Skocz do zawartości
Slim_Writer

Volcano 12 65*c_Barton 2500_POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

no to co z tą temperaturą bo nic nowego żeście mi nie powiedzieli

przeczytaj 1 post nad toba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdejmij bok obudowy daj mu chwile na wytchnienie zainstaluj aida32 bo ona na 100% nie zawyza temp i zglos sie pozniej z temp. ja mialem ten sam problem a przy zdjetej obudowie mam @3200+ na napieciu 1.70 i max w stresie to 49st.

sprawdzam temperaturę aidą jak mi napiszesz jak się wstawia obrazek to pokaże ci to.Przy zdjętej obudowie mam 3-4*c mniej. A wiecie co ten zasilacz ze strony procka jest gorący :? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłany: 31 Sie, 2004 14:03    Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Cytat: 

jaki masz zasilacz a tak na marginesie wydaje mi się że chcesz koniecznie go wymienić

chyba jednak musze go wymienić mam Megabajta MGB-350ATXP4

Ale jak mam wymienić to na jaki żeby nie przepłacić. 

napisałem.A czytaj od spodu dotyczyło ciepłoty zasilacza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj mam taka sama plyte glowna proca i wentylator i na polowie obrotow mam max 49 st przy prime a paste mam standardowa dolaczona do wentylatora. a ten twoj zasilacz to nie jest megabajt tylko tracer robiony przez megabajta. ja mam tracera mgb 450w p3/4 i sprawuje sie calkiem niezle a kosztuje 100zl!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: polecam. obudowe mam zdjeta bo jak jest zalozona to w spoczynku mam 52st musze sobie kupic wentylatorek na tyl obudowy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slim_Writer

Ja bym stawial jednak na zasilke!!!!!!!! Mialem celeka 1,7 (250watt zasilacz) grzal sie strasznie po wymianie na megabajta 350 temperatura spadla o jakies 10-12 stopni!!!!!!!!

Ja bym zrobil tak:

-wymienil zasilke

-upgrade biosu

-ew nalozyl raz jeszcze paste sprawdzajac czy czasem procka nie ukruszyles!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym stawial jednak na zasilke!!!!!!!! Mialem celeka 1,7 (250watt zasilacz) grzal sie strasznie po wymianie na megabajta 350 temperatura spadla o jakies 10-12 stopni!!!!!!!! 

Ja bym zrobil tak: 

-wymienil zasilke 

-upgrade biosu 

-ew nalozyl raz jeszcze paste sprawdzajac czy czasem procka nie ukruszyles!!!

Procek jest na 100% nieukruszony może wejdziesz na moje gg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz powtarzam:

NIE MA GRZEJĄCYCH SIĘ BARDZIEJ SERII. TOTALNA BZDURA! NIE OŚMIESZAJ SIĘ!

AMD przewidziało "widełki" emisji ciepła dla tych proców i w tych ramach i Twój proc się znajduje. No, chyba, że masz unikat wykonany w 0,18um :twisted:

I jeszcze jedno. W idle możesz zjechać nawet do 30*C! 8O

Hasło to: CpuIdle Extreme :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz powtarzam: 

NIE MA GRZEJĄCYCH SIĘ BARDZIEJ SERII. TOTALNA BZDURA! NIE OŚMIESZAJ SIĘ! 

AMD przewidziało "widełki" emisji ciepła dla tych proców i w tych ramach i Twój proc się znajduje. No, chyba, że masz unikat wykonany w 0,18um

A wojs jak się nie znasz to nie pisz takich głupot.

Mówisz że nie ma grzejących się serii to powiedz mi z czego się robi Athlony MOBILNE (do laptopów gdyby jakiś lamer nie wiedział).Otóż Athlony mobilne robi się ze środkowej części wafla.Taka wersja procka jest podatniejsza na podkręcanie i mniej się grzeje :D może temperatura procka nie jest ogromnie niska ale jest o wiele mniejsza.

I co mam racje? :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ty cały czas nie rozumiesz jak to działa:

To, że procesor M nie grzeje się tak bardzo jak wersje DESKTOP, to zasługa TYLKO I WYŁĄCZNIE:

1/ Niższego napięcia na procesorze (np. 1,45V)

2/ Płynnej regulacji mnożnika

A to, że takie procesory (M) da się wyżej podkrecać i ustawiać bardzo niskie napięcie pracy w trybie nominalnym (np. 1,25V dla Athlona 2500+!) spowodowane jest włąsnie tym, o czym piszesz:

Lepszą jakością struORT: ORT: ORT: ktury, która właśnie najczesciej wystepuje w środkowej części wafla.

JEDNAK, JEŚLI WEŹMIESZ 2 BARTONY 2500+, JEDEN "M" A JEDEN "DEKSTOP" I NA OBU USTAWISZ TAKIE SAME PARAMETRY MNOŻNIKA, MAGISTARALI ORAZ NAPIĘCIA (NP: 11x166@1,65V) MOC WYDZIELANA BĘDZIE IDENTYCZNA (W GRANICACH BŁĘDU STATYSTYCZNEGO)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi