Skocz do zawartości
_HuBi_

Powazny problem!!!

Czy goraco  

1. 1. Czy goraco

• strasznie
      12
    • OK
      27
    • Nawet malo!
      6

Rekomendowane odpowiedzi

mam wyntyl taki jak w podpisie :( niestety i na procu w stresie mam az 56* na minimalnych obrotach czy to nie za duzo????????????? , nie mam narazie forsy na wentyle(dzisiaj wycolem dziurki naprzeciw proca w scianie budy) na srednich obrotach to 53* a na max nie sprawdzalem(42dB!!!)to chyba troche duzo czy koniecznie musze zalozyc dodatkowy wentylek 80mm?? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyyy, mam identyko procesor, kręcony na 2200 i max 53 na wentylu za 40 zł(jakiś arctis silen 2 coś tam pro TC) więc musiałeś coś źle zamontowac, dać jakąś szajską pastę na dodatek za dużo/za mało.

A jak w paluchy parzy? może mobo kłamie

Mobo raczej nie klamie reka sprawdzalem u dolu wentyl cieply(goracy) to chyba bym musial zamontowac dodatkowy wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy co???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wina pasty . A ten proc przy normalnej predkosci ma taka temp , i to jeszcze Mobile !!! Ja mam 39 na minimalnych obrotach w stresie 44 przy 1,5V . Jak dla mnie masz trefny proc i napewno nie M .

Mam mobaila niestety to jest seria FTK4C czyli o napieciu nominalnym 1,65V obnizylem je do 1,6V bo mam zasłaba zasilke

Ty amsz BARTONA 1,45V

Paste mam standardowa GIGABYTA, byla w zestawie srebrna to wziolem/przesmaruje go hmm Arctic silver 5 kupie w Brawkompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesmaruj proca jakas normalna pasta, dodaj wentyl wywiewowy. Poza tym pamietaj ze NF7 ostro zawyza temp. dodatkowy temperatury podawane przez plyte roznia sie gdy komp wlaczony jest 1 raz, inaczej gdy zrestartujesz kompa - ten drugi odczyt jest chyba blizszy prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz organoleptycznie .. abit zawyza mocno tempy na roznych biosach .. nawet to 7-10* na d10b4 (rulez ;]) ..

jesli radiator rzeczywiscie parzy to masz tyle stopni ;] (parzy jzu tak kolo 50)

jesli jest ciepławy wyczuwalnie ale nie parzy to jest git ..

a jak zimnawy to znaczy ze źle załozyles :)

powalcz;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaktualizowalem wlasnie bios do najnowszej wersji ze strony abita chyba temperaturki mi sie obnizyly w AbitEQ do 40 w idle ale chyba dodatkowy wentyl jest mi potrzebny?i pasta lepsza?musze osiagnac 35 wtedy bedzie dobze!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. To ja czytam i widze ze mam problem. Mam tt Extreme Volcano 12 i 2300 mhz na Athlonie mibile 2500+ @ cos tam. W stresie na prime 95 mam 60*C!!!!!!!!!!!!!! na min obrotach. Paste mam jakas srebrna. Troche za duzo tych *C. Moze ktos powie, co moglem źle zrobic? Napiecie nie podnoszone i jest stale 1,675v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz abit to odzczyt tempjest z cczujnika pod procwem ,a nie z diody, dodatkowo,z tego co obczytalem wszedzie, to abit czasem przeklamuje temp'ki .56 to nie duzo. z wazywszy ze proc powinien wytrzymac do minimum 80 masz jeszcze ze 20 stopni , w zapisie.

zartuje.ale chybanie ma co sie bac

ja tera robie prime test i 57 (dioda cpu) 2500+(zwykłym) i sie nie przejmuje. mam wentyl od igloo2460 light (nieslyszalny) raditor od coolermaster'a hac-v81 dream (szlifowany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowalem juz wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze GigalTech Silent Blade 1700rpm25CFM19dB jak sadzice dobry bedzie po przylozeniu reki z tylu budy czuc ze cos daje. ALE W PRAKTYCE TO PRAWIE NIC!!! w stresie temperatura 3stopnie w doł mial swiecic nie swieci ale to juz co innego.

Nastepne:po podlaczeniu wentyla myslalem ze mi sie zmniejszy temperatura to dalem mnoznik na 10,5 , restart wszystko podlo pomogla zworka (zasilacz 300W)

Czy po zmianie zasilacza temp. spadnie chce zmienic na 350W(brak$) jak myslicie panowie forumowcy???

Czy ten dodatkowy wentyl to goofno???

dadam ze jezeli w tej chwili zmienie mni=oznik na 10 to w winie mam zwiecha a po restarcie i po windzie nastepuje restart lub komp nie reaguje /teraz mam napiecie 1,55V/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi