Szq Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 :?: Dzień dobry,jestem tu nowy Na początek chce przywitac wszystkich forumowiczów. Ale teraz do sedna : Kupilem Bartona 2500+ z serii KQYHA chce go puscic na 3200+ ale mam same problemy.Ten procek chodzi nawet na napieciu 1.4 jako 2500+ ale po podniesieniu szyny na 200 nie chce wstać nawet na napieciu 1.75 , normalnie sie bootuje ale gdy ma sie pokazac okienko ladowania windowsa nastepuje reset, probowalem napiecie 1.8 ale jest to samo. Mam NF7-S , ram GEIL-a , i zasilacz modecoma 300W myslicie ze to przez zasilacz? A moze przez temperature bo bawiac sie tak przy napieciu 1.75 mam juz ponad 60 stopni....dzieki za wszelkie sugestie. Wstaje mi na szynie 190 przy 1.65V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Witam. Było już chyba z 10 topiców o kręceniu Bartona 2500 na 3200. Poszukaj następnym razem. Temperatury masz juz za duże wiec dalej napięcia bym nie zwiększał, bez zmiany chłodzenia. Przyczyną może być zasilacz (sprawdz napięcia przy obciążeniu), mogą być też za niskie timingi pamięci (rozumię że te ramy to 400etki). Spróbuj puscic je asynchronicznie na 166, a proca na 200. Z resztą czemu nie zaczynasz od niższych magistrali tylko dajesz od razu 200? Jedź stopniowo z magistralą do góry co 50 - 100MHz na przykład i obserwuj temperatury i sprawdzaj stabilność. Ile masz tego ramu (ile kości) i czy w dual chanel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zmień zasilacz - na jakiegoś firmowego 300W lub lepiej 350W... np. CHIEFTEC... Podobna sprawa z chłodzeniem - pewnie na jakimś alu coolerze jedziesz... Proponuje przesiadke na Cu lub jeżeli masz pojecie to na WC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 przeciez ma modecoma. otworz bude i podstaw wiatrak domowy 30cm i zobacz czy teraz sie uda podkrecic.przeciez ma modecoma. otworz bude i podstaw wiatrak domowy 30cm i zobacz czy teraz sie uda podkrecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...