Boxster Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czy pod Vistą jest w BF2 dostępny EAX? Jeśli tak to czy lata na zwykłym Audigy + ALchemy, czy trzeba doinwestować do jakiejś "nowości" od Creativa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Boxster napisał(a): Czy pod Vistą jest w BF2 dostępny EAX? Jeśli tak to czy lata na zwykłym Audigy + ALchemy, czy trzeba doinwestować do jakiejś "nowości" od Creativa?posiadam viste i audigy 4 ale jakos EAXa nie udalo mi sie uruchomic :( nawet ALchemy nie wykrywa BF2 :( EDIT: jutro sie jeszcze pobawie ;) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 @Boxster No właśnie u mnie to samo, obawiam się, że nawet na najnowszych kartach ze stajni Creativa nie będzie wsparcia EAX-a w BF2. Po prostu z tego co widzę to na liście wspieranych tytułów przez ALchemy nie figuruje BF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Boxster napisał(a): @Boxster No właśnie u mnie to samo, obawiam się, że nawet na najnowszych kartach ze stajni Creativa nie będzie wsparcia EAX-a w BF2. Po prostu z tego co widzę to na liście wspieranych tytułów przez ALchemy nie figuruje BF2. ale stary Battlefield Vietnam jest ;( Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A to nie tylko na x-fi miało działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hej, mam mozliwosc kupic battlefielda 2 za 9,99$ ( http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1099387490658 ) albo jakis megapak za 39,99$ ( http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1172881359205 ). Pytanie moje to czy ten megapak daje na tyle duzo ze warto go miec czy na zwyklym bfie sobie pogram spokojnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Sou napisał(a): Hej, mam mozliwosc kupic battlefielda 2 za 9,99$ ( http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1099387490658 ) albo jakis megapak za 39,99$ ( http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1172881359205 ). Pytanie moje to czy ten megapak daje na tyle duzo ze warto go miec czy na zwyklym bfie sobie pogram spokojnie? Ten megapack daruj sobie tak samo jak bf2 za 9,99$. W wirtus.pl jest battlefield 2 za 25zl i za przesylke napewno mniej zaplacisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Moze ktos mi podpowiedziec co jest grane ? Od wczoraj nie moge sie lagowac na swoje konto :( wybieram POLACZ i pisze trwa laczenie bla bla bla.....i tak do usr.... smierci :( Nic nie robilem, po prostu z dnia na dzien sie stak stalo. Reinstalacja gry nic nie pomogla.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 u mnie wszystko grało wczoraj i dziś rano, sprawdź czy nie jesteś banned przypadkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 1. jak to sprawdzic 2. niby za co mogli by mnie zbanowac skoro nic nie zrobilem ? Gralem raptem pare razy na mapach typu inflatry i nikt nie mial do mnie zadnego ALE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) ZIBI_PL napisał(a): Moze ktos mi podpowiedziec co jest grane ? Od wczoraj nie moge sie lagowac na swoje konto :( wybieram POLACZ i pisze trwa laczenie bla bla bla.....i tak do usr.... smierci :( Nic nie robilem, po prostu z dnia na dzien sie stak stalo. Reinstalacja gry nic nie pomogla.... Od dziś mam dokładnie to samo. To chyba problem na servie EA. Nie powinno to trwać zbyt długo? A jaki masz net? Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 net mam DSL 512 z TPSy - przez caly czas dzialalo ok =/ nawet nowe konto zalozylem ( o dziwo sie zalozylo) ale pograc na tym sie nie da.... zupelnie jakby gra sie nie laczyla z serwerem EA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No i cyrk trwa dalej wywala mnie na pulpit cały czas ,system przeinstalowany ,nowe demo ,nowe stery ,0 komunukatu w podglądzie zdarzeń ,zero komunikatu w grze i tylko BF2 i BF 2142 ,inne działają i multi i single to samo wywala na pulpit ,wersja oczywiście demo punk buster uaktualniony o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Kurde no ! nigdzie na necie nie moge znalesc aktualnego info czy przypadkiem nie padl jakis serwer EA z kontami itp (chociaz zalozenie nowego nie robilo problemu to juz zalogowanie sie jest niewykonalne) fajnie, czlowiek sobie kupi org...pogra pare dni i na tym sie skonczylo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 U mnie już działa, to u ciebie też powinno wrócić do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Faktycznie dziala..... ale po to EA ma nasze maile aby poinformowac o ew. problemach a nie wypiac sie i tyle, Tak czy siak wracam do gry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W życiu nie dostałem od EA maila, a mam kupione i zarejestrowane 12 gier z tej "stajni". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jakby EA mialo informowac mail'ami o kazdym problemie i awari to bys nie nadążył usuwac od nich wiadomosci... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon87 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam, mam takie pytanie dotyczace latania, czy ktoś z was ma joystick? czy sie z nim dobrze lata i czy idzie dobrze celowac? ja latam na myszcze i klawie, myszka ogolnie steruje, a jak mam kogos na ogonie to przelaczam na kamere od przodu i steruje klawiaturą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bizon87 napisał(a): Witam, mam takie pytanie dotyczace latania, czy ktoś z was ma joystick? czy sie z nim dobrze lata i czy idzie dobrze celowac? ja latam na myszcze i klawie, myszka ogolnie steruje, a jak mam kogos na ogonie to przelaczam na kamere od przodu i steruje klawiaturą ;) W bf2 mozna nauczyc sie na wszystkim latac. Jedni opanuja klawe, inni klawe+mysz, a jeszcze inni joy'a. W heli mozna na tych trzech rzeczach nauczyc sie tak samo dobrze latac. Na joy'u troche gralem i najlepiej sprawdza sie w samolocie a w heli wole klawe+mysz. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 PB wyrzuca mnie z każdego serwera. Próbowałem już aktualizować go ręcznie, ale nie pomogło. Wie ktoś może o co się mu rozchodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 1. Ściągnąć i uruchomić programik do naprawy/reinstalacji PB , poźniej przeprowadzić automatyczny test Programik 2. Jesli macie firewall (ja mam kasperskiego) uruchamiacie zapore i wyszukujecie plików - PnkBstrA.exe - PnkBstrB.exe Zwykle są w Windows>System 32 . Jak je znajdziecie skonfigurujcie zapore tak aby pozwalała na wszystko tym dwóm plikom... Powinno pomóc jesli nie: 1. Ściągnąć plik: http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe 2. Odpalić 3. Odpalić Test, jest na tym okienku taki mały przycisk. 4. Podczas Testu powinno wszystko wyjść, także firewall, jak nie przejdzie a mamy firewalla, to grzebiemy w nim, pozwalając plikom: PnkBstrA i PnkBstrB na dostęp do sieci, a także do tak zwanego trusted zone, (u mnie to chciało, mam zone alarm)... 5. Kiedy test zakończy sie powodzeniem idziemy: Satrt->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne-> i otwieramy Usługi 6. Uwaga teraz bo można unieruchomić se kompa, tak więc, przewijamy do dwóch usług: PnkBstrA i PnkBstrB , powinny one tam być, jedna uruchomiona (PnkBstrA) i jedna nie (PnkBstrB) ((tak u mnie było)), uruchamiamy PnkBstrB klikając prawym przyciskiem myszki a tą usługę i wybierając uruchom. 5*. Kiedy po Teście wystąpi błąd trzeba reinstal pb zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Wielkie dzięki sztandar. Puściłem ten test i samo się zreperowało. Już dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Na jakich serwerach gracie? Bo znalalem 1 Polski na ktorym ludzie graja i jest caly pelny, a na reszcie polskich pustki. Gram w czystego Bf2 bez dodatkow i modow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jak pozbyć się błędu Nv4_display.dll. ,przinstalowane system ,stery ,sprzęt w podpisie ,czasem wywala z błędem a czasem latają w grze takie czarne pola ,stery nowe, starsze bez zmian grafa i sprzęt kręcony czy nie też bez różnicy,gra oryginalna uaktualniona do 1,41 direct x z sierpnia w dzienniku błędów nie ma wpisów ,dxdiag nie zglacza nic ,co robić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jeszcze co do wywalania,przez PB to u mnie działo się tak przez ustawienie w sterach dodatkowych efektów takich jak AA i Potrójne buforowanie. Po ustawieniu na domyślne pozycje przestało mnie wywalać z serwów (AF mam 16x widać nieprzeszkadza to PB) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 AA to nie są dodatkowe efekty! To jest wygładzanie krawędzi które normalnie są mocno poszarpane i wyglądają beznadziejnie. Zawsze miałem na max włączone na różnych kartach i konfigach i to na pewno nie było powodem wywalania Cie przez PB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Coś jest z tym PB. Dzisiaj na chwile wszedłem i zostałem wywalony z właściwie wcale niewytłumaczonego powodu. Podczas grania otrzymywałem jakies komunikaty od niego ale w ferworze walki :) nie zdąrzyłem się tym zainteresować. Jak tylko jeszcze raz mnie wywali to sie lepiej wczytam. Co do ustawień gry to mam zawsze AA i Anizo x 16 i jakoś nigdy to nie miało na nic wpływu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 rafa napisał(a): AA to nie są dodatkowe efekty! To jest wygładzanie krawędzi które normalnie są mocno poszarpane i wyglądają beznadziejnie. Zawsze miałem na max włączone na różnych kartach i konfigach i to na pewno nie było powodem wywalania Cie przez PB. Wiem co to Anty Aliasing ;) Racja, że to nie przez AA wywalał mnie pb (byłolby to nielogiczne),ale racja też że Potrójne buforowanie się do tego przyczyniło,chociażby z racji tego,że PB wywalił komunikat coś o niedozwolonym programie/sterowniku. Wiedziałem od razu,że to był efekt moich zmian w ustawieniach sterów. Jak juz pisałem po przywróceniu opcji domyślnej grałem bez przeszkód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Szybkie pytanko - duzo ludzi gra jeszcze w BFa2? Bo nie wiem czy kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...