Skocz do zawartości
Cheaton

Problem z odpaleniem kompa!!!!NEED HELP!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem :

gdy wlanczam kompa to powinno sie pokazac sie info o karcie gr. potem potem tak jak to jest w kazdym kompie test ramu sprawdzanie podlonczonych urzadzen itp w tym momencie mozna wcisnac del i wejsc do boisa !! a u mnie nie wyswietla sie nic a komp chodzi i sie nie resetuje !! PRUBOWALEM zrobic reseta ustawien boisa ale nie dalo to zadnych efektow jezeli wie ktos co sie stalo prosze o pomoc mam plytke ecs k7s5a i procka adm athlona 1.4GHz !! :roll: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmij i przeczyść styki karty graficznej i pamięci. Ogólnie wyczyść wnętrze kompa. Rozumiem, że przy starcie zapalają się lampki od hdd i ta na cd romie, a płyta nie wydaje żadnych odgłosów (nie pika)? Jeżeli tak, a czyszczenie nie pomogło, to najprawdopodobniej płyta główna padła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmij i przeczyść styki karty graficznej i pamięci. Ogólnie wyczyść wnętrze kompa. Rozumiem, że przy starcie zapalają się lampki od hdd i ta na cd romie, a płyta nie wydaje żadnych odgłosów (nie pika)? Jeżeli tak, a czyszczenie nie pomogło, to najprawdopodobniej płyta główna padła.

nawet nie ma pikniecia czyli plytka poszla !! qrde mol thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak miałem kiedyś jak sie bateria na płycie wyczerpała. A jak mi płyta w zeszłym tygodniu padła to trochę inne objawy były: po wciśnięciu power tylko wentylatorki drygały i lampki migały przez ułamek sekundy. No ale płyta płycie nie równa.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi