Seb84 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mam pytanko. Mam 2x256 Twinmosa i chce dokupic jedna kosc 512Mb i czy nadal bedzie zachowana wydajnosc duala jak doloze ta pamiec czy nie?? bo znajomy powiedzial ze na Epoxie 8RDA3+ nadal zachowalo mu sie dual w co zabardzo nie chce wierzyc. Czy ktos to sprawdzil? Dzieki z gory za odpowiedzi.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasq Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zachowa sie, tylko musisz to dobrze wlozyc, 2x256 w jednokolorowe gniazda, a 512 w ostatnie (CHYBA, JAK NIE TO NIECH MNIE KTOS POPRAWI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 dual bedzie, bo wlasnie tak sie obsadza banki, dwie kosci jednakowe + trzecia = sumie "pojemnosci" tamtych dwoch :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 dual bedzie, bo wlasnie tak sie obsadza banki, dwie kosci jednakowe + trzecia = sumie "pojemnosci" tamtych dwoch :) Mógłbyś tą teze poprzeć jakiś dowodem. Bo generalnie się mylisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 dual bedzie, bo wlasnie tak sie obsadza banki, dwie kosci jednakowe + trzecia = sumie "pojemnosci" tamtych dwoch :) Mógłbyś tą teze poprzeć jakiś dowodem. Bo generalnie się mylisz. a niby dlaczego sie myle, przeciez na forum jest walkowane, ze jezeli masz dual z dwoch kosci, zalozmy 2*256 to trzecia kosc (zeby to ladnie smigalo) powinna byc 512 jezeli zrozumiales mnie, ze chodzi mi o to, ze do duala potrzebne sa dwie kosci + trzecia o sumie ich pojemnosci, to mozliwe, ze zle odczytales to co napisalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a niby dlaczego sie myle, przeciez na forum jest walkowane, ze jezeli masz dual z dwoch kosci, zalozmy 2*256 to trzecia kosc (zeby to ladnie smigalo) powinna byc 512 I co z tego, że na forum panuje niewiedza mnożona właśnie przez takie błędne stwierdzenia. jezeli zrozumiales mnie, ze chodzi mi o to, ze do duala potrzebne sa dwie kosci + trzecia o sumie ich pojemnosci, to mozliwe, ze zle odczytales to co napisalem :) Nie prawda, nic takiego nie jest potrzebne. Można obsadzić dowolnie banki. Draft nvidii do zarządzania pamięcią pod platformą nforce2 polecam przeczytać -> http://www.nvidia.com/object/LO_20021105_7263.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasq Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 OK, olac to co pisze w tym linku, probowales tego w praktyce ? BTW: Jak poznasz to czy cala pamiec pracuje w dualu czy tylko jej czesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 OK, olac to co pisze w tym linku, probowales tego w praktyce ? BTW: Jak poznasz to czy cala pamiec pracuje w dualu czy tylko jej czesc? Czy Ty w ogóle znasz zasade działania DualChannel, bo sądząc po tym pytaniu, to nie za bardzo chyba :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 teoretycznie mozesz powkaldac kosci jak chcesz ale w praktyce okazuje sie, ze najlepiej jak obsadzisz na "jednym kanale" 2x256 a na drugim 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasq Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Speedzik rozumie dokladnie to o czym ja mysle. Znam zasade dzialania DC troche na ten temat czytalem :P BTW: jak pisalem w poprzednim temacie, DC sux, odniza mozliwosci OC, a poprawia wydajnosc ramow o ~3% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...