Skocz do zawartości
jester

Prince of Persia 2: Warrior Within

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znowu mam problem już enty dzień kombinuje i nic mianowicie plansza z tym ogrodem i save po którym dochodze do momentu gdzie huśtawka powoduje że most opada, klocek przestawiam na punkt który otwiera drzwi, przestawiam wajche pokazuje mi się że aktywują się wajhy tam gdzie jest statua (woda chyba zaczyna spadać - taki mini wodospad się robi) ale nie mam pojęcia jak się tam dostać już wszystko spenetrowałem nawet znalkazłem jakiś life update, aha jest jedna ściana lekko rozwalona może ją trzeba zburzyć ale nie wiem jak ? Z góry dzięki za podpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam znowu mam problem już enty dzień kombinuje i nic mianowicie plansza z tym ogrodem i save po którym dochodze do momentu gdzie huśtawka powoduje że most opada, klocek przestawiam na punkt który otwiera drzwi, przestawiam wajche pokazuje mi się że aktywują się wajhy tam gdzie jest statua (woda chyba zaczyna spadać - taki mini wodospad się robi) ale nie mam pojęcia jak się tam dostać już wszystko spenetrowałem nawet znalkazłem jakiś life update, aha jest jedna ściana lekko rozwalona może ją trzeba zburzyć ale nie wiem jak ? Z góry dzięki za podpowiedź

1277194[/snapback]

tez sie tutaj zacielem i nie wiedzialem co zrobic . :blink: tez kombinowalem z ta sciana :lol:

ale z tego cco pamietam to puszczenie wody konczy ten etap .trzeba tu wrocic w innym czasie .

ale nie jestem pewny na 100% .

zapomnialem bo juz jestem dalej ... powodzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm .no to poczekaj .zapuszcze pop'a i zobacze czy mam sejva :P .

i tak nie mam co do roboty :P

noo juz :blink: przeszedlem te misje (szybki bill B) )

i tak jak mowilem .puszczasz wode ,pozniej przechodzisz tam gdzie jest ta sciana niby do rozwalenia :P i zeskakujesz na line i sie opuszczasz na dol (tylko nie puszczaj od razu bo sie polamiesz :P) .

krecisz tym dziadostwem i otwieraja sie drzwi ,ktorymi tu wpadles .zeskakujesz na platformy ,przechodzisz korytarz mwskakujesz na te po przeciwnej stronie korytarza i nie wskakujesz na drazek tylko zszuwasz sie z krawedzi .potem sie piszczasz i jedziesz na firance :P .

no i tutaj to juz musisz pokrecic dziadostwami tak aby poleciala woda z dwoch zrodelek (czy czegos tam :).

dasz sobie rade .

pozdro B)

Edytowane przez smut4s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukalem szukalem i nic nie znalazlem ...

komp jak w opsie

do grafy dostalem 2gry na DVD prince i splinter.. splinter chodzi miodzio ale z prince of persia sa wielkie problemy

gra mi sie wczytuje 5 minut (logo producenta) i potem jest filmik jak bohater ucieka przed psem i mam wrazenie jak bym mial -343 fpsy i 0 plynnej animacji cos w rodzaju pokazu slajdow... filmik niemilosiernie tnie !!

ok jestem juz w grze .. na statku i tu 800x600 32 bity all detale full wszystko chodzi plynnie miodzio ... za chwile filmik i znowu to samo...nie mam zielonego pojecia czego to moze byc wina .. to sam sie dzieje nawet przy 768 ramu

oczywiscie wszystkie stery zainstalowane

pkt w 3D marku

2k1- 12k

2k3-5,5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp jak w opsie

do grafy dostalem 2gry na DVD prince i splinter.. splinter chodzi miodzio ale z prince of persia sa wielkie problemy

gra mi sie wczytuje 5 minut (logo producenta) i potem jest filmik jak bohater ucieka przed psem i mam wrazenie jak bym mial -343 fpsy i 0 plynnej animacji cos w rodzaju pokazu slajdow... filmik niemilosiernie tnie !!

ok jestem juz w grze .. na statku i tu 800x600 32 bity all detale full wszystko chodzi plynnie miodzio ... za chwile filmik i znowu to samo...nie mam zielonego pojecia czego to moze byc wina .. to sam sie dzieje nawet przy 768 ramu

pkt w 3D marku

2k1- 12k

2k3-5,5k

1279047[/snapback]

cos masz SERIO nie tak:? stery proobowales nowe zainstalowac do grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie hepl :D gram w tą grierkę od czasu do czasu ale utknąłem w pewnym miejscu :? . Dochodze do miejsca gdzie zaczynają się takie ludki w czerwonych szatach (arabowie chyba :P) tam jest taki wielki młyn wodny to chyba mechanizm tego wielkiego zegara. Pojawia się tam intro z takim typem z zielonymi czy morskimi oczami i on przeskakuje gdzieś i ucieka :P , ide sobie wszysko przechodze rozwalam drugiego w tej grze typa z kamienia (taki wielki co go sie po łydkach wali), potem biegne po ścianie, rozwalam tego ogniowego psa łapie sie liny i do wody na balkonie. Przebiegam pod tymi łopatami co zagarniają wodę (turlam sie). Potem wskakuje na drążek potem na drugi i wskakuje na "balkon" nie to nie balkon tylko taka pułka skalna (wiecie o co chodzi) i tam są drzwi ale one są zamknięte, ludki za nimi są i nie mogą wyjść a ja nie moge wejść, jedyne co moge zrobić to zejść na dół po czerwonej "zasłonie" i robić wyszystko od początku :( . Jak otworzyć te drzwi??? Błagam pomóżcie mi b siedze nad tym juz ze 3-4 dni i nic, załamie sie psychicznie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie hepl :D gram w tą grierkę od czasu do czasu ale utknąłem w pewnym miejscu  :?  . Dochodze do miejsca gdzie zaczynają się takie ludki w czerwonych szatach (arabowie chyba :P) tam jest taki wielki młyn wodny to chyba mechanizm tego wielkiego zegara. Pojawia się tam intro z takim typem z zielonymi czy morskimi oczami i on przeskakuje gdzieś i ucieka :P , ide sobie wszysko przechodze rozwalam drugiego w tej grze typa z kamienia (taki wielki co go sie po łydkach wali), potem biegne po ścianie, rozwalam tego ogniowego psa łapie sie liny i do wody na balkonie. Przebiegam pod tymi łopatami co zagarniają wodę (turlam sie). Potem wskakuje na drążek potem na drugi i wskakuje na "balkon" nie to nie balkon tylko taka pułka skalna (wiecie o co chodzi) i tam są drzwi ale one są zamknięte, ludki za nimi są i nie mogą wyjść a ja nie moge wejść, jedyne co moge zrobić to zejść na dół po czerwonej "zasłonie" i robić wyszystko od początku :( . Jak otworzyć te drzwi??? Błagam pomóżcie mi b siedze nad tym juz ze 3-4 dni i nic, załamie sie psychicznie  :mur:

1279121[/snapback]

Zagral bys w 2 demo tak jak ja i bys wiedzial ze trzeba wskoczyc na wajche na balkonie w pol drogi do tych poreczy :lol:

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagral bys w 2 demo tak jak ja i bys wiedzial ze trzeba wskoczyc na wajche na balkonie w pol drogi do tych poreczy :lol:

1279453[/snapback]

... :blink: ide zagrać jeszcze raz, ale wydaje mi sie ze wskakiwałem na wszystkie wajchy, poręcze, drążki itp. próbuje ostatni raz jak nie zadiała to :mur: rozwale se łeb B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screenshot002.bmpGralem tylko w demo ale za to moge walnoc obrazek (jak sie uda)

Sorki ze tak ale inaczej nie umiem :-P sciagni go i powieksz w paincie o jakies 500% :lol:

UPSS <_< chyba nie wyjdzie daj mi na PW twoj mail to ci to wysle duze :)

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIG THX Szela znalazłem tą wajchę, jak ja mogłem jej wcześniej nie widzieć :blink: , heheh ale tera mam inny problem, dochodze do tych guzików na ścianach ---->> miasto czaruje na to zeby bylo stare i wracam, w tym miejscu gdzie mialem walke z tym wielkim typem musze wysadzić zamknięte drzwi tymi wybuchającymi psami tylko jak to zrobić :mellow: . Stoje przy tych drzwiach i rozwalam te kundle one wybuchają mnie ranią a drzwi nic :mur: , tam chyba trzeba jakiegoś combosa zrobić tylko jaiego i jak???????? Wierze że mi w tym też pomożesz :lol: THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co trzeba zrobić jak babka w czerwony daje nam miecz "lion"pierwszą wierze załatwiłem na mapce zostaje tylko ta druga po lewej wnioskuje że tam gdzie stoi nadal babka w czerwonej sukni (co dała nam miecz) należy jakoś zejść do drzwi które są na dole ale nie mam pojęcia jak tam zejść zawsze spadam i się zabijam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co trzeba zrobić jak babka w czerwony daje nam miecz "lion"pierwszą wierze załatwiłem na mapce zostaje tylko ta druga po lewej wnioskuje że tam gdzie stoi nadal babka w czerwonej sukni (co dała nam miecz) należy jakoś zejść do drzwi które są na dole ale nie mam pojęcia jak tam zejść zawsze spadam i się zabijam.

1279970[/snapback]

Musisz wrócić do tego wielkiego holu z 4 kolumnami i wsadzić miecz w tkie coś co jest na środku, odpalić wajche kręcisz nią i sie wysówają po bokach skały, idziesz tam gdzie jest studzienka z wodą i pościanie biegniesz w lewo a potem to juz do góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co chodzi stoi ta baba w czerwonym i jak ide w strone gdzie ona ma twarz nic sie nie dziej dochodze do tejh klepsydry natomiast gdy idę w kierunku przeciwnym do którego ona jest odwrócona dochodze prawie do początku gry tam jest zmiana czasu (może musze zmienić czas i dopiero się wrócić? ale to mnustwo łażenia) I wierze mam zrobioną tylko ta II została po lewej na górze mapki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co chodzi stoi ta baba w czerwonym i jak ide w strone gdzie ona ma twarz nic sie nie dziej dochodze do tejh klepsydry natomiast gdy idę w kierunku przeciwnym do którego ona jest odwrócona dochodze prawie do początku gry tam jest zmiana czasu (może musze zmienić czas i dopiero się wrócić? ale to mnustwo łażenia) I wierze mam zrobioną tylko ta II została po lewej na górze mapki

1280124[/snapback]

ej.... napisal ci przeciez roboty2: cofnij sie do holu z 4 KOLUMNAMI. tam gdzie sie wchodzi do wiez. musisz przekrecic wajche na srodku i wejsc do nastepnej wiezy. a te drzwi na dole to drzwi do life upgrade'a! zeby sie tam dostac wajcha musi byc skierowana tak zeby cala podloga w sali byla kompletna(od drzwi do drzwi) i troche poskakac ale to nieobowiazkowe tam isc. milej gry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp jak w opsie

pkt w 3D marku

2k1- 12k

2k3-5,5k

1279047[/snapback]

naprawde nikt nie mial takiego problemu jak ja ? >_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1280601[/snapback]

Może stry, może zawalony system, ale jak inne gry działaja to nie wiem, może nowego DX wgraj ale to chyba nie to, albo defragmentacja dysku, a może gierka zawalona i sie źle zainstalowała :blink: . Na moim sprzećie chodzi aż miło :-P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1280601[/snapback]

Wgraj jakiś mega kodek do filmów, windows media player, jakieś kodeki do łindołsa, najnowszego directx, mi9ałem kiedyś podobny problem ale przy innej gierce powgrywałem to co napisałem (co sobie przypominam) i już później dobrze działało wszystko.

ps. przeszedłem ten motyw z II wieżą, ale chyba nie mam smykałki do tej gry już w might and magicach 6,7,8,9 się tak nie zacinałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się na napisanie tego posta, ponieważ nikt nie dał jednoznacznej odpowiedzi na następujące pytanie: jak wejść do wieży znajdującej się po prawej stronie ma mapie? Otóż byłem już w tej po lewej stronie, wróciłem spowrotem i od znajomej w czerwonym dostałem nowy miecz (lion) i tu zaczyna się mój problem. Nie wiem gdzie iść! Byłem jeszcze raz w ogrodzie, potem jeszcze raz poszedłem w kierunku młyna i na nic nie wpadłem, gdzie można dalej pójść. Tak więc stoje jak wół w ten sali z koleżanką w czerwonym i nie wiem gdzie iść. Proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się na napisanie tego posta, ponieważ nikt nie dał jednoznacznej odpowiedzi na następujące pytanie: jak wejść do wieży znajdującej się po prawej stronie ma mapie? Otóż byłem już w tej po lewej stronie, wróciłem spowrotem i od znajomej w czerwonym dostałem nowy miecz (lion) i tu zaczyna się mój problem. Nie wiem gdzie iść! Byłem jeszcze raz w ogrodzie, potem jeszcze raz poszedłem w kierunku młyna i na nic nie wpadłem, gdzie można dalej pójść. Tak więc stoje jak wół w ten sali z koleżanką w czerwonym i nie wiem gdzie iść. Proszę o odpowiedź.

1282768[/snapback]

nie bede przeciez cytowal samego siebie....:/ zerknij kilka postoow wyzej :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie że nie pisze  Ja chce wejść do wieży po prawej stronie na mapie. Jak mam przekręcić tą wajche, w którą stronę?

1283169[/snapback]

A tego to juz nikt ci nie powie, kręć i próbuj, ja poszedłem tylko w lewą stronę w prawą się nie fatygowałem :rolleyes: . Ale pewnie trzeba tam wejść tak jak do wierzy pollewej czyli przebiec po ścianie obok tej studzienki na końcu holu.

NIE MA nikogo kto wie jak wysadzić te drzwi w wielkim zegarze za pomocą psów :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie że nie pisze  Ja chce wejść do wieży po prawej stronie na mapie. Jak mam przekręcić tą wajche, w którą stronę?

1283169[/snapback]

ja piernicze czlowieku... krecisz sprzet a z gierka sobie nie mozesz poradzic :mur: po prostu SPROOBUJ!! przeciez cie nie ugryzie jak przekrecisz nie tak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi