L.Viadro Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Mam takie pytanko: otóż przymierzam sie do zmiany sprzętu i zastanawiam sie jaką płyte główną wpić, generalnie chodzi mi o chipset. Najprawdopodobniej będę qpował Radka 9700 i wiem że chodzi on na AGPx8, dlatego pytam: czy lepiej qpić płyte obsługującą AGPx8 (KT400) czy też lepiej qpić "pewniejszy" chipset KT333? W ogóle co sie dzieje z radkiem z agpx4, czy wtedy chodzi tylko na pół gwizdka czy jak? Przeglądając forum wyczytałem że niedługo wyjdzie KT333A, która poprawia błędy itd. Czy to samo będzie z KT400? Czy jak qpie to sie okarze że ma mase błędów i po miesiącu wyjdzie KT400A a ja zostane z lipną płytą czy może wtedy wystarczy zubgradować bios? Help me pliss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Mam takie pytanko: otóż przymierzam sie do zmiany sprzętu i zastanawiam sie jaką płyte główną wpić, generalnie chodzi mi o chipset. Najprawdopodobniej będę qpował Radka 9700 i wiem że chodzi on na AGPx8, dlatego pytam: czy lepiej qpić płyte obsługującą AGPx8 (KT400) czy też lepiej qpić "pewniejszy" chipset KT333? W ogóle co sie dzieje z radkiem z agpx4, czy wtedy chodzi tylko na pół gwizdka czy jak? Przeglądając forum wyczytałem że niedługo wyjdzie KT333A, która poprawia błędy itd. Czy to samo będzie z KT400? Czy jak qpie to sie okarze że ma mase błędów i po miesiącu wyjdzie KT400A a ja zostane z lipną płytą czy może wtedy wystarczy zubgradować bios? Help me pliss tak dla twojej informacji: nie ma czegos takiego jak kt333A jest jedynie kt333 z nowym mostkiem poludniowym (VT8235) a co do agpX8 to widzialem test gdzie puszczali matroxa na agpx4 i agpx8 i nie bylo wikszych roznic ale jak bedzie z radkiem to nie wiem BTW wiec informacji w opcji szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Ale to była Parhelia, a kiepskie wyniki to prawdopodobnie wina <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianych sterowników (choć pewnie konstrukcja karty nie oferuje dużo wyższych rezultatów). Pożyjemy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 KT400 oprócz AGPx8 oferuje tryb SATA, jak masz kase to bierz, ale jak nie, to lepiej wziąć KT333. Nigdy nie wyszło KT333A i nic nie zapowiada, żeby się ukazało KT400A. Za to najlepiej poczekać i kupić nForce2, który zapowiada sie znacznie lepiej niż KT400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Tiaaa, tylko za ile? Ja chyba kupię KT400 - Gigabyte 7VAXP, najlepsze wyposażenie za najlepszą cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 KT400 oprócz AGPx8 oferuje tryb SATA.. KT400 nie obsługuje SerialATA - obsługują go dodatkowe kontrolery Promise i HPT umieszczane na pł. głównej (KT4-Ultra) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 KT400 oprócz AGPx8 oferuje tryb SATA, jak masz kase to bierz, ale jak nie, to lepiej wziąć KT333. Nigdy nie wyszło KT333A i nic nie zapowiada, żeby się ukazało KT400A. Za to najlepiej poczekać i kupić nForce2, który zapowiada sie znacznie lepiej niż KT400. KT400 NIE obsługuje Serial ATA. Po prostu niektóre płyty wyposażone są w dodatkowe kontrolery do takich dysków, ale mostek połódniowy VT8235 obsługuje tylko obsługę ATA133... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...