Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Narazie dopiero myślę nad moim przyszłym WC i planuję :D. Powiedzcie mi , czy może ktoś z was stosuje miedziane rurki ?? Bo myślę , że lepiej by oddawały ciepło niż silikonowe :twisted: Poradźcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Eeee..... chodzi Ci o węże? Czy ja czegoś po prostu w moim WC nie mam... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Tak , dokłądnie , chodzi o węże , proszę odpowiadać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 do oddawania ciepla jest chlodnica! a rurki przesylaja wode.. no chyba ze sie uzywa c_c :-> hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 No owszem , chłodnica oddaje ciepło , ale jeśli DODATKOWO zamontował bym miedziane węże to wydajność by wzrosła ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapmp Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ja mam rulki miedziane zamist nagrzewnicy i nie narzekam , max 50 st. na Athlonie ... nie ma źle... teraz przerobie zrobie obieg z 5 m... rólki miedzianej i zobaczymy mysle ze tak normlanie z 38 będzie bo teraz jest po 5 h pracy 43 st. pozdro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 nie wiem po co az tak kombinowac... Ja dzis kupilem na schrocie nagrzewnice miedziano- mosiezna za 20 zl... po weekendzie zaczne sie bawic z czyszczeniem pod koniec tygodnia bedzie pewnie do zalozenia :) i tak nagrzewnica zawsze bedzie wydajniejsza - wieksza powierchnia oddawania ciepla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ludzie czytajcie dokładnie :( Chodzi mi o zamontowanie nagrzewnicy i miedzianych węży naraz !!!!!!!!!!!!!!!!! i pytam się jak bardzo wzrośnie wydajność przez dodaktowe zamontowanie miedzianych węży zamiast silikonowych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 wiem swordfish ja pisalem do mpapmp :-) sa tutaj uzytkownicy ktorzy maja prawie ze all na miedzi, ale IMHO to jest niezly hardkor :-) zmiany w kompie lekko utrudnione ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Po co sie bawic w jakies tam weze. Odrazu wszystko z miedzi. Z bloczka wykrec króćce i zamiast nich wstaw miedz. Total hardkor . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 zaden hardkor - rurka 12 pasuje idealnie do szybkozłaczki - uzywam bo mam wieksza pewnosc ze mi waz nie peknie a i wyciek z weza igielitowego pod zaciskiem tez jest mozliwy - wadą dla niektórych (ale nie dla mnie) jest nieaktywność miedzi w UV zaleta instalajci miedzianej jest to ze wymiana mobo trwa 10 minut co przy wezach jest niemozliwe bo badanie szczelnosci zawsze troche trwa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 NO wiesz , można z wierzchu pomalować farbą UV , nawet nie bezpośrednio na miedź :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Miedz mozna pomalowac farba reagujaca w UV. Po co wkladac w szybkozlacze. Odkrecic jak w zamian wstwic takei cudo z miedzi i bedzie git. Mialem tak robic ale 0 dostepu do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a gdzie takie cudo z miedzi dostać ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ludzie czytajcie dokładnie :( Chodzi mi o zamontowanie nagrzewnicy i miedzianych węży naraz !!!!!!!!!!!!!!!!! i pytam się jak bardzo wzrośnie wydajność przez dodaktowe zamontowanie miedzianych węży zamiast silikonowych ??raczej nie zabardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ludzie czytajcie dokładnie :( Chodzi mi o zamontowanie nagrzewnicy i miedzianych węży naraz !!!!!!!!!!!!!!!!! i pytam się jak bardzo wzrośnie wydajność przez dodaktowe zamontowanie miedzianych węży zamiast silikonowych ??raczej nie zabardzoa niby czemu ?? przecież miedź zdecydowanie lepiej oddaje ciepło a na powierzchni wszyskich weży łączna różnica powinna być duża :P czyżbym nie miał racji ?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ludzie czytajcie dokładnie :( Chodzi mi o zamontowanie nagrzewnicy i miedzianych węży naraz !!!!!!!!!!!!!!!!! i pytam się jak bardzo wzrośnie wydajność przez dodaktowe zamontowanie miedzianych węży zamiast silikonowych ??raczej nie zabardzoa niby czemu ?? przecież miedź zdecydowanie lepiej oddaje ciepło a na powierzchni wszyskich weży łączna różnica powinna być duża :P czyżbym nie miał racji ?? :( i cieplo zamiast na zewnatrz obudowy zostanie w srodku ... czyli procek bedzie chlodniejszy ale reszta sie zagrzeje > bezsens :/ jak juz wyprowadzac cieplo to tak aby reszty nie psula (czyt. nie grzala). Taka jest przynajmniej moja opinia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Oczywiście , to się wiąrze z zamontowanie dodatkowego wentyla odporwadzającego to ciepło i wtedy wydajność wzrasta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Ludzie czytajcie dokładnie :( Chodzi mi o zamontowanie nagrzewnicy i miedzianych węży naraz !!!!!!!!!!!!!!!!! i pytam się jak bardzo wzrośnie wydajność przez dodaktowe zamontowanie miedzianych węży zamiast silikonowych ??raczej nie zabardzoa niby czemu ?? przecież miedź zdecydowanie lepiej oddaje ciepło a na powierzchni wszyskich weży łączna różnica powinna być duża :P czyżbym nie miał racji ?? :(no 10m miedzianych rurek w kompie :lol: ,przy takiej długości rurek to nie da zbyt wielkiej zmiany, a ciśnienie zmniejszy się pod wpływem dużej ilości kolanek 90* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 mistrzu , żadnych kolanek , skminiłem takie miedziane rurki co się dowolnie wyginają :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Po co wkladac w szybkozlacze. Odkrecic jak w zamian wstwic takei cudo z miedzi i bedzie git. Mialem tak robic ale 0 dostepu do kompa. no to juz widzisz po co szybkozlacze - ty masz zero dostępu do kompa a ja mam lepszy niż Tygonowcy (chociaz jeden kawalek tygonu do testów mam :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 W ktorejs z poprzednich wersji WC mialem rurki miedziane zamiast wezy - ogolnei efekt temperaturowy zaden zauwazalny :? Szybko zrezygnowalem z tego pomyslu... Bardziej zrobilem to z powodu "a czemu by nie :?:" niz z nadzieja na poprawe temperatur... Wygladalo to tak (byly tez w srodku budy krotkie odcinki ale nie mam zdjec): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...