Carson Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dlatego ja zawsze bede zwolennikem LANparty nad internetowym graniem w fpsy. Lagi, wysoki ping i inne umilacze rozgrywki sa jak wrzod na pewnej czesci ciala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Niestety w mojej okolicy sami zwolennicy konsolowych form rozrywki, albo "programowania dla zabicia czasu" jak to ujął pewien znajomy. ;) Więc pozostaje mi jednie internet by znaleźć wystarczającą liczbę graczy. Jestem reliktem minionej epoki, który gra w RTS i taktycznie w FPS. Dziś niektórzy nawet nie tknęli by RTS gdyby nie maił choćby DX10 czy innych plastikowych udziwnień. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Konto odzyskałem :) Ale mam inny problem: WTF? Vista Business (mam od tygodnia, nie opanowałem jej jeszcze), 1 MB net z Netii przez Linksys WAG54G2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Musisz pobrać najnowszego PunkBustera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Konto odzyskałem :) Ale mam inny problem: WTF? Vista Business (mam od tygodnia, nie opanowałem jej jeszcze), 1 MB net z Netii przez Linksys WAG54G2 zobacz czy firewall nie blokuje pb nie cytujemy obrazków Edytowane 22 Grudnia 2009 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Musisz pobrać najnowszego PunkBustera. A jak? (w BF2 ostatnio grałem w 2006 roku :lol: ) Włączona zapora w Vista nie ma znaczenia? BTW: Punkbuster dodaje się do jej wyjątków? Jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php Natomiast do zapory BF powinien się dodać jako wyjątek sam. No i zapraszam do gry. Ja właśnie wbijam. Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Miałem ten sam problem ;) aktualizacja punkbuster pomogła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Jest opcja edycji scope? W takim np. Barrecie celownik (na większym dystansie) zasłania mi przeciwnika. Irytujące jest też, że Barrett jest samopowtarzalny, a tu trzeba przeładowywać po strzale. Trochę to odstaje od realizmu odwzorowania broni. Coś jak wyrzucanie łusek na lewo w Stalkerze ;/ Z drugiej strony, nie widziałem osoby strzelającej z Barretta na stojąco. Wojacy w BF to prawdziwe koksy ;) Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Gdzieś czytałem, że ponoć można, tylko nie pamiętam już czy punkbuster nie wyłapywał tego czasami jako czita ;) Najlepiej przyzwyczaić się do grubości ^^ albo zmienić na L96A1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Problem w tym, że z L96A1 nie zdejmę pilota Mi-28 czy AH-1Z ;) Już nie wspominając o UH-60 gdzie 1 dobrym strzałem można ubić z 6 osób ;) Druga sprawa jest taka, że nie wszystkie oddziały mogą nosić L96A1. Mowa oczywiście o servach rankingowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Hmm ... mam pewien problem. Mam rangę Master Sergeant. Nie dostałem awansu na First Sergeant która wymaga 20000 puntów i # Awards: Basic Knife Combat Badge, Basic Pistol Combat Badge, Basic Assault Combat Badge, Basic Anti-tank Combat Badge, Basic Sniper Combat Badge, Basic Spec Ops Combat Badge, Basic Support Combat Badge, Basic Engineer Combat Badge, Basic Medic Combat Badge które posiadam ... niektóre nawet w wersji Expert/Veteran + ponad 35 tys. puntów. Wiecie dla czego nie dostaję awansu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Bo trzeba mieć wszystko, punkty i wymagania, przed awansem. Tak sam o będzie z promocją na stopień Sergeant Major, jeśli nie będziesz miał przed zdobyciem 50000ptk. podstawowych odznak - pancerna, transportu, helikoptera, lotnictwa, obrony plot, obrony naziemnej, awansujesz na Master Gunnery Sergeant. Późniejsze zdobycie wyżej wymienionych odznak nie spowoduje promocji na wyższą range. EDIT W skrócie tak :P Edytowane 7 Stycznia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Bo trzeba mieć wszystko, punkty i wymagania, przed awansem. Tak sam o będzie z promocją na stopień Sergeant Major, jeśli nie będziesz miał przed zdobyciem 50000ptk. podstawowych odznak - pancerna, transportu, helikoptera, lotnictwa, obrony plot, obrony naziemnej, awansujesz na Master Gunnery Sergeant. Późniejsze zdobycie wyżej wymienionych odznak nie spowoduje promocji na wyższą range.Aha - czyli mówiąc krótko najpierw trzeba mieć odznaki a później punkty (ja miałem odwrotnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tak musisz mieć wcześniej odznaki. Ja właśnie ostatnio po dłuuuugiej przerwie awansowałem na pierwszego sierżanta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wojacy w BF to prawdziwe koksy ;)Masz M107 - M249 - http://www.youtube.com/watch?v=BTuG4sAe0PM tu inny koksik - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Z tego Barretta to koleś miałby problem trafić w stodołę 10 metrów przed nim. Poza tym, w BF2 jest M95, nie M107 czyli jego młodszy brat z ulepszonym kompensatorem odrzutu ;) Koleś z 6P50 z 3 filmiku mnie zabił. Ciekawe czy dał by radę zapodać serię ;) Albo czy utargałby GAU-19 bez stojaka ;) Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Tak apropos to wczoraj dobrze mi się wydawało, że tłukł mnie członek PPC (KaszaWspraju :P ) Co chciałem Mi-28 polatać to siema....respawn ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Bardzo możliwe - jak mnie pamięć nie zawodzi to nie raz padłem od KaszaWspraju ;) tak btw - znacie jakieś fajne serwery najlepiej na zmiane mapy z lotnictwem / mapy z piechotą . Osobiście gram na sandviken ale czasem serwer jest niedostepny ... ps. nick z BF2 booombel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Sandviken lub Gotland(lista wszystkich ich serwerów) , gra tam dużo polaków pingi ok 80-90. Ja najczęściej gram na Battlefield Gotland #01 All Maps a jak nie ma miejsca i nie che mi sie czekać to Sandviken Battlefield #1. Ogólnie na gotland jest wyższy poziom. Czasmi też wchodzą na Sandviken żeby pokazać maluczkim swój skill i psuja tam zabawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ping typu 17-25 ms i mniej w tej grze to jest wręcz cheaterstwo ;) (po prostu znacznie, znacznie trudniej zabić takiego przeciwnika z bardzo niskim opóźnieniem mając ping ~60ms lub nawet więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Na jakiej wersji gry smigaja teraz serwery? Najnowszy czy jakies starsze? Bo mam ochote wrocic na pole walki edit: nie no jakis joke to jest :lol2: patch zajmuje 2gb i jeszcze wymusza uprzednie uaktualnienie do wersji 1.41 ktore z kolei zamuje 0,5gb :D masakra jakas... Jak w ogole wyglada rozgrywka po tych zmianach? na + czy raczej -? pytam glownie o hitboxy i to durne ostrzeliwanie po "teleportacji na glebe" Edytowane 10 Stycznia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Nie wiem którą wersję "pamiętasz" (większość patchy wprowadzała całkiem znaczące zmiany do rozgrywki), ale możesz sam ocenić po tym filmiku: BTW: o ile pamiętam to hitbox'ów nie zmieniano nigdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Patch, to nie patch tylko dodatek Special Forces + 2 booster packi czyli Armored Fury i European Forces. Hitboxy jak były powalone tak są. Snajperką przeciwpancerną nadal trzeba trafić 2x w korpus... no comment. Największe zmiany to panoramiczne ekrany i nie wymagany DVD w napędzie. Edytowane 11 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Patch, to nie patch tylko dodatek Special Forces + 2 booster packi czyli Armored Fury i European Forces. Hitboxy jak były powalone tak są. Snajperką przeciwpancerną nadal trzeba trafić 2x w korpus... no comment. Największe zmiany to panoramiczne ekrany i nie wymagany DVD w napędzie. Aha, no niby zapowiadali ulepszenie dzialania hitboxow :) szkoda ze na obietnicach sie skonczylo. A co do snajperki to wiesz, gdyby zabijala jednym strzalem to moim zdaniem powaznie by to zaburzylo ogolne zbalansownanie gry. Tak jak np AWP w counterze, gdzie czesto bylo zakazywane korzystanie z niej. A zmieniajac temat, wszedlem sobie niedawno na jeden z serwerow ktore podal KaszaWspraju i coz... nie istnialem :lol: Trzeba sie znow wkrecic na obroty Edytowane 11 Stycznia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 http://bf2s.com/player/135409353/ Też zdarzało mi się ciupać w bfa (200 godzin :P) ale aktualnie katuje fear combat i raczej nie zanosi się na to, żebym do battlefielda wrócił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Patch, to nie patch tylko dodatek Special Forces + 2 booster packi czyli Armored Fury i European Forces. Hitboxy jak były powalone tak są. Snajperką przeciwpancerną nadal trzeba trafić 2x w korpus... no comment. Największe zmiany to panoramiczne ekrany i nie wymagany DVD w napędzie. Special Forces nie jest w żadnym wypadku częścią patcha. Dalej trzeba go sobie osobno kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Przepraszam, źle to ująłem. Można powszechnie kupić BF2+SF na 1 DVD z 2 kluczami za 20zł. Właśnie taką wersję sam nabyłem. Do tego za kompletnie FREE pobieramy "patcha" dodającego Armored Fury oraz European Forces z możliwością odblokowania wszystkich broni i mamy FULL. Czyli - FB2 + dodatek +2 booster packi za 20zł. Edytowane 11 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja mam patcha 1.5, BF2 + SF i jak nie mogłem odblokować wszystkich broni, tak dalej nie mogę ;/ szlag mnie z tym trafia :) A to co było napisane parę postów wyzej...nie zgadzam się :D Jeden strzał z M95 nie zawsze wystarczy, a dlaczego czasami jeden strzał z AK-101 albo L85A1 skutecznie eliminuje z gry ;) ?? Gdzie tu sprawiedliwość ? W przypadku M95 jak nie zabijesz za pierwszym razem, to jesteś troche w [gluteus maximus], bo zanim przeładujesz są spore szanse na to, że 'niedoszła ofiara' Cie ubije :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Może nie tyle ubije, co zdąży się 3x ukryć albo zniknąć za budynkiem czy inną przeszkodą. Dla mnie ograniczanie mocy snajperki jest głupotą. Twórcy chyba nie myśleli zbytnio dodając ją do gry, albo nie mają pojęcia co znaczy pocisk .50 wystrzelony z karabinu snajperskiego. Poza tym mogli uaktualnić choćby do M82A1 w tym "patchu" co zwiększyło by szanse trafienia. Bronie odblokowują się po 2 co 1 lvl. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...