Skocz do zawartości
luban_x

AUDIGY, problem z instalacja. blagam o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

jak wiele osob na tym forum mam problem :cry: z audigy 0090 (zlote wytki)

kiedys odebralem kompa z servisu, byl na nim zainstalowany xp, po paru miesiacach kupilem z allegro w/w karte.

zainstalowalem ja i wszystko bylo w najlepszym porzadku, ale......

cos mi sie zrypalo z kompem i musialem formatowac, teraz gyd instaluje audigy komputer zawiesza sie przy 97% instalacji 8O , musze go wtedy zresetowac i po ponownym uruchomieniu system nie widzi napedow cd!

probowalem instalowac karte przez cd, przez stery z neta ze stronki creativa i przez kreator dodawania sprzetu.

nie wiem co robic! jestem bez dzwieku i z kompem w surowym stanie bo co chwile musze formatowac gdy tylko proboje zainstalowac karte.

moze ktos portafi mi pomoc, bylbym bardzo wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troszke inny problem z audigy2. Mam 2 dyski pod seriala na przerwaniu 18 i audigy 2 tez na 18. Jak laduje mi sie swiezy system po instalacji to mam bluescreen i napis ze cos z przerwaniami. Konfliktu nie ma w windzie. Co pewien czas przy sluchaniu mp3 sa trzaski. Czy mozna recznie zmienic przerwanie na karte dzwiekowa? Zmiana audigy do innego PCI nie pomaga-tez sa bluescreeny. Moze sie gryzie z jakas czescia kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne nie powinno byc w 4 slocie na takiej plycie jak Asus .

A na jakim slocie zainstalowales system ( w ktorym bylo A2 )

Odisntaluj calkiem karte , i dopiero zmien slot.

POzatym moze masz jakis Bios modowany albo cos naszpaciles w swoim ( wez defoult ustawienia )

A na koniec to powiedz jakie masz jeszcze urzadzenia w slotach PCI .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi