phill Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam mam plyte Gigabyte GA7NNXP, procka bartka 2500+, no i kupilem sobie ostatnio jakis badziewny wentylatorek do wydmuchwania o2 z obudowy. No i stala sie smieszna rzecz po podlaczeniu do zasilania: komp podzialal 4-5h a po restarcie umarl calkowicie, myslalem ze zasilaacz padl ale okazalo sie ze moja zajeb... plyta z podwójnym wszystkim sie zwiesila tak ze 3ba bylo fleszowac biosa :(. No i co wy na to? Płyta do d..? czy wentylatorek? no i druga kwestia: gdy proboje podkrecic procka na fsb np do 183 to po restarcie kompa nic nie piszczy (czyli nie ma bledow) i przechdzi testy biosowe ale przy ladowaniu XP restaruje sie, gdy wracam do starych ustawien (fsb=166) winda chodzi, jak go mam podkrecic w takim razie? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam mam plyte Gigabyte GA7NNXP, procka bartka 2500+, no i kupilem sobie ostatnio jakis badziewny wentylatorek do wydmuchwania o2 z obudowy. No i stala sie smieszna rzecz po podlaczeniu do zasilania: komp podzialal 4-5h a po restarcie umarl calkowicie, myslalem ze zasilaacz padl ale okazalo sie ze moja zajeb... plyta z podwójnym wszystkim sie zwiesila tak ze 3ba bylo fleszowac biosa :(. No i co wy na to? Płyta do d..? czy wentylatorek? no i druga kwestia: gdy proboje podkrecic procka na fsb np do 183 to po restarcie kompa nic nie piszczy (czyli nie ma bledow) i przechdzi testy biosowe ale przy ladowaniu XP restaruje sie, gdy wracam do starych ustawien (fsb=166) winda chodzi, jak go mam podkrecic w takim razie? pozdro POPROSTU TA TWOJA PLYTA JEST COS DUPNA A Z TEGO CO WIEM TO NIE ZABARDZO NADAJE SIE DO OC(KUMPL MA JA I WIEM ZE TO "GOOFNA">>NIE PRZERAZAJ SIE TO JEST PRAWDA :wink: ) CO DO TYCH RESTARTOW TO MOZE PAMIEC SIADA NAPISZ JAKA MASZ MOZE 333MHZ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phill Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 olac te restarty... dzis podkrecilem proca na 3200+ i dziala stabilnie (troche sie za mocno grzeje ale to sie dopracuje {66C}) troche mi sie nie chce wierzyc zeby zwykly dodatkowy wentylatorek wieszal plyte za prawie 1000zl, on ma dwa gniazda zasilajace na dodatkowe wentylatorki no {system fan, i cos tam fan} w obydwu przypadkach wiesza plyte, powaznie to taki szmelc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phill Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 :kijem: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phill Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phill Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...