Pabloo Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mam problem: :!: Mam Windowsa Xp ale strasznie długo sie uruchamia (pasek przy włączaniu przechodzi ok. 40 razy) Moja konfiguracja to: Płyta główna: MS8308E Series (SIS 730S Chipset Socker A mainboard) Pamięć: 128 SDRAM PC133 Procesor AMD Duron 1400 Mhz Dysk Samsung 40 Gb Karta graf. nVidia GeForec 2 MX 400 64mb (AGP 4x) Dotam tylko że wcześciej miałem komputer P300, 64Mb ram, VooDoo2 i ten sam system uruchamiał sie do 10 x?? :?: W czym tkwi problem Prosze o pomoc! Z góry dziekuje PABLOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp00n Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a sterowniki do płyty zainstalowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Może wyczyść katalog WindowsPrefetch :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 nie wiem jak to w xp bo podczsas instalacji ustawiam wszystko z siecia ale pamietam ze po 98 jak sie nie wpisalo stalego adresu IP to start systemu trwal pare razy dluzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloo Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a sterowniki do płyty zainstalowane ? Sterowniki do płyty głównej??? A skąd je można pobrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp00n Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ze strony producenta chipsetu albo płyty głównej http://www.sis.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloo Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 ze strony producenta chipsetu albo płyty głównejhttp://www.sis.com/ 1. A czy ten sterownik powinno sie instalować każdorazowo po formacie dysku??? 2. Czy nie powinien juzbyć zainstalowany w sklepie??? 3. Czy każdy chipset musi mieć instalowany sterownik i czy to może zeczywiście przyścieszyc włączanie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genius17 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 1. Sterownik powinno sie instalować po formacie dysku! 2. Tak powinien - po instalacji winxp!! 3. WinXp automatycznie instaluje sterownik do chipsetu ale zawsze warto zainstalować najnowszy dostępny.Może przyspieszyć ale nie koniecznie ,głównie jest po to by poprawić współprace z nowszymi podzespołami!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...