_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 mam wyntyl taki jak w podpisie :( niestety i na procu w stresie mam az 56* na minimalnych obrotach czy to nie za duzo????????????? , nie mam narazie forsy na wentyle(dzisiaj wycolem dziurki naprzeciw proca w scianie budy) na srednich obrotach to 53* a na max nie sprawdzalem(42dB!!!)to chyba troche duzo czy koniecznie musze zalozyc dodatkowy wentylek 80mm?? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 yyyyy, mam identyko procesor, kręcony na 2200 i max 53 na wentylu za 40 zł(jakiś arctis silen 2 coś tam pro TC) więc musiałeś coś źle zamontowac, dać jakąś szajską pastę na dodatek za dużo/za mało. A jak w paluchy parzy? może mobo kłamie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 56 to nie az tak duzo zeby odrazu kupowac nowy ! zreszta konczy sie lato to i temp spadnie o jakies 4-6 stopnie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mój barton jak w podpisie w stresie 50C. Chłodzenie jakieś najgorsze za 35-40 zł :( Myśle nad kupnem WC ale jeszcze sie zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 yyyyy, mam identyko procesor, kręcony na 2200 i max 53 na wentylu za 40 zł(jakiś arctis silen 2 coś tam pro TC) więc musiałeś coś źle zamontowac, dać jakąś szajską pastę na dodatek za dużo/za mało. A jak w paluchy parzy? może mobo kłamie Mobo raczej nie klamie reka sprawdzalem u dolu wentyl cieply(goracy) to chyba bym musial zamontowac dodatkowy wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy co??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Przesmaruj proca porzadna pasta a temperaturki poleca w dol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 To nie wina pasty . A ten proc przy normalnej predkosci ma taka temp , i to jeszcze Mobile !!! Ja mam 39 na minimalnych obrotach w stresie 44 przy 1,5V . Jak dla mnie masz trefny proc i napewno nie M . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 To nie wina pasty . A ten proc przy normalnej predkosci ma taka temp , i to jeszcze Mobile !!! Ja mam 39 na minimalnych obrotach w stresie 44 przy 1,5V . Jak dla mnie masz trefny proc i napewno nie M .Mam mobaila niestety to jest seria FTK4C czyli o napieciu nominalnym 1,65V obnizylem je do 1,6V bo mam zasłaba zasilke Ty amsz BARTONA 1,45V Paste mam standardowa GIGABYTA, byla w zestawie srebrna to wziolem/przesmaruje go hmm Arctic silver 5 kupie w Brawkompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mam normalnego tylko wszystko chodzi bezproblemowo na 1,5 . Przy 1,4 robilo mi resa po 2 godzinach w necie z Seti . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 ja odnotowałem spadek w idle na paście ocz silver 5 10 stopni 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Założe sie ze niema przewiewu w obudowie, jedynie od zasilacza. Zdejmij jedna ściane obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Przesmaruj proca jakas normalna pasta, dodaj wentyl wywiewowy. Poza tym pamietaj ze NF7 ostro zawyza temp. dodatkowy temperatury podawane przez plyte roznia sie gdy komp wlaczony jest 1 raz, inaczej gdy zrestartujesz kompa - ten drugi odczyt jest chyba blizszy prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 sprawdz organoleptycznie .. abit zawyza mocno tempy na roznych biosach .. nawet to 7-10* na d10b4 (rulez ;]) .. jesli radiator rzeczywiscie parzy to masz tyle stopni ;] (parzy jzu tak kolo 50) jesli jest ciepławy wyczuwalnie ale nie parzy to jest git .. a jak zimnawy to znaczy ze źle załozyles :) powalcz;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Emm ja na moim procu i moim gigabyte, po calej nocy emula i UD mam max 53 na min obrotach... Komp teraz wyjety z budy i lezy na biurku. Ty w swoim edcoolerze listku masz miedz a ja aluminium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasik Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Ja mam wentyl Cooler Master Hac-V81 i moj Barton ma 42 w idle a w stresie dochodzi do 49. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_AMD Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ja na AERO CU 2600 obrotow i mam 41 stopni :) po podkreceniu na 3200 i ustawieniu na 3600 obrotw temperaturka nie przekracza 45 stopni :) paste mam jakas najtansza :( myśle ze jakby OCZ kupic to bym sie w 38-39 zamykal, :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 zaktualizowalem wlasnie bios do najnowszej wersji ze strony abita chyba temperaturki mi sie obnizyly w AbitEQ do 40 w idle ale chyba dodatkowy wentyl jest mi potrzebny?i pasta lepsza?musze osiagnac 35 wtedy bedzie dobze!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek_p Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Siema. To ja czytam i widze ze mam problem. Mam tt Extreme Volcano 12 i 2300 mhz na Athlonie mibile 2500+ @ cos tam. W stresie na prime 95 mam 60*C!!!!!!!!!!!!!! na min obrotach. Paste mam jakas srebrna. Troche za duzo tych *C. Moze ktos powie, co moglem źle zrobic? Napiecie nie podnoszone i jest stale 1,675v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 A moze jak bym zdial cooler i zalozyl go bez pasty jest miedziany qmpel mi tak radil bedziesie radiator stykal dokladnie z rdzeniem? Co wy na to?? , nie odejdzie mi procek na "tamten" swiat????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Pasta poprawia przewodnosc i wypelnia ewentualne nierownosci na podstawce radiatora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Radiator jest kompletnie czysty i rowny to jak zalozyc bez pasty?? Jak uwazacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 no risk no fun jak to mowia sprawdz i zobacz czy bedzie lepiej czy nie. BTW slaby ten twoj mobile ;) moj zwykly barton lata 11x200@1.625 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 no risk no fun jak to mowia sprawdz i zobacz czy bedzie lepiej czy nie. BTW slaby ten twoj mobile ;) moj zwykly barton lata 11x200@1.625 :]cos goofniany i moze,, ale buda 0 wentylowana wiec tempy takie a nie inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No coz kazdy komponent doklada po swoje 3grosze do temperaturki wewnatrz budy :) przewietrz ja troszke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Radiator jest kompletnie czysty i rowny to jak zalozyc bez pasty?? Jak uwazacie?? imo temp bedzie wyzsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pychu88 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 jesli masz abit to odzczyt tempjest z cczujnika pod procwem ,a nie z diody, dodatkowo,z tego co obczytalem wszedzie, to abit czasem przeklamuje temp'ki .56 to nie duzo. z wazywszy ze proc powinien wytrzymac do minimum 80 masz jeszcze ze 20 stopni , w zapisie. zartuje.ale chybanie ma co sie bac ja tera robie prime test i 57 (dioda cpu) 2500+(zwykłym) i sie nie przejmuje. mam wentyl od igloo2460 light (nieslyszalny) raditor od coolermaster'a hac-v81 dream (szlifowany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zamontowalem juz wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze GigalTech Silent Blade 1700rpm25CFM19dB jak sadzice dobry bedzie po przylozeniu reki z tylu budy czuc ze cos daje. ALE W PRAKTYCE TO PRAWIE NIC!!! w stresie temperatura 3stopnie w doł mial swiecic nie swieci ale to juz co innego. Nastepne:po podlaczeniu wentyla myslalem ze mi sie zmniejszy temperatura to dalem mnoznik na 10,5 , restart wszystko podlo pomogla zworka (zasilacz 300W) Czy po zmianie zasilacza temp. spadnie chce zmienic na 350W(brak$) jak myslicie panowie forumowcy??? Czy ten dodatkowy wentyl to goofno??? dadam ze jezeli w tej chwili zmienie mni=oznik na 10 to w winie mam zwiecha a po restarcie i po windzie nastepuje restart lub komp nie reaguje /teraz mam napiecie 1,55V/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...