Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

szybkie pytanko :

jak macie ustawiony plik stronicowania w swoich konfigach?

domyslnie przez windowsa czy jakos specjalnie pod BF'a?

bo ja mam ustawione 1024MB-2048MB i nie wiem czy dobrze <_< bo zdarza mi sie co jakisz czas freez kiedy mi zrzuca z pamieci na dysk i strasznie mnie to wk...ia :mur:

Edytowane przez dr@bollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak macie ustawiony plik stronicowania w swoich konfigach?

domyslnie przez windowsa czy jakos specjalnie pod BF'a?

bo ja mam ustawione 1024MB-2048MB i nie wiem czy dobrze <_< bo zdarza mi sie co jakisz czas freez kiedy mi zrzuca z pamieci na dysk...

Ja mam całkowicie wyłączony i nigdy nie przycina. Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Chcialbym kumplowi pozyczyc mojego BF2 na jakis czas, nie gram teraz w niego a jemu sie spodobalo wiec nie widze problemu.

Ale: czy potem jak mi odda (i nie bedize juz gral) to nie bedzie zadnych problemow z gra na moim kompie? Bo CD KEY bedzie uzyty w innym miejscu ale tylko jednokrotnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Chcialbym kumplowi pozyczyc mojego BF2 na jakis czas, nie gram teraz w niego a jemu sie spodobalo wiec nie widze problemu.

Ale: czy potem jak mi odda (i nie bedize juz gral) to nie bedzie zadnych problemow z gra na moim kompie? Bo CD KEY bedzie uzyty w innym miejscu ale tylko jednokrotnie...

Nie będzie problemu - możesz grać ze swoją płytą i nick'iem na wielu komputerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny warunek, aby cd key nie byl uzywany rownoczesnie? Nie myslce ze chce piracic czy cos po prostu chce pozyczyc gre kumplowi na jakis czas i boje sie czy nie zbanuja mi cd keya czy cos ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do pobrania naszego małego teamowego trailera:

http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=...t=&gk=money

Powstał on z materiałów gromadzonych przezemnie w przeciągu kilku miesięcy naszego grania. Nie jesteśmy klanem, po prostu mamy taki nasz serwerowy team polaków, zawsze gramy na bośniackich serwerach BIHnet'u.

aha: podprowadziłem komuś beat, bo bardzo mi się spodobał :D , więc nie martwcie się, jak będziecie mieli deja vu podczas oglagania

aha2: uwaga, 18+ ;)

Edytowane przez msn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh...sie zastanawiam jak to jest z tym punkbuster'em.

Wczoraj jeden taki "okupywał" lotnisko a konkretnie heli,pozakladal ładunki i wiadomo co dalej kiedy ktos dobiegł szybciej do heli od niego :/ Widzialem jak posłał do piachu z pieciu kolesi i nic dalej koczował na lotnisku,a mnie wywaliło za notoryczny TK, kiedy wziąłem "odwet" na nim (przypadkowo dostał tez inny koleś" :/

EDIT: Co do odblokowania broni, którą warto odblokować w pierwszej kolejności? Ja wziąłem snajperke i % zabitych znacznie wzrósł :)

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh...sie zastanawiam jak to jest z tym punkbuster'em.

Wczoraj jeden taki "okupywał" lotnisko a konkretnie heli,pozakladal ładunki i wiadomo co dalej kiedy ktos dobiegł szybciej do heli od niego :/ Widzialem jak posłał do piachu z pieciu kolesi i nic dalej koczował na lotnisku,a mnie wywaliło za notoryczny TK, kiedy wziąłem "odwet" na nim (przypadkowo dostał tez inny koleś" :/

EDIT: Co do odblokowania broni, którą warto odblokować w pierwszej kolejności? Ja wziąłem snajperke i % zabitych znacznie wzrósł :)

Nie warto się mścić na TK - a przynajmniej nie w ten sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz się zemścić to bierzesz jeepa rozpędzasz go i wyskakujesz przed typem on ginie a Ty nie masz punktów ujemnych :D brudne, ale skutecznie można popsuć humor wstrętnym teamkillerom

Ja jeszcze stosuję metodę zrzucania helikoptera na głowę, a jak koleś jest wyjątkowo uciążliwy to wskakuje na heli i nie daję mu wystartować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze stosuję metodę zrzucania helikoptera na głowę, a jak koleś jest wyjątkowo uciążliwy to wskakuje na heli i nie daję mu wystartować.

JAk grałem w demo to mi taki jeden wskakiwał bez powodu tylko po to aby mnie ukarać ale to było wieki temu co nie zmienia faktu że h był g.

ps. widzę że grasz na bihnet - jedyne co mnie tam wkurza to miny działające na własną drużynę - a wiadomo że lam pełno widzących minę a i tak włażących

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cosik ostatnio temat przycichł :( czyżby sie ludziska na nowego bf przeniesli ?..

Ja zostaje przy normalnym BF2,choc niedokonca,bo ostatnio zacząłem w Project Reality pogrywać troche i dziwi mnie system awansow.

W ciagu jednej rundy awansowalem kilka razy,ale na nastepny dzien znow startowalem od zera (?),ale patrze a tu koles wchodzi na serwer,zero punktow i 3 belki...no to juz sie calkiem pogubilem.A w ogole to byl serwer nie rankingowy :? (przynajmiej tak mi sie zdawalo,nazwy niepamietam)

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.realitymod.com/

Mod do bf2, jak sama nazwa mowi sprawia, ze bf staje sie bardziej realistyczny i spawnowanie trwa dluzej, tzn im czesciej giniemy tym dluzej czekamy na spawn + dochodzi pare mapek, tez w nocy (mamy noktowizor). Mnie sie lepiej w tego moda gra niz w bf2... glownie ze wzgledu na mapki ktore sa na prawde swietne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi mapkami w PR to i tak "nie tak",bo wszyscy graja na karkand2 lub mashtur,a pozostale pustkami świecą,jak zresztą większosc serwerów (przynajmniej tych które znalazła moja wyszukiwarka). Chyba ze na roznych wersjach ludzie graja...

...aaa Pioorek na jakim ty modzie grasz? bo ja na PR minimod v0.32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W bf2 nie gram juz jakis czas, ostatni raz w pr pykalem z pol roku temu, mialem wtedy najwnosza wersje jaka byla dostepna.

Ogolnie serverow rzeczywiscie bylo malo, ale nie trudno bylo znalezc te gdzie lecialy inne mapki niz karkand 2 czy mashtuur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takei dwa pytania, po pierwsze czy instalowaliscie moze patcha 1.4 ? i czy nie uruchamia sie wam BF po nim ? i po drugie jakie porty sa najwazniejsze do grania na necie bo nei wiem ktore dopisac a w jednym miejscu znalazlem ich bardzo duzo wszystkich dopisywac nei ma sensu bo mam rozdzielonego dsl'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze patch 1.4 jest raczej wymagany bo wiekszosc servow na nim stoi :lol:.

I tak - bf2 sie po nim uruchamia, chyba ze maszp irata to nie pograsz sobie.

kurcze zle troche napisalem chodzilo mi o to czy po instalacji patcha 1.4 nie dzieje sie u was tak ze uruchamia sie jakos dlugo po wlozeniu plyty i wlanczeniu gry u mnie trwa to po tym ja k zainstalowalem czarny ekran dysk cos pracuje i potem dopiero logo EA i cala reszta a wczensiej odrazu bylo i napiszcie jakie porty warto odblokowac do gry w necie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi