_bollo_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ok więc tak: Od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem ww płyty. I co zauważyłem: 1. myszka i klawiatóra nie wyłącza sie po wył. mobo sprzedawca powiedział ze to norma ale ja nie spotkałem się z takim zachowaniem ani w wcześniejszej płytce ani na kolegowych sprzętach 2. czasami myszka przestaje reagować, po prostu przestaje odpowiadać (wczesniej nie miałem takich problemów) 3. na starcie wywala mi ze mam zepsutego flopa a on jest (przynajmniej był w 100% sprawny) 4. nie mogę przejść w stan śpiączki tzn. w ten stan przechodzi a jak chcę go obudzić to wywala błąd win i idzie spać :( 5. mój procek a 1700xp podkręca sie "tylko" do 1.8 ghz i od czasu zainstalowania win sp1 (chociaż nie wiem czy to na bnk od tego) nie moge wycisnąć fsb200 dodam ze mam wentyl cooler mastera jakiś tam cichy model a przy tych 1.8 ghz temp nie jest wyższa od 43 st.C po prostu po restarcie kompa (wtedy gdy pisze boot flasch czy coś:) ) monitor nie odpala a dysk jakiś czas chodzi a potem tylko zielona dioda i [gluteus maximus] trzeba bateryjke z biosu wyjmować i to tyle na razie :) co zauważyłem wiem ze dla niektórch z was te pytania sa bezsensown ale ja wole dmuchać na zimnne dzięki i pozdro for all! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 1 u mnie to samo 2 syfna myszka lub zwis 3 wymien flopa/ sprawdz na znajomego flopie 4 zle ustawienie w opcje zasilania(pogrzeb tam) / przeinstaluj system 5 zaslabe chlodzenie / napisz jaki masz proc (jadro) i serie / zfleszuj bios na najnowszy czy cos jeszcze :wink: ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 to bym musiał zdejmować chłodzenie a to jest w moim przypadku bardzo wkurzające jak zamienałem płyty starej o mało co nie rozwałiłem rzeby ten zasrany radiator od cpu zdąć a co do chłodzenia zdaje mi sie ze nie jest aż takie słabe skoro zaraz po starcie win mam 36 st, C a i jeszcze coś: czy temp może być niższa niż przed podkręceniem procka? bo u mnie tak właśnie jest chyba to troche dziwne na standardowycch ustawieniach (1460mhz) miałem 40st ????? moze ma ktoś instrukcje jak zdejmować radiator bo tej płyty już mi szkoda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a co do myszki to nie było z nią problemów a jak przestaje odpowiadać to system dalej działa tzn. można kontrolować win z klawiatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...