernej ... trafienie ... a koleś sobie biegnie dalej x-P [pomijając trafienie w kachol]). A te hitboxy będące w "kosmosie" to samo. BF2 to jest "trochę" lol .. ale jakoś mimo to grę lubię. ... no ale do rzeczy ... wczoraj wyszły nowe stery do ATI czyli 9.12 ... i nadal mam te czarne migające "ciapki" na dalszym dystansie na nierównych powierzchniach ... np. strike at karkand na wzniesieniach (w sterach ustawione 8xAA, 16xAF, 1680x1050, ustawienia terenu na max, zasięg 100%) Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 W BF2 grałem dawno temu: http://battletracker.com/index.php?page=BF...;bf2id=45179044 I nic już nie pamiętam. Nicka, hasła :sad: Jak odzyskać to konto? Czy "Playername: AndyN_PL" to to samo co "email/pseudonim", które wpisuje się w trakcie odzyskiwania konta? Jak odzyskać hasło? Po takim okresie nieaktywności można to konto odzyskać? Co gorsza, pamiętam, że kupowałem Euro Forces - ściągnąć je można on-line ale informacja, że dodatek ten kupiłem przypisana jest do konta, którego nie mogę odzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Tak Playername,to Twoj nick.A co do hasla to nie wiem,nigdy nie mialem takiego problemu,ale pamietam jak moj brat zapomnial,to w koncu zalozyl nowe,bo cos nie mogl odzyskac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dzisiaj znowu sobie zainstalowalem bf2, widze, ze jakis nowy patch 1,5 wyszedl. Wielkosc kosmiczna, 1,9gb. Sciagnalem najpierw patch 1,4; ktory dosc dlugo sie instalowal jak na 500mb. Za to 1,5 zainstalowal sie dosc szybko. No ale chyba poprawnie bo np obsluguje rozdzialke mojego monitora, wczesniejsza wersja nie obslugiwala widescreen (1440x900). W kazdym razie pisalo, ze w tym patchu sa dolaczone darmowe booster packi... jakie to juz nie pamietam. No ale pytanie jest takie jak to odpalic? Czy to juz jest wgrane do normalnej wersji battlefielda? Na liscie serwerow mimo posiadania obu patchy nadal brakuje mi jakichs map, na ktorych stoja serwery rankingowe. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 One są właśnie wbudowane w tego patcha 1.5, ale główne nowości to dodatkowe bronie które można zdobywać oraz chyba kilka map, ale dokładnie nie przypominam sobie, bo jakoś te informacje nie są mi potrzebne. I raczej nie trzeba nic dodatkowo odpalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 te czarne ciapki na ekranie to tylko wyłaczone catalyst AI przestaw na "standardowe" i bedzie ok, swoja drogo ale e.a. w ch... tnie z tym nowym patchem, a znajac życie to więcej sknocą jak naprawiąPoprzednio znikał mi AA na standardowych jak wówczas pisałem ... dzisiaj z ciekawości na nowych sterownikach (9.12) ustawiłem CATALYST AI na zaawansowane - to rozwiązało problem... czyli ciapki zniknęły a AA pozostał :rolleyes: A jeszcze wracając do catalyst AI .. różne mity o tym głoszą (np. z PCLOLA) ... a w pomocy do sterów pisze że: Konfigurowanie ustawień funkcji ATI Catalyst™ A.I. 1. Odpowiednio do systemu nawigacji wyświetlanego w oknie programu ATI Catalyst™ Control Center wykonaj jedną z następujących czynności: * Menu nawigacji — W menu Grafika kliknij polecenie 3D. * Drzewo nawigacji — W drzewie na karcie Ustawienia grafiki kliknij pozycję 3D. 2. Kliknij opcję Wszystkie ustawienia. 3. Przewiń do pozycji Catalyst® A.I. 4. Kliknij suwak i przesuń go w lewo, aby zwiększyć wydajność przetwarzania, albo w prawo, aby poprawić jakość obrazu. Czyli trzeba ustawiać na zaawansowany by uzyskać max jakość (a PCLOL pisząc odwrotnie wprowadza w błąd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 W BF2 grałem dawno temu: http://battletracker.com/index.php?page=BF...;bf2id=45179044 I nic już nie pamiętam. Nicka, hasła :sad: Jak odzyskać to konto? Czy "Playername: AndyN_PL" to to samo co "email/pseudonim", które wpisuje się w trakcie odzyskiwania konta? Jak odzyskać hasło? Po takim okresie nieaktywności można to konto odzyskać? Co gorsza, pamiętam, że kupowałem Euro Forces - ściągnąć je można on-line ale informacja, że dodatek ten kupiłem przypisana jest do konta, którego nie mogę odzyskać. Ja odzyskałem konto po 4 latach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ja odzyskałem konto po 4 latach. A pamiętasz jak to zrobiłeś? Wciąż mam problem. Zmieniłem hasło na Gamespy ale w grze to zmienione hasło nie jest akceptowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Z tego co pamiętam to nie jest to konto Gamespy, a EA. Więc idziesz złym tropem. Ja chyba przy rejestracji gry podałem mail i sami mi przysłali przypomnienie o starym koncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jednak hitboxy to by mogli zrobić bardziej realistyczne, bo wpakowanie całego magazynka z 2 metrów to nawet Pudzian nie wytrzyma. No i to skakanie "na królika". Wczoraj nawet postrzelałem trochę z M95. Jakież było moje zdziwienia gdy koleś trafiony snajperką przebijającą pancerne szkło pobiegł dalej... Tu nie chodzi i hitboxy tylko o gubienie pakietow ,bynajmniej takie rzeczy kiedys czytalem Zdaza mie sie trafic server gdzie bardzo czesto jedno trafienie i dead , niestety czesciej jest tak ze 2-3 kulki trzeba wpakowac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Właśnie dziś trafiłem serwer gdzie istotnie M249 zdawał egzamin. Nawet z ponad 100 metrów mogłem skutecznie prowadzić ogień strzelając małymi seriami. Jest to dość irytujące, bo najpierw byłem na takim gdzie nie trafiłem kolesia z 2 metrów strzelając do niego sporą serią. Zdążył się położyć, zmienić broń i mnie załatwić. Żal. Wiem, że ta broń ma rozrzut, ale bez przesady. Musiała by wyrzucać pociski z lufy pod kątem 45* żeby go nie trafić. Do tego trafić serwer gdzie team gra w miarę taktycznie, a nie każdy sobie i Rambo to też niemałe wyzwanie. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...