mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mam płytę K7S41GX firmy ASRock z zintegrowaną grafiką i monitor NEC FE700, który przy rozdzielczości 1024 x 768 może wyświetlać z maksymalną rozdzielczością 85 Hz (i takie mam ustawienie w WinXP). Gdy uruchamiam grę monitor przechodzi w tryb 1024 x 768 - 60 Hz. Dodam, że na innym komputerze z tym samym monitorem, po uruchomieniu gry monitor odświeża z częstotliwością 85 Hz. Ma ktoś jakiś pomysł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Win xp ma błąd, który uniemożliwia odświeżanie z częstotliwością większą niż 60Hz w większości gier. Zainstaluj np. riva tuner i ustaw takie odświeżania jakie Ci pasują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 albo programem reforce zmien odswiezanie. jak chcesz to napisz do mnie na maila podesle ci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Złoty jak miałem RiveTNT pod WinXp, w tej samej grze częstotliwość była 85 Hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Win xp ma błąd, który uniemożliwia odświeżanie z częstotliwością większą niż 60Hz w większości gier. Zainstaluj np. riva tuner i ustaw takie odświeżania jakie Ci pasują. Miał SP1 to naprawił (w DX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zainstalowałem riva tuner i reforce i dalej jest to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zainstalowałem riva tuner i reforce i dalej jest to samo. Bo Ty masz którymś z tych programów ustawić własne wartości odświeżania dla danej rozdzielczości a nie tylko je zainstalować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zainstalowałem, ustawiłem, zrestartowałem i nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Dodam, że na drugim komputerze z RivąTNT zainstalowałem WinXP i po uruchomieniu gry monitor przechodził w tryb 75 Hz, po ustawieniu programem reforce jest maksymalna częstotliwość odświeżania 85 Hz. Czemu to nie działa na pierwszym kompie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 sprawdz refreshlock czy tam refresh lock isntalujesz zostawiasz wlaczonego i ustawiasz w nim swoje odswiezania i enable refresh overriding. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Logan"]sprawdz refreshlock czy tam refresh lock isntalujesz zostawiasz wlaczonego i ustawiasz w nim swoje odswiezania i enable refresh overriding. Wielkie dzięki !!! :D Pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...