monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zdejmij bok obudowy daj mu chwile na wytchnienie zainstaluj aida32 bo ona na 100% nie zawyza temp i zglos sie pozniej z temp. ja mialem ten sam problem a przy zdjetej obudowie mam @3200+ na napieciu 1.70 i max w stresie to 49st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no to co z tą temperaturą bo nic nowego żeście mi nie powiedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 w 3DMarku-6787 a procek kupiłem od gościa o nicku RAPRA którego widziałem już na tym forum on chyba się specjalizuje w wyszukiwaniu takich okazów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 przeczytaj 1 post nad toba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no to co z tą temperaturą bo nic nowego żeście mi nie powiedzieliprzeczytaj 1 post nad toba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Nawet nawet tych pkt. Ale co z tą temp. mojego bartka. Może zasilacz źle trzyma napięcie i zawyża temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jaki masz zasilacz a tak na marginesie wydaje mi się że chcesz koniecznie go wymienić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zdejmij bok obudowy daj mu chwile na wytchnienie zainstaluj aida32 bo ona na 100% nie zawyza temp i zglos sie pozniej z temp. ja mialem ten sam problem a przy zdjetej obudowie mam @3200+ na napieciu 1.70 i max w stresie to 49st.sprawdzam temperaturę aidą jak mi napiszesz jak się wstawia obrazek to pokaże ci to.Przy zdjętej obudowie mam 3-4*c mniej. A wiecie co ten zasilacz ze strony procka jest gorący :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytaj od spodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jaki masz zasilacz a tak na marginesie wydaje mi się że chcesz koniecznie go wymienićchyba jednak musze go wymienić mam Megabajta MGB-350ATXP4 :oops: Ale jak mam wymienić to na jaki żeby nie przepłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytaj od spodu widze cpu,mobo, karta graficzna, ram ,HDD a zasilacza nie widze chyba jestem ślepy :wink: ale ze mnie LOL :oops: nie wiedziałem że chodzi ci o bok zasilacza a jak chcesz zmienić to pewnie na jakiegoś chiefteca :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytaj wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czytaj od spodu widze cpu,mobo, karta graficzna, ram ,HDD a zasilacza nie widze chyba jestem ślepy :wink: czytaj wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 już sie poprawiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Wysłany: 31 Sie, 2004 14:03 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Cytat: jaki masz zasilacz a tak na marginesie wydaje mi się że chcesz koniecznie go wymienić chyba jednak musze go wymienić mam Megabajta MGB-350ATXP4 Ale jak mam wymienić to na jaki żeby nie przepłacić. napisałem.A czytaj od spodu dotyczyło ciepłoty zasilacza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 niezle wyszło :lol: a jak z biosem od płyty aktualizowałeś :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 aktualizowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 może pogadajmy na moim gg pasuje ci dziś o 17 co mój gg to 3440226 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 a może być pózniej bo ide do znajomego wgrywać system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 sluchaj mam taka sama plyte glowna proca i wentylator i na polowie obrotow mam max 49 st przy prime a paste mam standardowa dolaczona do wentylatora. a ten twoj zasilacz to nie jest megabajt tylko tracer robiony przez megabajta. ja mam tracera mgb 450w p3/4 i sprawuje sie calkiem niezle a kosztuje 100zl!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: polecam. obudowe mam zdjeta bo jak jest zalozona to w spoczynku mam 52st musze sobie kupic wentylatorek na tyl obudowy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Slim_Writer Ja bym stawial jednak na zasilke!!!!!!!! Mialem celeka 1,7 (250watt zasilacz) grzal sie strasznie po wymianie na megabajta 350 temperatura spadla o jakies 10-12 stopni!!!!!!!! Ja bym zrobil tak: -wymienil zasilke -upgrade biosu -ew nalozyl raz jeszcze paste sprawdzajac czy czasem procka nie ukruszyles!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja bym stawial jednak na zasilke!!!!!!!! Mialem celeka 1,7 (250watt zasilacz) grzal sie strasznie po wymianie na megabajta 350 temperatura spadla o jakies 10-12 stopni!!!!!!!! Ja bym zrobil tak: -wymienil zasilke -upgrade biosu -ew nalozyl raz jeszcze paste sprawdzajac czy czasem procka nie ukruszyles!!! Procek jest na 100% nieukruszony może wejdziesz na moje gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Po zdjęciu obudowy i buszowaniu na necie mam 39-40*C czyli spadek o 10*c biorąc pod uwagę to, że mam otwrty balkon i jest zimno w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Jeszcze raz powtarzam: NIE MA GRZEJĄCYCH SIĘ BARDZIEJ SERII. TOTALNA BZDURA! NIE OŚMIESZAJ SIĘ! AMD przewidziało "widełki" emisji ciepła dla tych proców i w tych ramach i Twój proc się znajduje. No, chyba, że masz unikat wykonany w 0,18um :twisted: I jeszcze jedno. W idle możesz zjechać nawet do 30*C! 8O Hasło to: CpuIdle Extreme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja w idle z wlaczonym S2kCtl ma srednio 30-32 stopnie!!!! Podczas buszowania po necie i sluchaniu muzy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja w idle mam 45*C. W load mam max 65*C. Jenak u mnie komp jet tak cichy, że mam wrażenie, że nie dizała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja mam boxowe chlodzonko (obroty skrecone z max na 13/15) wieci jest dosc glosno ale niedlugo WC bedzie chodzic!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slim_Writer Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Jeszcze raz powtarzam: NIE MA GRZEJĄCYCH SIĘ BARDZIEJ SERII. TOTALNA BZDURA! NIE OŚMIESZAJ SIĘ! AMD przewidziało "widełki" emisji ciepła dla tych proców i w tych ramach i Twój proc się znajduje. No, chyba, że masz unikat wykonany w 0,18um A wojs jak się nie znasz to nie pisz takich głupot. Mówisz że nie ma grzejących się serii to powiedz mi z czego się robi Athlony MOBILNE (do laptopów gdyby jakiś lamer nie wiedział).Otóż Athlony mobilne robi się ze środkowej części wafla.Taka wersja procka jest podatniejsza na podkręcanie i mniej się grzeje :D może temperatura procka nie jest ogromnie niska ale jest o wiele mniejsza. I co mam racje? :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 To Ty cały czas nie rozumiesz jak to działa: To, że procesor M nie grzeje się tak bardzo jak wersje DESKTOP, to zasługa TYLKO I WYŁĄCZNIE: 1/ Niższego napięcia na procesorze (np. 1,45V) 2/ Płynnej regulacji mnożnika A to, że takie procesory (M) da się wyżej podkrecać i ustawiać bardzo niskie napięcie pracy w trybie nominalnym (np. 1,25V dla Athlona 2500+!) spowodowane jest włąsnie tym, o czym piszesz: Lepszą jakością struORT: ORT: ORT: ktury, która właśnie najczesciej wystepuje w środkowej części wafla. JEDNAK, JEŚLI WEŹMIESZ 2 BARTONY 2500+, JEDEN "M" A JEDEN "DEKSTOP" I NA OBU USTAWISZ TAKIE SAME PARAMETRY MNOŻNIKA, MAGISTARALI ORAZ NAPIĘCIA (NP: 11x166@1,65V) MOC WYDZIELANA BĘDZIE IDENTYCZNA (W GRANICACH BŁĘDU STATYSTYCZNEGO)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...